Az AirFry helyettesíthető beépíthető sütővel?

airfry helyett beépíthető sütő

Divat lett manapság olaj nélküli fritőzt, vagyis forrólevegős asztali sütőt vásárolni, de tényleg szüksége van rá?

 

Az egészséges élethez hozzátartozik, a kevés sütőolaj használata, ezért kelendőek az olaj nélküli fritőzők, melyeket sokan AirFry vagyis forró levegős sütőnek hívnak.

Tudta, hogy az Air Fry készülékek a légkeveréses sütőhöz hasonlóan működnek? Valójában, ha van légkeveréses sütője, akkor lehet, hogy nincs szüksége önálló olajnélküli fritőzre, hogy olyan ropogós eredményt kapjon, amelyről ezek az asztali készülékek ismertek. Az Air Fry legnagyobb előnye, hogy olaj nélkül vagy kevés olajjal készíthetünk benne ropogós ételeket, de mindezt egy korszerű beépíthető sütő is tudja. Így gondolja végig, hogy szeretne-e a konyhájába még egy olyan készüléket mely helyet foglal és nem biztos, hogy sűrűn fogja használni.

Olajnélküli fritőz (AirFry) vagy légkeveréses sütő
Mi a különbség?

Lényegében egy asztali olajnélküli sütő és egy légkeveréses sütő is hasonlóan működik, csak más-más méretben. Mindkettő ventilátorral rendelkezik, amely a forróhőt keringteti az asztali sütőben vagy a sütőtérben azért, hogy ropogós sült ételeket kapjon. Tehát a légkeveréses sütőben is el tudja olaj nélkül készíteni az ételeket. Pl a felszeletelt, ízesített nyers krumplit zsírpapírra helyezve, egy pici olajjal befújva a légkeveréses sütőben is ropogósra tudja sütni.

Mivel az asztali levegős sütők lényegesen kisebbek, mint a légkeveréses sütők, előfordulhat, hogy gyorsabb a főzési idő. De ha pl. egy 4 fős családnak készít ebédet, akkor többszöri adagban tudja csak elkészíteni az ételt, így már nem lesz gyorsabb a készülési idő. Tehát, ha Ön nem csak 1-2 adagot szeretne elkészíteni mindenképpen érdemes beruháznia egy légkeveréses sütőre, melyben ugyan úgy olaj nélkül finom ropogós ételek fognak az asztalra kerülni.

Tehát, az egyik különbség az elkészíthető étel mennyisége.

Az AirFry mellett sokan érvelnek azzal, hogy egyszerű a tisztítása. Ezzel nem vitatkoznék, azonban fontos figyelni arra, hogy AirFry készülékben lévő kosarat minden alkalom után el kell mosogatni, tehát ha érdemes odafigyelnie arra a választásnál, hogy mosogatógépben mosható legyen az AirFry kosár.

A sütőket régen sokat kellett sikálni, hogy tisztán tartsuk őket, azonban tudnia kell, hogy léteznek már öntisztító funkcióval ellátott sütők is, így azok tisztítása is egyszerű. Az öntisztító program lejárta után, pl a pirolitikus tisztításnál tényleg csak a hamut kell kitörölni a készülék aljából, és higiénikus, tiszta újszerű készülékünk lesz ismét. Ismerje meg az öntisztító funkciók közötti különbségeket, olvassa el az Öntisztító sütők- Valóság vagy Mítosz? cikket, ide kattintva.

Ismerje meg a Whirlpool AKZM 8480 NB Beépíthető Sütő 9 funkcióval, amely alkalmas az AirFry kiváltására is.

wh beépíthető sütő

Ez a gyönyörű és modern elektromos sütő XXL sütőtérrel bír, így a legnagyobb pulykát is könnyedén elkészítheti benne. 73 literes sütőterében több szinten tud egyszerre ételt készíteni a hőlégkeverés funkciónak köszönhetően.

Ez a beépíthető sütő rendelkezik alsó-felső sütéssel, légkeveréssel, hőlégbefuvással, grillel, turbó grillel, előmelegítés funkcióval, kelesztéssel, melegentartással és 6. érzék technológiával is.

6. Érzék technológiával

A 6. érzék technológia automatikusan beállítja az optimális főzési funkciót és hőmérsékletet 6 előre meghatározott ételkategóriában. Az ételkategóriák között talál, húsokat, süteményeket, zöldségeket, vagy rakott ételeket, illetve péktermékek is elkészíthet.

Pontos leírást kap a beépíthető sütőhöz, mely a 6. érzék funkciót is részletezi az alábbi táblázatban:

whirlpool sütő 6. érzék táblázat

Különlegesen praktikus tulajdonsága a Whirlpool AKZM 8480 NB beépíthető sütőnek!

Ready2Cook

Ezzel a funkcióval nincs szükség előmelegítésre. A Ready2Cook funkció segítségével a sütő gyorsan eléri a sütési hőmérsékletet, feleslegessé téve ezáltal az előmelegítést. Amely időt és energiát is spórol Önnek.

Cook3

wh beépíthető sütő

Az innovatív Cook3 funkcióval egyszerre akár három különféle fogást is süthet. Ez azt jelenti, hogy egyszerre 3 tepsi akár különböző ételt süthet egyszerre. Képzelje el, hogy egyszerre elkészül pl. a több tepsis mézeskalács, és nem kell cserélgetni a tepsiket, és és várni arra, hogy egymás után megsüljenek. Ugye milyen hatékony?

Öntisztitó funkció

Minden szakácsa álma, hogy ne kelljen takarítania a sütőtere, és ennél a készüléknél ez abszolút igaz, hiszen Pirolitikus technológiával önisztító a sütő

Hibátlan tisztaság egy gombnyomásra. A pirolitikus technológia egy magas hőmérsékletű ciklus, ami során a szennyeződések hamuvá égnek, amelyeket azután egy szivaccsal eltávolíthat. A hővisszaverő ajtóüvegnek köszönhetően a készülék körüli hőmérséklet mindvégig alacsony marad.

A Whirlpool AKZM 8480 NB Beépíthető Sütő használata biztonságos, hiszen rendelkezik gyermekzárral és biztonsági hideg ajtóval.

Nézze meg a Whirlpool onlineMárkaboltban a Whirlpool AKZM 8480 NB Beépíthető Sütőt >>>

Böngésszen korszerű Whirlpool beépíthető sütőink között >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Hogyan válasszunk beépíthető sütőt?

A Whirlpool készülékekkel egyszerűen, de csúcs jó ételeket készíthet

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Márc 31.