Online Márkaboltok blog

szaritogép beüzemelése

Hogyan kell bekötni és hova kell helyezni a szárítógépet?

Szárítógép bekötése, elhelyezése

Egyre több család ismeri fel a szárítógép hasznosságát, és már árban is abszolút elérhetővé vált. Ha Ön is szárítógép vásárlásra adta a fejét, akkor ezzel a néhány tippel elkerülheti a telepítés, s bekötés nehézségeit. Nem mintha bonyolult dolog lenne, de jobb, ha felkészülünk…

Mielőtt telepítené a gépeket

1. lépés - Szárítógép beszerzése

Először válassza ki a megfelelő szárítógépet, az Ön vagy családja számára. Figyelmébe ajánlom, a Hogyan válasszunk szárítógépet írásunkat.

Amennyiben nálunk vásárol, 5 év garanciát kap a készülékhez, így nem kell izgulnia, hogy problémája lesz az új készülékkel. Fontos, hogy többféle szállítási módunk van. Az ingyenes szállításnál a szállító kollégák beviszik otthonába a szárítógépet, de nem üzemelik be. Ezért ha Ön egyedül van, és nincs segítsége, kérje az összkomfortos szállításunk, ahol kollégáim bekötik a készüléket, sőt próbaindítást végeznek, így biztos lehet a gép működésében.

Ide kattintva tudja megnézni a szállítási módokat, és díjaikat. >>>

2. lépés – Hova teszi a szárítógépet

Először is győződjön meg róla, hogy az Ön által választott hely elégséges a szárítógépnek. A kondenzációs szárítógépeket nem szabad neki tolni a falnak, egy kis rést kell hagyni, hogy tudjon mögötte a levegő áramolni. A szárítógép alatti területnek hőállónak kell lennie, tehát nem teheti szőnyegre.

Nézze meg, hogy a tápkábel biztonságban elér a konnektorig.

3. lépés – A szárítógép beállítása

A szárítógépnek vízszintesen kell állnia. Helyezzen el egy vízmértéket a szárítógép tetején, és addig csavarja a szárítógép lábait, amíg a vízmérték a megfelelőt mutatja, vagyis vízszintesen áll a készülék.

Összeépítő kerettel elhelyezett szárítógép

Abban az esetben, ha Ön a mosógép tetejére helyezné el a szárítógépet, egy úgynevezett összeépítő keretre lesz szüksége. Ide kattintva vásárolhat összeépítő keretet.

Praktikus, ha azonos márkájú és méretű készülékeket vásárol, hogy találjon megfelelő összeépítő keretet, bár létezik olyan amelynek a szélessége változtatható, így különböző méretű gépek is egymásra tehetők biztonságosan.

A keretek közül számos verzió közül válogathatunk, az egyik legpraktikusabb az a típus, amely kihúzható rakodópolccal van ellátva. Ez segítség pl, a szárítógép be- és kipakolásánál.

Miért nem tehetem összeépítő keret nélkül a szárítógépet a mosógépre? Mert ezeket a gépeket nem úgy tervezték, hogy ekkora súlyt elbírjanak. Az alsó gép teteje beszakadhat! Biztonságosabb, ha keretet használunk ahhoz, így a két gép stabilan áll egymáson, anélkül, hogy balesetveszélyesek lennének.

4. lépés – Vegye elő a használati útmutatót

Azt gondolnánk, hogy ez egyértelmű, de sajnos sokan kihagyják és nem nézik meg, pedig minden fontos információt, sőt nélkülözhetetlent tartalmaz.

5. lépés – Csatlakoztassa a tápkábelt.

Most már a helyén van a készülék, vízszintesben, akkor bedughatja a konnektorba.

Amennyiben a mosógéppel egy helyiségbe helyezi el a szárítógépet, akkor közös konnektorba is bedughatja őket.

6. lépés – Próbaindítás

Fontos, hogy mielőtt elkezdené használni a szárítógépet, próbálja ki. Egy gyors programmal, vagy ha van „tesztprogram” akkor azzal, úgy hogy egy vizes régi pólót vagy bármilyen anyagot tesz bele, amit nem sajnál, ha esetleg hibás működésű lenne a készülék.

Jó tanácsok a szárítógéphez

A kondenzátoros szárítógép egy tartályba gyűjti a vizet, amit minden alkalommal ki kell üríteni!

Van persze megoldás arra, hogy a szárítógép kondenzátor vizét kivezesse, és akkor ez a kérdés megoldódik magától. Keressen olyan szárítógépet, amelynél ez gyárilag meg van oldva. Ha már meglévő gépéhez szeretne ilyen megoldást, kérdezze meg szakértő kollégáim (+36-1/478-2128), hogy létezik-e az Ön gépéhez ilyen alkatrész. Valójában ez egy kivezető csőrendszer, amely elvezeti a szárítás folyamán kivont vizet.

A használat folyamán a szárítógép szűrőin fenn akadna a ruhák bolyhai, így erre is oda kell figyelnie! A szűrőket rendszeresen tisztítania kell (kivéve, ha szűrőtisztítóval felszerelt szárítógépet választott), melynek pontos leírását a használati utasításban találja.

Hasznos lehet még Önnek:

Amire tutira nem gondol a szárítógépekkel kapcsolatban

6 dolog amit TILOS szárítógépbe tenni

19 Tény a szárítógépekről

 

Zahoránszky Zita

Köszönjük 118783 vásárlónk bizalmát

OnlineMárkaboltok logó

© 1997-2020. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok