Miért nem ajánlom a sütőtisztító szereket…

sütőtisztítás

Miért nem ajánlom a sütőtisztító szereket…

Hogy tartsuk tisztán a sütőnket...

Miért ne használjon sütőtisztító szereket? A kérdésre a válasz egyszerű.

Ezekben a tisztítószerekben lévő vegyületek mérgezőek lehetnek!

Tartsa tisztán a konyháját biztonságos szerekkel!

Tudom, hogy utálatos dolog és szerintem nem is csináljuk meg rendszeresen a sütőtisztítást. Pedig szükség lenne rá, mert a sütő belsejében mindenféle ételmaradék, baktérium található. És! mi itt sütünk a családunknak nap mint nap!

Sajnos a sütő tisztítása fárasztó és „gusztustalan” művelet lehet, amellett hogy a maradékok eltávolítása nehéz feladat. Azért, hogy könnyebb legyen a dolgunk, hajlamosak vagyunk kemény és mérgező anyagokkal dolgozni.

A minap olvastam az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon, hogy a hideg zsíroldót magasztalták háziasszonyok akkor is, ha leszedi a kezükről a legfelső bőrréteget, az egészséges zsírréteggel együtt. Akkor is, ha csak nyitott ablaknál merik használni, hogy ne károsítsa a tüdejüket…. Kell ez nekünk? Tényleg csak ez a megoldás van a sütőtisztítására? És ők még nem beszéltek arról, hogy a szemünkre, torkunkra, légutainkra is károsak.

A lényeg az, hogy okkal kell óvakodni ezektől a tisztítószerektől - és ha ezeket kell használni, akkor mindenképpen elővigyázatosan kell velük bánni, és nem félvállról venni a használati útmutatójukat!

Léteznek alternatív megoldások a sütőtisztításra

Az én kedvenc receptem, ami már bevált nálam: Nagyon egyszerű, mert szódabikarbónát egy kis mosószerrel és vízzel kell összekeverni. Ezzel be kell kenni a felületet és egy pár órát (én egy éjszakát) hagyom állni. Ezután langyos vízzel kell csak lemosni.

Ezt az egyszerű praktikát egy külföldi weboldalon tanultam és azóta is használom (forrás: https://brendid.com/). Azért, hogy lássa, nem csak össze vissza beszélek :) a kép magáért beszél:

sütő tisztítási titok

Öntisztító sütő is megoldás

Többféle öntisztító sütő létezik, melyek megoldást nyújtanak arra, hogy ne kelljen bosszankodni, és fáradozni a sütőtisztítással.

Létezik: Pirolitikus, katalitikus vagy gőztisztítású, azaz hidrolitikus.

Amivel biztos nincs gondja az a pirolitikus, mely leégeti nagyon magas hőfokon a szennyeződést és csak a hamut kell kisepernie.

A katalitikus az egy speciális panel, mely magába gyűjti a szennyeződést. Ez is könnyebbség, csak arra kell figyelnie, hogy nehogy megsértse a felületét.

A gőz vagy hidrolitikus tisztítás óriás segítség, mert itt se kell sikálnia, de bizony takarítani kell, csak könnyebb ez a feladat.

Olvassa el az Öntisztító sütők- Valóság vagy Mítosz? c. cikkem, és mindent

pontosan fog tudni, amire szüksége van.

Ismerje meg a Gorenje pirolitikus beépíthető sütőit>>>

Nézze meg a Gorenje katalitikus tisztítással rendelkező sütőit >>>

Böngésszen a Gorenje könnyű tisztítással bíró beépíthető sütőit >>>

Olvasson tovább:

Alapvető különbségek a sütők között…

Könnyű Útmutató a 13+1 sütőszimbólumhoz és funkciókhoz

16 tény amiért a régi sütője helyett érdemes modern sütőt választani 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Febr 27.