facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hogyan válasszunk szárítógépet?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

A szárítógép praktikussága kétségtelen, vásárláskor mégis visszatartó erő, hogy közismerten emeli a fogyasztást, és így a kiadásokat is. Szerencsére a korszerűbb típusok gyártásakor a tervezők igyekeztek megoldást találni erre a problémára, és olyan takarékossági funkciókkal szerelték fel a gépeket, amelyekkel hatékonyabban működik.

Nézzük, hogyan találhatja meg a legideálisabb szárítógépet?

 

Méret és elhelyezés

Egy összeépítő kerettel a mosógép tetejére is helyezhetjük a szárítógépet. Az első és legfontosabb, hogy keresse meg a helyét. Ha úgy tervezi, hogy a fürdőszobába teszi, pontosan mérje le mekkora hely áll a rendelkezésére, és elhelyezés után kényelmesen hozzá lehet-e majd férni.

Ha elöltöltős mosógépe van otthon, akkor a tetejére is teheti új szárítógépét, csak arra figyeljen, hogy a két méret passzoljon egymáshoz. Ehhez összeépítő keretre is szüksége lesz, hogy stabilabban álljon. Szárítógép Szalonunkban ilyet is talál, sőt, ha kéri, munkatársaim az összeépítést is elvégzik (plusz díjért). A most kapható készülékek szerencsére már akárhol elhelyezhetők, nem szükséges a lég-, vagy vízkivezetés, csak egy konnektor kell a közelben.

Ha a konyhában szeretné elhelyezni, létezik pult alá építhető szárítógép is, ami azt jelenti, hogy a készülék teteje leszerelhető, így a normálméretű pult alatt is elfér. Ha esetleg magasabban van a pult, akkor bármely szabadon álló szárítógép elférhet alatta, de mindkét esetben javaslom, hogy pontosan írja fel a méreteket.

 

Típus

Alapvetően kétféle típus van a piacon. A kondenzációs szárítógépek általában csendesebben működnek, és olcsóbbak. Hátrányuk, hogy sajnos többet fogyasztanak. A hőszivattyús szárítógép drágább, de cserébe kevesebbet fogyaszt, további előnye, hogy jobban kíméli az érzékenyebb ruhákat, mert alacsonyabb hőmérsékleten szárít.

Még egy típus van, amiről említést tennék: a 2in1 szárítógép - azaz a mosó-szárítógép. Ez akkor lehet bölcs megoldás, ha kis lakásban él, és helyhiánnyal küszködik. Nem árt viszont, ha tudja, hogy ezeknél a típusoknál a szárítási kapacitás kevesebb, mint a mosási. Vagy két szárítási programmal tudja megszárítani a szükséges ruhamennyiséget, vagy a kimaradt adagot ki kell teregetnie.

Kondenzációs szárítógépek Hőszivattyús szárítógépek

 

Töltetsúly

A termékek adatlapján a töltetsúly kg-ban van megadva, ez egyszerűen azt jelzi, hogy hány kg száraz ruhát szabad a készülékbe rakni. Az optimális működés érdekében ezt érdemes betartani, és nem túlpakolni!

Ha már van otthon mosógépe, akkor ahhoz mérten válasszon szárítógépet, mert akkor nem kell félretenni a vizes ruhák egy részét, hanem mosás után azonnal el tudja kezdeni a szárítást. Fontos: az optimális működéshez NE pakoljon több ruhát a gépbe, mert úgy a fogyasztás is növekedni fog, ráadásul az eredmény sem lesz tökéletes. Ami a kínálatot illeti, 7-10 kg töltetsúlyú szárítógépek vannak forgalomban, legnépszerűbbek a 8kg-os típusok, amelyek egy nagycsalád igényeit is képesek kiszolgálni.

 

Fogyasztás - energiaosztály

A szárítógépeknél is segítségünkre van a szokásos energiaosztály jelzés, de a fogyasztásnál sokkal többet számítanak egyéb tényezők, mint például a mosógépnél. Tanácsos minél nagyobb fordulaton centrifugálni a ruhákat (kivéve természetesen az érzékeny textíliákat), mert a centrifugáláshoz sokkal kevesebb energia szükséges, mint a szárítógép fűtéséhez, továbbá szárazabb ruhákkal a szárítógép is kevesebbet fogyaszt. A szárítás gyorsasága, hatékonysága attól is függ, milyen ruhái vannak. A szabadban gyorsabban száradók feltehetően a szárítógépben is hamarabb száradnak.

