Nőnapi finomság melyet, konyhában nem jártas férfiak is el tudnak készíteni

epre tiramisu

Epres tiramisu

Nőnapra ideális, ez a mutatós, mennyei süti ami után mind a tíz ujját garantáltan... :) 

Én már nagyon várom az eperszezont! Hajt a vágy az epres finomságokért és képes vagyok a még kissé értlen, kamionon pirult epret is aranyárba megvásárolni. Ezeket azonban nem jó magában megenni, de finomságot lehet belőlük könnyedén készíteni.

epres tiramisu

Most egy ilyen recept következik.

Ez a süti könnyed, mennyei és ínycsiklandó meglepetés lehet élete hölgyének, akár Nőnapra.

Hozzávalók

  • 400 g apróra vágott eper
  • 100 ml víz
  • 20 g cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 tojás
  • 30 g vaníliás cukor
  • 220 g mascarpone sajt
  • 80 g babapiskóta
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia

3 részből áll a tiramisu. Krém, babapiskóta és eperszósz.

1/ Eperszósz készítése

Kockázza fel a 400 g epret. Egy lábasba tegyen 200 g kockára vágott epret, 20 g cukrot, 100 ml vizet és 1 evőkanál citromlevet. Keverje össze és forralja fel. Párolja 8-10 percig. Vegye le a tűzről, és szűrje le az epret, majd hűtsd le. Ez lesz az eperszósz.  

2/ A mascarpone krém

Vízgőz felett (később leírom, hogy kell vízgőz felett) verjen fel 2 tojássárgáját és 30 g vaníliás cukrot. Keverje 2 percig, amíg világos színű nem lesz. Egy tálba tegye bele a 220 g mascarpone sajtot és adja hozzá a temperált tojássárgákat. Ezt alaposan össze kell keverni.

Ezután a 2 tojásfehérjét is kemény habbá kell verni vízgőz felett. Ha kész ezt is a mascarponés tojáshoz kell keverni. Ez lesz a krém.

Vízgőz felett…

Szüksége lesz egy lábasra és egy olyan hőálló tálra (kisebb lábosra), amit rá tud tenni a lábas tetejére, illetve egy hőálló kanálra vagy spatulára. Öntsön néhány centiméter vizet a lábasba. Tegye a tálat a lábasra úgy, hogy az alja ne lógjon bele a vízbe. Ezután ha felforrt a víz, a felső tálba készítheti a krémet. 

3/ Babapiskóta és összeállítás

Mártsa be a babapiskótákat néhány másodpercre eperszószba. Tegye be a pohár aljába a beáztatott babapiskótákkal. Öntse rá a mascarponekrémet. Adjon hozzá friss epret, és ezt ismételje amíg tele nem lesz a pohár. Friss eperrel és apróra vágott pisztáciával díszítse.

A végén díszítse akár szív alakú eperrel.

 epres szív alakú

Tálalásig tárolja hűtőben!

A Gorenje IonGeneration hűtőszekrényeket a maximális frissesség érdekében tervezték. Az IonAir és MultiFlow 360˚ technológia folyamatosan frissíti a levegőt a természetes mikroklíma és a tökéletes tárolási feltételek biztosítása érdekében. Intelligens, felhasználóbarát funkcióikkal zökkenőmentesen alkalmazkodnak az életmódjához. Nem számít, milyen gyakran nyitja ki a hűtőszekrény ajtaját, az AdaptTech funkció fenntartja az optimális hőmérsékletet és az ételek tökéletes állapotát, míg a NoFrost Plus hűtőrendszer megakadályozza a jegesedést és megszünteti az olvadást. Mostantól integrált rejtett fogantyúval is választhatja!

Nézze meg a Gorenje hűtőszekrényeit >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

7 aranyszabály a farmer mosásához

Főzőlap tisztítás – egyszerűen és gyorsan, Öko módszerrel

Ezekre a hangokra figyeljen a hűtőszekrényénél!

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Febr 24.