Gőzzel való sütés főzés már nem a séfek kiváltsága...

gőzzel sütés főzés

Gőzzel való sütés, főzés már nem a séfek kiváltsága

Elhiheti ez nem a jövő, hanem a jelen csodája

Már nem csak az éttermek, és menő séfek kiváltsága, hogy gőzzel készült csodákat tálaljanak elénk, hanem egy „hétköznapi háziasszony” is játszi könnyedséggel teheti meg ezt.

A Bosch szlogenje: „Életre tervezve”. Nem viccelnek, hiszen ők tényleg nekünk készítenek gépeket. Méghozzá különlegesen jó specialitásokkal, programokkal, melyekkel gyorsabban, és egészségesebben készíthetünk ételeket.

A kedvencem a gőzsütő!

Miért jó a gőzfunkció egy sütőben?

gőzsütő

A gőz teljesértékű ételkészítésre képes. Bár a gőzsütők fel vannak szerelve a hagyományos és a légkeveréses sütők tudásával is, Ön csak a gőz segítségével is képes egy teljes értékű étel előállítására.

A gőzben készült étel sokkal egészségesebb, mint a vízben való főzés.

Nagyszerű benne, hogy a gőzpárolás nem igényel zsiradékot. A gőzzel való főzés során az ételek megtartják eredeti színüket, és akár 50%-kal több ásványi anyagot! Csodálatos, hogy az ízek nem főnek ki az ételből így minimális ízesítésre, fűszerezése van csak szükség. 

Péksütemények gőztámogatással

A kenyérfélék és a különféle péksütemények elkészítéséhez is ajánlott a gőz használata. Már a tészta kelesztési folyamatainál is óriási segítségére lesz.  Ráadásul a Bosch gőz funkcióval készült sütőiben van egy Assist funkció, amely automatikusan készít el több péksüteményt. Például ismeri a titkát a rozskenyérnek, a kuglófnak, zsemlének és többek között a muffinoknak is. Ez az intelligens funkció figyeli a sütési folyamatokat és ellenőrzi azokat, módosítja az ideálisra a sütőbeállításokat. Így garantált a tökéletes végeredmény.

gőzsütő belső

Húsok gőz támogatással.

A hal- és húsételek, valamint zöldségek elkészítése során is hasznos a gőz támogatása. A hagyományos sütési móddal szemben a sütő térbe befújt automatikus gőz megakadályozza, hogy nedvesség távozzon az ételből, így a sültek belseje szaftos lesz, és nem szárad ki. Ennek hála az ízek és tápanyagok megmaradnak az ételben így gazdagítva azokat nekünk.

Mire jó még a gőz?

Próbálja ki az ételek felmelegítését is gőz felhasználásával. Ez a módszer kíméletesen és hatékonyabban melegíti fel az ételt, és akár még a kiszáradt ételeket is tudja regenerálni. Frissebb ételt tud így előállítani, mint ha mikrohullámú sütőben melegítené fel, mert az csak melegít. A gőzsütő azonban a gőz segítségével regenerál, tehát a visszaadja a péktermékek frissességét, a húsok szaftosságát.

Ismerje meg a Bosch gőzsütőit!

Sütők gőzpárolás funkcióval

Bosch HSG636XS6 Gőzsütő 14 funkcióval, Home Connect rendszerrel >>>

Bosch HSG656XS1 Gőzsütő 14 funkcióval, Eco Clean öntisztítással >>>,

Bosch HSG636B51, HSG636BB1, HSG636BW1 gőzsütőket, melyet ide kattintva nemesacél, fekete és fehér színben tekinthet meg >>>

Sütők hozzáadott gőz funkcióval

Bosch HRG6769S6 Sütő 15 funkcióval, és Home Connectel >>>

Bosch HNG6764S6 Beépíthető sütő Gőz és Mikrohullám funkcióval >>>

Kompakt készülékek

Bosch CSG656BS2 Gőzsütő 12 funkcióval és EcoClean öntisztítással >>>

Bosch CDG634BS1 Gőzpároló beépített AutoPilot automata programokkal >>>

IDE KATTINTVA böngésszen a Bosch összes beépíthető sütője között >>>

Olvasson tovább:

Alapvető különbségek a sütők között…

Miért jobb a nagy mosógép, akár kis családoknak is?

Mit ne tegyünk a mosogatógépünkkel?

 

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Márc 06.