Az A energiaosztályba tartozók már jónak számítanak, de érdemes a minél takarékosabb, A++ vagy A+++ címkés modellt választani. Adok Önnek még egy szuper tippet: vásárláskor arra is figyeljen, hogy a kiszemelt készülék valamilyen ECO (takarékos) funkcióval is rendelkezzen, mert ezek használatával minden egyes alkalommal energiát spórolhat.

Összességében elmondható, hogy a hőszivattyús készülékek átlagosan kevesebbet fogyasztanak, mint a kondenzációs szárítógépek.

A+ A++ A+++

 

Szín

A Gorenje a színek kedvelőire is gondolt. :)

A legnagyobb választékot még mindig a klasszikus, fehér színű készülékekben találja, de a többi háztartási géphez hasonlóan ma már a szárítógépek is szinte minden színben kaphatók. Arra szerintem érdemes figyelni, hogy az egy helyiségben elhelyezett háztartási gépei harmonizáljanak egymással.

Fehér Színes

 

Zaj

A termékek adatlapján decibelben megadott értékkel lehet összehasonlítani, hogy melyik szárítógép zajosabb. Minél kisebb az érték, annál csendesebb. Általánosságban elmondható, hogy a kondenzációs készülékek halkabban működnek.

 

Programok

A szárítógép bekapcsolása előtt mindig figyeljen, milyen textíliát tesz be a gépbe, és körültekintően válassza ki a hozzá illő programot. Ez azért fontos, nehogy kellemetlen következményei legyenek a szárítási ciklusnak pl. összement ruhák stb.

Használjon kímélő - szenzitív - programot az érzékenyebb ruhákhoz. Minden esetben az anyagnak megfelelő programot válassza ki. Ilyen például a tolltöltetű anyagokra, gyapjúra optimalizált, törülköző, farmer, ágynemű, fehérnemű,Ing/business program, az allergia plusz, amely a magas hőmérsékletnek köszönhetően nemcsak szárít, hanem az összes baktériumot megsemmisíti stb.

Hasznos funkciók a kényelem és takarékosság érdekében.

Praktikus funkciók

Én személy szerint előnyben részesítem a digitális kijelzővel rendelkező készülékeket, mert segítségükkel mindig pontosan láthatom a beállítási paramétereket, és a működési folyamatot. Könnyebben tudok tervezni, és mindig tudom, mi történik. A legtöbb modellnél pedig a programindítás késleltetését is könnyedén be lehet állítani. Rendkívül professzionális megjelenést sugall, ha a gép nagy felbontású magyar nyelvű TFT kijelzővel van felszerelve, amellyel Ön még precízebben követheti a szárítási ciklust.

Sok vásárló emellett a könnyű kezelhetőséget is keresi. Nagyon idegesítő, ha az ember csak a bonyolult használati utasítással a kezében tudja elindítani a programot.

Rendkívül elegáns megoldás a dobvilágítás, amellyel a szárítógépből való ki- és bepakolás könnyűvé és egyszerűvé válik.

Ezeken kívül az is praktikus, ha a program végére hangjelzés hívja fel a figyelmet. Így nem kell mindig azt lesni, mikor jár le a szárítási ciklus, ha épp nincs a helyiségben, akkor is egyértelműen tudhatja, itt az idő, hogy kipakolja a tökéletesen száraz ruháit.

Tekintse meg teljes szárítógép kínálatunkat!

Ha gyakorlati tapasztalatokra kíváncsi a szárítógép használattal kapcsolatban, vagy arra kíváncsi, választáskor mire érdemes figyelni, hol hibázhat, akkor segítek! Nemrég megkértük szárítógép vásárlóinkat, hogy osszák meg velünk a készülék kiválasztásával kapcsolatos tapasztalataikat. Véleményüket és hasznos tanácsaikat olvassa el itt!

Ha nem tudja, mi a különbség a hőszivattyús és a kondenzációs szárítógépek között, illetve mi a működési mechanizmusa a két típusnak, nézze meg videónkat:

Nézze meg Szárítógép Szalonunkat, amelyben mindig a legnépszerűbb modellekkel és vásárlóbarát kedvezményekkel várjuk. Ha bizonytalan, melyik készüléket válassza, vagy kérdése van a termékkel, szállítással kapcsolatban hívja bátran szárítógép szakértő kollégámat, közvetlenül a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Szuper ajánlat:


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA