Mit nem kérdeznek meg vásárlóink hűtő vásárlás előtt?

mit nem kérdeznek meg hűtő vásárlás előtt

Hogyan lehet megkülönböztetni a jó hűtőszekrényt a rossz hűtőtől?

Gondolja át, milyen gyakran nyitja ki a hűtőszekrény ajtaját. Vitathatatlanul ez a legtöbbet használt készülék otthonában. Ezért fontos, hogy olyan hűtőszekrénye legyen, ami maximálisan kielégíti az Ön elvárásait.

Az alábbi cikkben arról olvashat, amire a legtöbb vásárlónk nem gondol, és a szakértőink hívják fel rá a figyelmet. Ön ismerje meg ezeket a fontos információkat mielőtt hűtőszekrény vásárol, és nem fog csalódni a készülékében.

Helyiség ahova elhelyezi a hűtőszekrényt...

Az emberek általában azt gondolják, hogy a hűtőszekrényük bármilyen körülmények között működni fog, de ez korántsem igaz. A legtöbb hűtőszekrénynek van egy univerzális klímabesorolása, amely jelzi, hogy milyen környezeti hőmérsékleten tud optimálisan működni. Ez a klímabesorolás négy kategóriát tartalmaz: SN, N, ST és T. Mindegyik kategória egy specifikus hőmérsékleti tartományt határoz meg.

  1. SN (Bővített Mérsékelt): Ez a kategória akkor alkalmazandó, ha a hűtőszekrényt olyan helyiségbe helyezzük, ahol a külső hőmérséklet +10°C és +32°C között van. Ez az ideális választás hidegebb éghajlati viszonyok esetén.
  2. N (Mérsékelt): A N kategória akkor érvényes, ha a külső hőmérséklet +16°C és +32°C között van. Ez a leggyakoribb kategória, amely a legtöbb hűtőszekrény esetében alkalmazható.
  3. ST (Szubtrópusi): Ha a hőmérséklet a +18°C és +38°C között mozog, akkor az ST kategóriát kell választani. Ez például a melegebb éghajlaton élők számára lehet fontos.
  4. T (Trópusi): A T kategória a legmagasabb hőmérsékleti tartományt jelöli, +18°C és +43°C között. Ez a kategória olyan területekre vonatkozik, ahol rendszeresen nagyon meleg van.

Miért fontos ez a klímabesorolás? Nos, a hűtőszekrények működése szorosan összefügg a külső hőmérséklettel. Ha a hűtőszekrényt nem a megfelelő klímakategóriába helyezzük, az hatással lehet az energiatakarékosságra és a hűtőszekrény teljesítményére.

Tegyük fel, hogy hűtőszekrényt vásárol a garázsba – vagy bármely olyan helyre, ahol nincs központi fűtés vagy légkondicionálás. A hűtőszekrényének sokkal keményebben kell dolgoznia, hogy fenntartsa az ideális hőmérsékletet a nyári melegben és a téli hidegben. Így ebben az esetben a fenti klimabesorolású készülékek nagyobb energiafogyasztással fognak működni. Azonban már erre is van megoldás, pl a Liebherr FrostProtect hűztőszekrények garázsra kész konfigurációval rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy jobban bírják a nagy hőmérsékleti ingadozásokat, akár -15 Celsius fokig.

Hűtőszekrény belső klímája

A hűtőszekrények belsejének is van egy klímája, amelyet ugyan olyan fontos figyelembe venni.

A hűtőszekrény valójában három dolog kezelésével szabályozza az ideális belső klímát: a hőmérséklettel, a páratartalommal, valamint a levegő keringtetésével és szűrésével.

Hőmérséklet

A legoptimálisabb, ha állandó hőmérséklet van. A régi vagy egyszerű hűtőszekrények egyszerű tárcsával vagy gombbal rendelkeznek, amelyet 1-ről 5-re forgathat, ahol az 1-es a legmelegebb, az 5-ös pedig a leghidegebb. Sok újabb hűtőszekrény digitális hőmérőkkel és beállító eszközökkel rendelkezik a hagyományos kattintógombok helyett. Ez nagyobb irányítást, rugalmasságot biztosít az ideális hőmérsékletet illetően. Egy jó hűtőben/fagyasztóban a kondenzátornak úgy kell működnie, hogy a belső hőmérséklet ne ingadozzon egy foknál nagyobb mértékben a beállítotthoz képest.

Páratartalom

Általában a párás levegőnél hamarabb megromlanak az élelmiszerek, ezért fontos, hogy alacsony páratartalom legyen a készülékben. Minden egyes ajtónyitáskor beengedünk páradús levegőt az otthonunkból. Ezért már a modern készülékek, ilyenkor csökkentik 1-2 fokkal a hőmérsékletet, amíg helyre áll a páratartalom, s utána visszaállnak a beállított hőmérsékletre.

Azonban egyes élelmiszereknek több páratartalomra van szükségük, mint másoknak, hogy frissek maradjanak. Itt jönnek be a frissentartó fiókok. Ezért vannak a zöldség és gyümölcstartó fiókok, ahol lehetőség van a páratartalom beállítására, hogy sokáig frissek maradjanak.

A húsok, halaknak is más páratartalomra és hőmérsékletre van szüksége, mint pl. a vajnak, vagy tejnek. Ekkor nagyon hasznos egy speciális 0 celsius hőmérsékletű fiók.

A frissentartó fiókokkal mérhető különbséget fog észrevenni abban, hogy mennyi ideig tartják frissen a zöldségeket, gyümölcsöket, tejet és még sok mást

Ahhoz hogy friss maradjon az élelmiszer, fontos, hogy mihamarabb lehűljön, megfagyon ha fagyasztóról beszélünk.

Egyes márkák hűtőszekrényei Super Cool vagy Super Freeze funkcióval rendelkeznek, mely gyorshűtést tesz lehetővé. Ekkor gyorsabban lehűlnek az élelmiszerek, és egészségesek maradnak, sokáig frissek lesznek.

A Liebherr megoldása

A BioFresh-rekeszek garantálják a tökéletes klímát a szuperhosszú frissességhez. Alig 0°C feletti hőmérsékleten és ideális páratartalomnál a gyümölcsök, zöldségek, a hús, a hal-, és tejtermékek akár háromszor hosszabb ideig megőrzik egészséges vitamintartalmukat, finom aromájukat és étvágygerjesztő kinézetüket, mint a hagyományos hűtőrészekben.
Független tanulmányok bizonyítják, hogy számos élelmiszer C-vitamin tartalma még nő is a BioFresh-rekeszben való tárolás során, miközben a gyümölcsök és zöldségek természetes nedvességtartalma jóval kisebb mértékben csökken.

A BioFresh fiókok szabályozható tárolási körülményeket kínálnak, így minden élelmiszertípust a neki megfelelő, optimális klímaviszonyok mellett tárolhat.

A frissességet garantálja a páraszabályozó lemez, mely révén egyedileg állíthatja be a BioFresh rekeszek levegőjének páratartalmát. A BioFresh rekesz csekély páratartalmú levegőt garantáló DrySafe rekesze optimális a húsáruk, halak, tejtermékek tárolására. A gyümölcsöket és zöldségeket legjobb kicsomagolva, a BioFresh HydroSafe rekeszben, akár 90% páratartalom mellett tárolni.

Válogasson a Liebherr BioFresh hűtőszekrényei között >>>

Levegőáramlás és szűrés

Nem akarja, hogy a hűtőben lévő levegő stagnáljon. Ezért olyan készüléket érdemes választani, amelyben egy ventilátor cirkuláltatja a levegőt, és rendelkezik egy speciális szűrővel, ami kiszűri a szagokat a levegőből.

A Liebherr megoldása

A FreshAir aktívszén-szűrő megtisztítja az átáramló levegőt és gyorsan megköti a kellemetlen szagokat. Egyszerűen cserélhető, és optimális levegőminőséget biztosít

Ajánlom a figyelmébe a két körös hűtőszekrényeket, melyeknél egymástól függetlenül szabályozható a normál hűtőtér és fagyasztótér hőmérséklete.

A Liebherr DuoCooling rendszere is ilyen. Ezeknél a készülékeknél a hőmérséklet a normál térben 5 Celsius fok körül ideális, a fagyasztótérben pedig -18 Celsius fok körül. Azonban, ha a fagyasztórészben bekapcsoljuk a SuperFrost  (gyorsfagyasztás) funkciót, akkor – 32 Celsiusra csökken a hőmérséklet. Ez semmiképp sem juthat a normál hűtőtérbe, hiszen az ott tárolt élelmiszereknek ez nagyon hideg. A két hűtőkör esetében nincs légcsere, a két rekesz nem képes negatívan befolyásolni egymást, ezért nem áll fenn ilyen veszély. Ez a rendszer lehetővé teszi a hőmérséklet pontos szabályozását, mind két hűtőközegben.

További kérdéseivel forduljon háztartási gép szakértőinkhez, a +36-1/478-2128-as telefonszámon, vagy az info@onlinemarkaboltok.hu email címen.

Miért válassz az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja.
Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával* vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.
  A legnagyszerűbb, hogy az onlineMárkaboltokban az 5 év HIVATALOS PLUSZ GARANCIA! Tudjon meg többet a +5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Olvasson tovább és tudjon meg többet a hűtőszekrényekről:

TOP3 Liebherr készülék 2023-ban

Hűtő okosító - SmartDeviceBox - Liebherr

Energiatakarékos kombinált hűtők

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 06.