Energiatakarékos kombinált hűtők

energiatakarékos kombinált hűtők

Útmutató a rezsiköltség csökkentéséhez és gazdaságos működésű hűtőszekrény vásárláshoz.

Az energiafogyasztás és a rezsiköltségek csökkentése ma már egyre fontosabb szempont az otthonunkban. Amikor az energiatakarékosságról beszélünk, gyakran elsőként a világítás vagy a fűtés jut eszünkbe, de figyelmet kell fordítanunk más berendezésekre is, amelyek szintén jelentős mennyiségű energiát használnak. Az egyik ilyen készülék, amely nélkülözhetetlen része a modern háztartásnak, a kombinált hűtőkészülék. Ez a készülék a nap 24 órájában működik, ezért különösen fontos, hogy energiatakarékos legyen, hogy csökkentse a rezsiköltségeket és hozzájáruljon a fenntartható életmódhoz.

A jelenleg elérhető energiatakarékos kombinált hűtőkészülékek számos lehetőséget kínálnak a gazdaságos működésre és az energiafogyasztás minimalizálására. Az ilyen típusú hűtőkészülékek fejlődése lenyűgöző az elmúlt években, és ma már lehetőségünk van választani olyan készülékeket, amelyek nem csak kiváló hűtési és tárolási funkciókkal rendelkeznek, hanem minimalizálják a villamosenergia-fogyasztást is.

Ebben az útmutatóban áttekintést nyújtunk a rezsiköltség csökkentéséhez és a gazdaságos működésű hűtőszekrény vásárlásához. Megismerhetjük a legfontosabb tényezőket, amelyek hatással vannak az energiahatékonyságra, és olyan tippeket és tanácsokat kapunk, amelyek segítenek kiválasztani az ideális energiatakarékos kombinált hűtőt. Ez a készülék nemcsak pénzt takarít meg a hosszú távon, hanem hozzájárul a fenntartható életmódhoz és a környezetvédelemhez is.

De, hogyan tudjuk a legenergiatakarékosabb hűtőt kiválasztani?

Kezdjük a kérdés megválaszolását egy gyors energiacímke áttekintéssel, hiszen ez mutatja meg nekünk a készülékek áramfogyasztását.

2021-ben megváltoztak az energiacímkék, így már feleslege A+++ energiaosztályos fagyasztó/hűtőket keresnie, mert már más a jelzésük.

Ahogy az alábbi képen is látja, nincsenek már + jelek. A legjobb energiatakarékos kombinált készülékek, vagy bármilyen hűtőszekrények az „A” besorolásban vannak.

energiacímke változás

Milyen tényezőket kell figyelembe vennünk, amelyek hatással lehetnek az energiahatékonyságra?

hűtőszekrény mérete az egyik legfontosabb tényező, mivel minél nagyobb a készülék, annál valószínűbb, hogy több energiát igényel.  Amennyiben túl nagy a készülék, és nincs benne megfelelő élelmiszer, akkor a hűtőnek folyamatosan kell hűteni a levegőt, ez pedig energiapazarlás. 

Jó tanács: Ha nem lenne tele a készülék, akkor csoportosítson át a spájzból olyan élelmiszereket a hűtőszekrénybe, melyeknek nem árt a hideg, és áramszámlája meg fogja hálálni.

Ha túl kicsi a választott hűtő/fagyasztó

Amennyiben túl kicsi a készülék, és nagyon telerakja, az se ideális, mert nem tud áramolni a hideg levegő a lehűtéshez, és túlműködést okozhat, vagy akár élelmiszer romláshoz is hozzájárulhat.

Sok áramot spórolhat a gyors funkcióval, amely felgyorsítja a hűtési folyamatokat. Használja akkor, ha sok élelmiszert helyez el akár a hűtőben akár a fagyasztóban, mert minél hamarabb lehűlnek, annál előbb tud visszaállni a megszokott üzemmódra a készülék és energiatakarékosan működni.

Hova ne tegye a hűtőszekrényt

Soha ne helyezze a hűtőszekrényt hőforrás, például sütő, főzőlap vagy radiátor közelében. Kerülje a közvetlen napfényt. Függetlenül attól, hogy önálló vagy beépített készüléke van-e, mindig ügyeljen arra, hogy a hűtőszekrény megfelelő szellőzéssel rendelkezzen. Ilyen módon a kompresszor nem fog folyamatosan működni, ez energia megtakarítást eredményezhet.

