Megéri drágább mosógépet vásárolni?

Megéri drága mosógépet venni

Megéri drágább mosógépet vásárolni?

Mi a különbség az olcsóbb és a drágább mosógép között? Tudja meg!

Whirlpool mosógépek összehasonlítása

Két gépet mutatok most be Önnek. Mind a kettő gép Whirlpool felültöltős szabadonálló mosógép. A Whirlpool AWE 66610-es gép 93.900 Ft-ba kerül most nálunk a Whirlpool TDLR 70230-as gép pedig, 159.900 Ft jelenleg.

Sokan kérdezik, vajon megéri a drágább gépet választani? Én most kirészletezem a két mosógép tulajdonságait, és Ön eldöntheti, hogy érdemes-e a drágább mosógépet választania.

Először nézzük az azonosságokat.

- Készülék méret szempontból mindegyik ugyan akkora, így kis helyen is elférnek. 

- 6. Érzék technológiával felszereltek, amely felismeri a ruha mennyiséget, nedvszívó képességet és automatikusan beállítja a mosási ciklust, és a legjobb teljesítményt. Akár 50% energiát, vizet és időt is megtakaríthat vele.

- A+++ energia hatékonyak, ami a leggazdaságosabb műkődést biztosítja.

- 8500 illetve 8900 liter vízfelhasználásuk van évente, ami nagyon alacsony. A különbség csupán abból adódik, hogy az AWE 66610-es gép 6 kg kapacitással bír, a TDLR 70230-as mosógép pedig 7 kg száraz ruhát tud egyszerre tisztára mosni.

 

Ezzel el is értünk a mosógépek működésbeli különbségeikhez:

Az első a legfontosabb:

1/ A TDLR 70230-as típusú mosógép motorjára 20 év Garanciát ad a gyártó!

Ez a ZEN technológia, amely biztosítja a "Direct Drive™"működést. Ez egy olyan korszerű technológia, amelynél a motor közvetlenül a tengelyre van építve, nincs áttétel, nincs szíj, amely súrlódást generál és rezgéseket okoz.
A nagy teljesítményű és megbízható motor közvetlenül a dobot hajtja meg, minimális a rázkódás és a zaj, valamint kisebb az energiafogyasztás. A Direct Drive™ motornak köszönhetően kevesebb mozgó rész található a mosógépben. Emiatt kisebb a rezgés és a zaj mértéke, nő a hatékonyság és csökken a meghibásodás veszélye és élettartamuk hosszabb a szíjjal és tengellyel ellátott hagyományos mosógépekénél.

2/ A késleltetés beállítása. A Whirlpool AWE 66610-s mosógépnél fix idejű, vagyis 1-3-6-9-12 órát tudja késleltetni a mosás indítást, a drágább gépnél azonban Ön dönti el, 1-23 óra között bármennyi intervallummal késleltetheti.

3/ A centrifuga fordulatszáma 200 fordulattal magasabb a drágább készüléknél, így a visszamaradt nedvesség kevesebb lesz a ruhában. Ennek a szárítógép használatánál van nagyobb jelentősége, mert gyorsabban megszárad a ruha, így gazdaságosabb a szárítógép működése.

4/Mind a két mosógép képes az alábbi programokra: Rapid" gyorsmosás, intenzív öblítés. A Whirlpool AWE 66610-es mosógép átlagos programokat tud, mint pamut mosás, kímélő mosás,

Azonban a Whirlpool TDLR 70230 mosógép speciális programokra is képes Colours15°C opcióra. A színes ruhák esetén ajánlott választani ezt a Colours 15° opciót, ugyanis a készülék ugyanolyan tökéletesen mos 15 °C-on színes ruhákat, mint 40 °C-on, így hosszabb ideig őrizhetők meg az élénk színek,

Vagy van benne speciális kevert, pamut, szintetikus, kímélő, gyapjú, anyagokra program. AquaEco amely takarékos program nagyon alacsony vízfogyasztással.

Választhat öltözék típusokhoz, a már említett színes ruhákhoz, farmerhoz, sport cuccokhoz. A mindennap használ, és nem bekoszolt formális öltözékhez pedig kímélő programot.

4/ A mosógépek zajszintjében is különbség van. Az olcsóbb gép, mivel nem újfajta motorral szerelt, ezért hangosabb. Persze ez se zavaró, ha a fürdőszoba ajtót becsukja alig fog kihallatszani.

5/ Végül óriási különbség van a kijelzőben. Minél drágább egy mosógép annál professzionálisabb kijelzővel szerelik. Az olcsóbb gépeknek nincs LCD kijelzője, csak led lámpa mutatja, hogy hol tart a mosásban. A drágább gépek kiírják, hogy mennyi idő van vissza, milyen hőmérséklet van kiválasztva, mekkora fordulatszámra van állítva a centrifuga. Annak, akinek még nem volt kijelzős mosógépe, felesleges plusznak tűnhet, de nem az. Saját tapasztalatom is az, hogy könnyebb úgy beosztani az idő, ha látjuk a mosógép kijelzőjén pl. 30 perc van vissza, mert akkor már nem indulok el a boltba. A program választásnál is egyértelműek a paraméterek, nem kell a használati utasítást bújni.

Végére értem az összehasonlításnak.

Most nézze meg a két gépet, és döntsön az Ön elvárásainak megfelelően.

Whirlpool AWE 66610 felültöltős mosógép Whirlpool TDLR 70230 felültöltős mosógép

Ha bizonytalan, melyik készüléket válassza, vagy kérdése van a termékkel, szállítással kapcsolatban hívja bátran mosógép szakértő kollégámat a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Nézze meg az összes mosógépünket >>>

Olvasson tovább:

Beépíthető mosógép, szárítógép, sőt mosó-szárítógép

Luxus mosógép, amely megtestesíti az álmainkat!

Legjobb felültöltős mosógépek 2019-ben a Whirlpool-tól!

Tisztítsa meg az iskolatáskát, hátizsákot a mosógépben egyszerűen

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.