Online Márkaboltok blog

energiatakarékoskodás szárítógépeknél

8+1 tipp az energiatakarékos szárítógépért!

Így használja szárítógépét, ha nem szeretné, hogy villanyszámlája többszörösére nőjön!

Nem titok, hogy a szárítógép megemeli a villanyszámlát. Többek között ez az egyik – kevésbé jótékony hatása – ami miatt sokan megtorpannak mielőtt vásárlásra adnák a fejüket.

A készülék tagadhatatlanul fogyaszt energiát, viszont a megfelelő típus kiválasztásával, és optimális használatával sokat tehet annak érdekében, hogy a beruházást később se bánja meg. (Kiszámoltam a Bosch WTH85201BY hőszívattyus szárítógép kb. 66 Ft-ért szárít meg 7 kg ruhaneműt. Ez megfizethető?)

A No. 1 tanácsom az lenne, keresse az energiatakarékosabb modellt!

bosch szárítógép energiatakarékos

Legalább A, A+,energiaosztályút vásároljon, de ha anyagilag megengedheti magának, válassza inkább az A++, vagy A+++-osat, hisz akkor már az energia 20-40%-át megtakaríthatja.

A hagyományos szárítógépekkel ellentétben hőszivattyús szárítógépek nem használnak energiaigényes fűtőszálakat a levegő felmelegítéséhez. Ehelyett hőszivattyút alkalmaznak, így csak is a hőszivattyús szárítógépeket ajánlom!

Tartsa szem előtt, hogy az energiatakarékos gép önmagában még csak fél siker, és semmire se garancia. Sok múlik azon, milyen töltettel, programmal működteti, azaz a konkrét használaton.

Nézze meg a professzionális Bosch szárítógépeket >>>

A No. 2 tanácsom pedig: válassza a legmegfelelőbb méretű szárítógépet.

Rengeteget számít, milyen töltetsúlyú gépet működtet, ugyanis egy 9-10 kg töltetű sokkal többet fogyaszt, mint egy 7-8 kg -os. Ha túl nagy gépet választ, csak pazarolja az áramot, ha viszont a kistöltetű sokszor megy, akkor szintén rosszul jár.
Ha már van otthon mosógépe, akkor válasszon ugyanolyan kapacitású szárítógépet, mert akkor nem kell félretenni a vizes ruhák egy részét, hanem mosás után azonnal el tudja kezdeni a szárítást.

Nézze meg a professzionális Bosch szárítógépeket >>>

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem a legfontosabb energiaszámla-kímélő taktikákat!

1/ Szárítás előtt a ruhát alaposan centrifugázza ki. A magasabb fordulatszámnak köszönhetően csökken a ruhában lévő víz mennyisége, ezáltal rövidebb lesz a szárítási idő, és így kevesebb energiára van szükség. Kivételt képzenek az érzékeny textíliák!

2/ Ragaszkodjon az optimális töltetmennyiséghez! Ne töltse túl a gépet, mert hosszabb lesz a szárítási idő. Viszont, bánjon takarékosan a hellyel! Használja ki a szárítódob teljes befogadóképességét.

3/ A szárítógépet jól szellőző helyre tegye, és ha lehet, működés közben nyissa ki (legalább egy rövid időre) az ablakot, ajtót, hogy a keletkező gőz eltávozzon. (modern gépeknél már nincs erre szükség)

4/ Minden használat után tisztítsa ki a szűrőt, így biztosíthatja, hogy hosszútávon hatékonyan működjön. (Már léteznek öntisztító kondenzátorral rendelkező készülékek) 

5/ Válassza az automatikus nedvességérzékelővel ellátott típust, amelynél a szárazsági szint beállításának megfelelően a gép automatikusan kikapcsol, ha elérte a kívánt fokozatot.

6/ Lehetőség szerint használja a „takarékos – ECO” programokat. Így ruháit és pénztárcáját is óvhatja!

7/ Nem ajánlom energiafogyasztás szempontbül a 2in1 mosó-szárítógépet, mert ezek a típusok nagyon sok áramot fogyasztanak, sokkal többet, mint a két készüléktípus külön. Ha mindkettőre szüksége van, inkább vegyen két külön gépet, és egy összeépítő keret segítségével egymásra is pakolhatja, így sok helyet spórolhat a lakásában.

8/ Ha csak nem siet nagyon, inkább mellőzze a gyorsprogram használatát! A rövid programok több energiát használnak, és ilyenkor általában a dob teljes feltöltésére sincs lehetőségünk. A használati utasítás mindig tartalmazza, hogy az adott programhoz, hány kg ruhát helyezhetünk el a dobban.

szárítógép program

+1/ A legenergiatakarékosabb, hogy jó időben szárítsa szabad levegőn a ruhákat! :) :) :)

A szárítógép vásárlása a mai világban szuper döntés. A háziasszonyoknak a mosógép és mosogatógép után a legkedvesebb háztartási készülékük.


Nézze meg a professzionális Bosch szárítógépeket >>>

Válogasson Száritógép Szalonunkban, magas minőségű márkás szárítógépek között >>>

 

Tudjon meg még többet a szárítógépekről:

Hőszivattyús szárítógépek – megérik a pénzüket?

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Szárítógép titkok

Elkezdődött a mosó-szárítógépek szezonja

 

Zahoránszky Zita

Köszönjük 148918 vásárlónk bizalmát

OnlineMárkaboltok logó

© 1997-2020. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok