Megbízható mosógépek

Tudja mit jelent az inverteres technológia, vagy az EcoSilence Drive? Ha nem, jó helyen van!

Mitől lesz egy mosógép megbízható? A motorja kardinális kérdés a gépeknek. Nézze meg a mosógépekben milyen motorokat építenek.

Legmegbízhatóbb mosógép

A megbízhatóság alap elvárása a mosógép motorjának tökéletes működése

Mi dönti el, hogy megbízható a mosógép? A megbízhatóság azt jelenti, hogy hatékonyan dolgozik hosszú távon. De mitől függ, hogy egy mosógép hosszú távon működjön? Az egyik legfontosabb alkatrész a mosógép motorja. A gyártók folyamatosan fejlesztik a mosógépeket, így érdemes tisztába lenni ezen résszel is, a tökéletes választáshoz.

Jó hír, hogy az új motoroknál nincs több elszakadt ékszíj, kevesebb alkatrész, így meghibásodás veszélye csökken, nő a megbízhatósága a mosógépeknek.

Inverteres technológia

Az inverteres technológiával készült motor nem rendelkezik szénkefékkel, így kevésbé melegszik és jobb hatásfokra képes. Az ilyen technológiával készült motoroknak hosszabb az élettartama, csendesebbek és kedvezőbb energiafogyasztási paraméterekkel rendelkeznek. A gyártók az ilyen mosógép motorokra jellemzően jóval több garanciát is vállalnak.

EcoSilence Drive™

Ez egy új egyenáramú motor, amely kb. 30%-kal takarékosabb, csendesebb és hosszabb élettartammal is rendelkezik a klasszikus motorokhoz képest. Mivel szénkefével nem rendelkezik, ezért tartósabban és halkabban működik, kiemelkedő teljesítmény mellett. (Bosch 10 év garanciát vállal erre a motorra)

Inverter PowerDrive

A kivételesen megbízható és nagyteljesítményű motor szénkefék nélkül működik, amely technológiának köszönhetően megszűnik a mechanikus terhelés, súrlódás és kopás. Az eredmény jobb általános mosási eredmények, energiahatékonyabb és csendesebb működés, valamint hosszabb motor és készülék élettartam. (Gorenje 10 év garanciát ad ezen mosógépekre)

ZEN technológia

A Whirlpool egyedülálló ZEN technológiával rendelkező mosógépeinél a hagyományos ékszíjhajtást felcseréli egy közvetelen hajtású motorra. Ennek eredményeként a takarékos vízfelhasználás alacsonyabb centrifuga sebességen érhető el, mely kevesebb rezgést és halkabb működést jelent maximális mosási hatékonyság mellett. (Akár 20 év garanciát is adnak ezekre a motorokra)

A "Direct Drive™"

Ez egy olyan korszerű technológia, amelynél a motor közvetlenül a tengelyre van építve, nincs áttétel, nincs szíj, amely súrlódást generál és rezgéseket okoz.
A nagy teljesítményű és megbízható motor közvetlenül a dobot hajtja meg, minimális a rázkódás és a zaj, valamint kisebb az energiafogyasztás. A Direct Drive™ motornak köszönhetően kevesebb mozgó rész található a mosógépben. Emiatt kisebb a rezgés és a zaj mértéke, nő a hatékonyság és csökken a meghibásodás veszélye és élettartamuk hosszabb a szíjjal és tengellyel ellátott hagyományos mosógépekénél,.

A motor mellett a hosszú távú működésért nagyban felel a fűtőszál, így érdemes ezt is figyelni.

Kerámia fűtőszál

Az időtállóságot növeli a kerámia bevonatú fűtőszál, hiszen a sima felületen nem tapad meg sem a vízkő, sem egyéb szennyező anyag, mely a fűtőszálat károsítaná. Ennek köszönhetően a fűtőszál élettartama jelentősen nőhet, akár háromszor tartósabb lehet. (Samsung mosógépekre jellemző.)

DuraHeat névre keresztelt új fűtőszál

A Gorenje mosógépeknél, a DuraHeat fűtőszál túlmelegedés elleni védelemmel is rendelkezik. Ennek köszönhetően hosszabb a fűtőszál élettartama és a készülék működése is biztonságosabbá válik.

Összességében elmondható, hogy szinte valamennyi márka drágább készülékét felszerelik egy speciális motorral megbízható működés érdekében. Természetesen a motor a mosógép választás részének csak egy kis része, hiszen rengeteg extra és hasznos funkciót kell, vagy lehet figyelembe venni.

Tekintse meg a Mosógép Szalon készleten lévő kínálatát!

I.Gábor :” Az ajánlatuk nagyon szimpatikus volt, ár-érték arányban számunkra megfelelt. A plusz kedvezmények (5 év garancia, ingyenes házhoz szállítás stb.) szintén vonzóvá tették az ajánlatot.”

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Tartalomjegyzék a Mosógépekről szóló írásaimhoz

Mekkora kapacitású mosógépet válasszak?

Mosó-szárítógépet válasszak, vagy külön mosógépet és szárítógépet?

Felső vagy elülső vezérlésű mosogatógépet válasszon

Halk mosógépet keres? Jó helyen jár!

Speciális kérdések mosógép választáshoz

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Márc 05.