facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Praktikus mosási tippek a tiszta ruhákért

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Ön is bosszankodott már amiatt, hogy kedvenc ruhája összement vagy megnyúlt? Ne bízza a véletlenre! Fogadja meg tippjeimet, hogy ruhái a lehető legtovább megőrizzék erdeti kinézetüket és színüket!

Jöjjön hát a mosás 10 parancsolata! :)

  1. Figyeljen oda a mosási hőmérsékletre! A hőfok és színek szerint is csoportosítsa a ruhákat: válogassa külön a fehér, a fekete és a színes szennyest. Ez azért is praktikus, mert a fekete ruhákhoz speciális színvédő mosószert használhat, a fehér ruhákhoz pedig ajánlatos fehérítőt is tenni a dobba. A színes ruhák ragyogó színének megőrzése érdekében szintén használjon színvédő tisztítószert.
  2. A színes ruhák (beleértve a feketét is) első mosásnál gyakran színt engednek. A rikítóbb színűeket első alkalommal áztassa és centrifugázza külön.
  3. Legyen körültekintő a ruhák szárításakor! Az egyes textíliák pl. viszkóz, gyapjú, pamut könnyen megnyúlnak, ezért ha ilyen ruhát mos, akkor legjobb, ha fekve szárítja. A természetes anyagok, pl. pamut, gyapjú, len szintén fokozott odafigyelést igényelnek. A pamut valamint a len első mosáskor gyakran összemegy. A gyapjú a legérzékenyebb, maximum 40 fokon lehet mosni, a centrifugára pedig különösen kell figyelni.
  4. A centrifugázásnál is legyen óvatos: az érzékeny anyagokat lehetőleg egyáltalán ne, vagy csak nagyon alacsony fordulatszámon pörgesse ki. Mosolyhervasztó lehet, ha a dobban mosás végén szétnyúlt pulóvereket talál.
  5. Mindig a szennyezettségnek és a textíliának megfelelő programot válasszon! A törülközőket, ágyneműt, konyharuhát magasabb hőfokon mossa, a nagyon piszkos ruhákhoz válasszon intenzív programot. A zsíros konyharuhát sose mossa össze a ruhákkal, mert foltot hagyhatnak.
  6. Ha lehet, mindig teljes adaggal indítsa el a mosást. Ne töltse túl a dobot, mert a motor könnyen túlmelegszik és tönkremegy.
  7. Vigyázzon a kényes ruhadarabokra! A nejlonharisnyát kézzel mossa, a melltartót, csipkés hálóinget pedig tegye mosóhálóba. Ez a praktikus háló óvja a ruhát miközben mozog a dobban, és óvja a dobot is pl. a melltartó merevítő okozta sérülésektől.
  8. Ne adagolja túl a mosószert! A ruhák attól nem lesznek tisztábbak, ha túl sok tisztítószert tesz az adagolóba! Sőt! Ha a mosószer benne marad a szövetekben, irritálhatja a bőrét és hosszútávon allergiás, ekcémás kiütéseket okoz.
  9. Figyeljen a mosógép karbantartására! Előzze meg a penészt, időnként futtasson tisztítóprogramot, és mosás után hagyja nyitva az ajtaját, mert a nedves meleg közegben gyorsan elszaporodnak a baktériumok és a gombák. Ezen kívül a mosószer- és öblítő-adagolót is Még több mosógép tisztító tippért kattintson ide!
  10. Olyan készüléket válasszon, amelynél a hőfokot mosási programtól függetlenül, egyedileg állíthatja. Így mindig a programhoz és a ruhaanyaghoz igazíthatja a mosást.

Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA