Ez a tudás nélkül ne vegyen hűtőszekrényt!

hűtővásárlás előtt

3 tulajdonság, ami nem hiányozhat a hűtőszekrényéből, fagyasztójából!

A hűtőszekrényünk ma már sokkal több, mint egy egyszerű tárolóhely az ételeknek. Az új technológiák fejlődésével és az innovációval a modern hűtők olyan kényelmi funkciókkal rendelkeznek, amelyek nemcsak megkönnyítik az ételek tárolását, de hosszabb ideig meg is őrzik azok frissességét. Ha a tökéletes hűtőszekrényt keresi, néhány elengedhetetlen tulajdonság fontos szempont lehet az Ön számára. Íme három olyan tulajdonság, amelyeket nem szabadna nélkülöznie a hűtőszekrényének:

Nofrost Technológia: Jegesedésmentes hűtés

nofrost

A Nofrost technológia forradalmasította a hűtési folyamatot, különösen a fagyasztó rekeszekben. Ennek az innovatív rendszernek köszönhetően soha többé nem kell aggódnia azért, hogy a fagyasztott ételekbe belekerült-e a kellemetlen jégkristály, vagy hogy a fagyasztója belső része tele lesz-e jéggel. A Nofrost megakadályozza a jég és a pára felhalmozódását a hűtőszekrény belsejében, így az ételek frissek maradnak, és az eszköz hosszabb élettartamú lesz. A hűtőtisztítás is könnyebbé válik, mivel nem kell rendszeresen leolvasztani a jeget a fagyasztó rekeszekből.

A NoFrostos hűtőszekrények, normál hűtőtere automata leovasztással készülnek, így a normál hűtőtérbe se történik jégképződés. Arra kell figyelnie, hogy a hűtőszekrény belsőhátfalán valahol alul, van egy kis nyílás -ahol elfolyik a lecsapodó pára- mindig tiszta legyen, ne duguljon el.

Legyen frissentartó fiók: Zöldsége, gyümölcsök sokáig frissek

A frissentartó fiók egy másik olyan funkció, amely nélkülözhetetlen a modern hűtőszekrényekben. Ez a különleges rekesz különféle zöldségeknek és gyümölcsöknek biztosít ideális környezetet a hosszabb frissesség érdekében. A frissentartó fiók általában különleges hőmérséklet- és páratartalom-szinteket kínál, amelyek optimalizálják az élelmiszerek tárolási körülményeit. Ez megakadályozza azok túlzott érését és romlását, így hosszabb ideig élvezheted a legjobb minőségű zöldségeket és gyümölcsöket.

Tudjon meg többet a Liebherr frissentartó fiókókról, a Mi a különbség a frissességi technológiák között, mint a EasyFresh vagy BioFresh és BioCool? című cikkünkből

Van egy új elképesztő frissentartó technológia, a HydroBreeze ami wellness az élelmiszereknek. Ha új hűtőszekrényt vásárol, ezt mindenképpen vegye számításba.

Nézze meg videónkat:

  1. Frost Protect, hogy a garázsba is tárolhassa a fagyasztóját

A hűtőszekrényeket/fagyasztókat nem mindegy, hogy hol helyezzük el, milyen hőmérsékletű helyiségben. A gyártók azért, hogy tisztába legyünk ezzel, klímaosztályokba sorolják a készülékeket.

Amennyiben nem ideális körülményeket biztosít a készülékének, az energia fogyasztás megnőhet és nem fog jól működni a fagyasztó, hűtőszekrény.

Az összes hűtőszekrény és fagyasztók az alábbi négy fő klímaosztály szerint vannak osztályozva:

  • SN  (alárendelt) 10 ° C ~ 32 ° C (50 ° F ~ 90 ° F) környezeti hőmérsékleten történő használatra alkalmas,
  • N  (Normál) 16 ° C ~ 32 ° C (61 ° F ~ 90 ° F) környezeti hőmérsékleten való használatra alkalmas
  • ST (szubtrópusi), amely 18 ° C ~ 38 ° C (64 ° F ~ 100 ° F) környezeti hőmérsékleten használható,
  • T  (trópusi) 18 ° C ~ 43 ° C (64 ° F ~ 109 ° F)

Azonban nem minden esetben elég a fenti hőmérsékleti tartományok. Nagyon fontos megfontolni, hogy mely helyiségben kívánja elhelyezni a hűtőszekrényt, fagyasztót. Például, ha a teraszra szeretné kitenni a hűtőszekrényt, nehéz lesz a fent említett klíma osztályok közül választania, hiszen nyáron és télen is meg kell felelnie a hőmérsékleti tartománynak. 

Ezért vannak olyan hűtőberendezések, amelyek kombinált klímaosztályokat fejlesztettek ki. Tágabb hőmérsékleti tartományon belül működhetnek.

A Liebherr kifejlesztette (jellemzően fagyasztóládáknál) a FrostProtect funkciót.

frostprotect

Fűtetlen helyiségbe, akár -15 °C-ig elhelyezhető fagyasztók!

A FrostProtect tulajdonsággal bíró készülékek, alacsony környezeti hőmérsékleten is optimálisan üzemelnek. A FrostProtect tulajdonságuk révén -15 °C-ig ellenállnak az alacsony hőmérsékletnek. Így ezeket a készülékeket fűtetlen helyiségekben, például garázsokban, pincékben is el lehet helyezni.

Összegzése a 3 tulajdonságnak, ami nélkül ne vásároljon hűtőszekrényt:

Összességében egy modern hűtőszekrény, amely rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, nemcsak praktikus és kényelmes, hanem segít abban is, hogy az ételek hosszabb ideig frissek maradjanak, és minimalizálja a takarítási és karbantartási feladatokat. Ha tehát úgy érzi, hogy a jelenlegi hűtője már nem felel meg elvárásainak, érdemes lehet fontolóra venni egy olyan modell beszerzését, amely rendelkezik ezekkel az elengedhetetlen tulajdonságokkal. A végeredmény egy olyan konyhai kiegészítő lesz, amely nemcsak megkönnyíti az életét, de segít megőrizni az ételei minőségét és frissességét is.

Nézze meg a Liebherr onlineMárkabolt hűtő és fagyasztó kínálatát és vásároljon akár +5 év GARANCIVÁL >>>

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Márc 14.