Gőzsütés, avagy a szelíd vitaminkezelés

gőzsütőkről

Gőzsütés, avagy a szelíd vitaminkezelés

A professzionális gőzsütő

Sok tudományos ismeretre és évekig tartó fejlesztésre van szükség ahhoz, hogy új funkcióval bővüljenek a háztartási gépeink. A gőzsütő nem csak egy funkció, hanem egy piaci rés betömését is szolgálja. Az egészséges életmód nélkülözhetetlen igényét elégít ki, abszolút korszerűen. Az ételek ízét kiemeli és megtartja a vitamin-, ásványi-, rosttartalmukat. A Gorenje gőzsütők tehát egészséges ételeket ígérnek, az összes értékes alkotóelem tiszteletben tartásával a test igényeire összpontosítva.

Gőzsütő jellemzői 

MultiStream 360 °
Minden oldalról azt mondhatjuk: a főzés “napos oldala” :)

gőzsütés

A MultiFlow 360˚ rendszer garantálja az optimális forró levegő áramlást a sütőben. A hátfalon kialakított ventillátor a nyílásokon keresztül, az egyedülálló sütőkamra forma révén a levegő egyenletes áramlását teszi lehetővé a sütőben. A ventilátor a sütőkamra egészében áramoltatja körbe-körbe a forró levegőt, minden oldalról tökéletesre sütve az ételt. A dinamikus légmozgás így lehetővé teszi a több szinten történő sütést az illatok és ízek keveredésének kockázata nélkül. Ezt a MultiFlow 360 opciót fejlesztették a MultiStream 360 funkcióvá, amely garantálja ugyanezt a hatást a gőzsütőben is.

Többszinten egyszerre a gőzsütőben is.

gőzsütés

PureSteam 
Gőzölés tudománya

A Gorenje kombi gőzsütők kiváló gőzölési teljesítményt nyújtanak, és vízcseppek nélkül állítják elő a gőzt. A Gorenje gőzsütők teljesen mentesek a sütőüregben lévő víztől, annak a gőzgenerátornak köszönhetően, amely kivonja a vizet a gőzből, így teljesen tisztává téve azt. Képzelje el, hogy egy tiszta gőzfelhő oszlik el az egész sütőben vízcseppek nélkül. Ugyanis a vízcseppek elronthatják az ételt, és ezzel rozsdásodást is okozhatnak a sütőbelsőben. Az ételek kiolvasztásához is ideális, mivel a meleg gőz egyenletesen veszi körül az ételt anélkül, hogy forró pontokat hozna létre.

gőzsütés

Víztartály
Nagy tartály amely könnyen kezelhető

A nagy, praktikus és elegáns víztartály könnyen megközelíthető, és még a főzés során is feltölthető anélkül, hogy bármikor megszakítaná a sütési folyamatokat. Az 1,3 literes tartály okosan van elhelyezve a könnyebb kezelhetőség érdekében, és úgy lett kialakítva, hogy megakadályozza a kiömlést. A kapacitás elegendő a leghosszabb gőzölési programokhoz is. Könnyen leszerelhető és tisztítható a mosogatógépben is.

 gőzsütés tartály

Vízkőmentesítés
Nincs sikálás, a program1 óra alatt megoldja

A vízkőoldó funkció automatikusan működik. Szükség esetén emlékezteti a felhasználót a vízkőoldó folyamat végrehajtására. Egy speciális vízkőoldó oldat hozzáadása után mindössze 1 óra szükséges a folyamat befejezéséhez.

gőzsütés 

Sous vide
A következő lépés a finom és lédús ételekhez

A SousVide egy egyszerű, mégis varázslatos trükköt jelent: főzés vákuumzsákokban. Az ételeket úgy készítheti el, hogy megőrizzék a vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat. Mivel az ételt vákuumban és alacsony hőmérsékleten készítik, a hús belseje mindig lédús és gyengéd, míg a zöldség sima és szilárd. Ez a folyamat elérhető a Gorenje kompakt beépíthető gőzsütőkben!

 gőzsütés

Kiolvasztás, melegítés
Egyenletesen melegítve vagy kiolvasztva

A kombi gőzsütő felhasználható az ételek melegítésére vagy kiolvasztására. Amikor az ételt újramelegítik, az soha nem szárad ki. A kiolvasztás egységes és enyhe ahhoz, hogy ne változtassa meg az élelmiszer szerkezetét. Ezért a kombinált gőzsütőkben a kiolvasztás és az újramelegítés egyszerű és nagyszerű. 

Nézze meg Gorenje BCS598S24X Gőzsütő 19 funkcióval >>>

Ismerje meg Gorenje BCS547ORAB Gőzpárolót >>>

Böngésszen a Gorenje beépíthető sütői között>>>

Olvasson tovább:

Gőzzel való sütés főzés már nem a séfek kiváltsága...

Miért nem ajánlom a sütőtisztító szereket…

Ön tudja miért kell a következő sütőjének légkeverésesnek lennie?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Jún 24.