Az energiatakarékosságon felül vegye figyelembe a készülék élettartamát

Azért ajánlom a Liebherr hűtőszekrényeket és fagyasztókat, mert náluk az előrelátás nem csupán azt jelenti, hogy a legjobb energiahatékonysági osztályt érik el.

A megbízhatóság és a hosszú élettartam ugyanolyan fontos számukra. Minél hosszabb ideig működik hatékonyan a Liebherr kombinált hűtő-fagyasztó készülék, annál jobban kihasználjuk a gyártás során felhasznált összes erőforrást. Ezért a Liebherr különös figyelmet fordít a minőségre, még a legkisebb részletekben is. Itt nem csak a készülék működésére gondolok, hanem az anyagfelhasználásra akár a polcok, tárolók tekintetében is. A hosszan tartó működés és az elegáns dizájn pedig kifejezi elkötelezettségüket a hosszú élettartam mellett.

liebherr minőség

Éves energiafogyasztás a Liebherr készülékeknél

A Liebherr kombinált alulfagyasztos készülékek alacsony energiafogyasztással, mindössze 116 kWh/év-vel működnek. így értékes energiát takarítanak meg. Ennek a kiváló minőségű vákuumszigetelő panelek használata az oka. A Liebherr panelei ellentétben a gyakori alternatívákkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az energiafelhasználás hosszú távon is alacsony maradjon.

Napjainkban nehéz kiszámolnom ezt Ft-ra, mert sok mindentől függ. De számoljunk a lakossági hatósági árral, amely kedvezményes és még mindig 40 Ft körül mozog. Ezen készülékek éves áramköltsége ez alapján mindössze 4640 Ft egy évre, tehát havonta mindössze 383 Ft. Ezen már egy gombóc fagyit se tudunk venni ☹ Tehát megéri beruházni, mert nem csak a rezsinket csökkenthetjük, de tehetünk a környezet megóvásáért is! 

Hosszan friss élelmiszertárolás

friss tárolás

A Liebherr innovatív frissentartó technológiáival segíti az élelmiszerek optimális tárolását. A BioFresh-rekeszek garantálják a tökéletes klímát a szuperhosszú frissességhez. Alig 0°C feletti hőmérsékleten és ideális páratartalomnál a gyümölcsök, zöldségek, a hús, a hal-, és tejtermékek akár háromszor hosszabb ideig megőrzik egészséges vitamintartalmukat, finom aromájukat és étvágygerjesztő kinézetüket, mint a hagyományos hűtőrészekben.
Független tanulmányok bizonyítják, hogy számos élelmiszer C-vitamin tartalma még nő is a BioFresh-rekeszben való tárolás során, miközben a gyümölcsök és zöldségek természetes nedvességtartalma jóval kisebb mértékben csökken.

A BioFresh fiókok szabályozható tárolási körülményeket kínálnak, így minden élelmiszertípust a neki megfelelő, optimális klímaviszonyok mellett tárolhat.

A frissességet garantálja a páraszabályozó lemez, mely révén egyedileg állíthatja be a BioFresh rekeszek levegőjének páratartalmát. A BioFresh rekesz csekély páratartalmú levegőt garantáló DrySafe rekesze optimális a húsáruk, halak, tejtermékek tárolására. A gyümölcsöket és zöldségeket legjobb kicsomagolva, a BioFresh HydroSafe rekeszben, akár 90% páratartalom mellett tárolni.

Ismerje meg a Liebherr „A” energiabesorolású alulfagyasztós készülékeit >>>

A Liebherr egyedülálló ajánlatával 10 év garanciát biztosít az "A" energiaosztályos hűtő és fagyasztó készülékekre és ezt az energiabesorolást a hűtő teljes élettartama alatt biztosítja.

Az energiahatékony készülékek hosszú távon alacsony költségekkel tartják frissen ételeinket!

Gondja akadt a fagyasztó/hűtő választással? Hívja fel az onlineMárkaboltok szakértőit, akik készséggel állnak rendelkezésére, már a készülék választásában is! +36-1/478-2128

Nézze meg a Liebherr onlineMárkabolt kínálatát >>>

Olvasson tovább, tudjon meg többet:

Szeret vendégeket hívni? Akkor ezt tudnia kell!

Nagyobb kapacitás - nagyobb igényekre szabva/ Side-by-side hűtőszekrények

3 alapvető dolog, amit figyelembe kell vennie hűtőszekrény választásnál!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Jún 20.

Liebherr hűtőszekrény termékajánló