Modern vagy hagyományos sütője legyen? Whirlpool

modern vagy hagyományos sütő

Mi a különbség a hagyományos és modern beépíthető sütők között

Útmutatónk segít dönteni, hogy hagyományos vagy modern sütője legyen

Új sütőt szeretne vásárolni, de nem tudja, pontosan mibe különböznek a hagyományos sütőktől a beépíthető konvekciós, modern készülékek?

Noha a konvekciós (légáramlással ellátott sütők) és a hagyományos sütők kívülről hasonlóak, a belsőbe nézve könnyű belátni a kettő közötti különbséget. A hagyományos sütőben egy fűtőelem vagy maximum kettő található, amely felel a sütésért. A modern légkeveréses beépíthető sütőkben, azonban talál egy ventilátort, és gyakran egy harmadik fűtőelemet (pl.grill) is, amelyek segítenek az ételek még finomabbá tételében.

A ventilátor a sütő forró levegőjét fújja az étel körül és körül, majd engedi vissza. Ennek eredményeként ez a forró levegő körülveszi az ételt, így az egyenletesen és gyorsabban készül el az étel.

Mi is pontosan a légkeveréses beépíthető sütő?

A konvekciós, vagyis légáramoltatással ellátót sütőben ventilátor és kipufogórendszer van, amely forró levegőt keringtet a sütőtérben, csökkentve a forró és hűvös foltokat, és segíti az összes sütőtálcán, állványon lévő edények egyenletesebb sütését.. A modern sütők rendelkezhetnek egy harmadik fűtőelemmel (pl. grill fűtőelem) is, hogy az ételek gyorsabban és finomabban készüljenek el.

légkeverés
További előnye - a ventilátor és a kipufogórendszer csökkenti a sütőben lévő nedvesség mennyiségét, ezáltal szárazabb a forró levegő, azért hogy az ételek kívül ropogósak és barnák legyenek, belül pedig lédúsak maradjanak.

A legtöbb hőáramlással készült (konvekciós) beépíthető sütőn van légkeveréses, vagy hőlégbefúvásos beállítá, amely aktiválja a ventilátort, a kipufogórendszert és a harmadik fűtőelemet. A légkeveréses beállítás be- és kikapcsolható, ami nagyobb sokoldalúságot tesz lehetővé. Ha a légkeverés beállítás be van kapcsolva, teljes mértékben kihasználja a sütő előnyeit. Ha a légkeverés beállítás ki van kapcsolva, sütője ugyanúgy működik, mint egy hagyományos, sütő. 

Keresse meg új beépíthető sütőjét a Whirlpool onlinemárkaboltban >>>

Mi a hagyományos sütő?

A hagyományos sütőben két fűtőelem van, amelyek a sütőben lévő levegőt melegítik az étel elkészítéséhez. A sütő alján található fűtőelemet a legtöbb főzéshez és sütéshez használják, míg a tetején lévő fűtőelemet leginkább a sütéshez használják. 

Mivel egy hagyományos sütőben nincs ventilátor a forró levegő cirkulálására, a forróbb vagy hűvösebb levegő beállítások az ételek gyorsabb vagy lassabb főzését okozhatják, attól függően, hogy a sütőben belül hol helyezzük el őket.

Előnye, mivel a legtöbb recept a hagyományos sütőkhöz íródott, az emberek gyakran kényelmesebbnek érzik magukat a főzésnél, mert nem kell beállítaniuk az időt és a hőmérsékletet, hogy figyelembe vegyék a forró levegő keringését és a gyorsabb főzési időt.

Keresse meg új beépíthető sütőjét a Whirlpool onlinemárkaboltban >>>

Milyen előnyei vannak a légkeveréses sütőnek a hagyományos sütővel szemben?

Mind a konvekciós, mind a hagyományos sütőknek megvan a maga előnye. Tudjon meg többet egyedülálló előnyeikről.

A modern légkeveréses beépíthető sütő előnyei

  1. Egyenletes sütés és hőelosztás
  2. Káprázatos barnulása az ételeknek, ropogós ételkészítés egyszerűen
  3. Gyorsabb sütés és pörkölésre van módja
  4. Gyors előmelegítés funkció, nem kell 15 percet várnia
  5. Jobb főzés egyszerre több ételhez/ hőlégkeveréses sütőkbe akár 3- szinten süthet egyszerre több ételt is.
  6. Futtasson hosszú sütési ciklusokat anélkül, hogy kiszárítaná az ételeket
  7. Energiatakarékos : Mivel az étel gyorsabban sül meg és általában alacsonyabb hőmérsékleten, ez valamivel energiatakarékosabb, mint egy hagyományos sütő.

Itt jegyezném meg, hogy a legtöbb recept esetében a hőmérséklet 25 fokkal csökkenthető. Mivel a sütőtér belsejében fokozódik a hőmozgás, az ételek gyorsabban készülnek el, alacsonyabb hőfokon is.

A hagyományos sütő előnyei

  1. Használata ismertebb
  2. A legtöbb recept ezekre a modellekre íródott

Mikor kell használni a légkeverés beállítást

Szinte minden esetben. Pörköléshez és sütéshez, beleértve a húsokat, zöldségeket, rakott ételeket, sütiket és pitéket. 

Légkeveréssel, az olyan húsok, mint a csirke és a pulyka, finom ropogós külső réteget kaphatnak, miközben belül lédúsak maradnak. 

Mikor kell használni a hagyományos sütő beállítást

A ventilátor nem előnyös olyan ételeknél, amelyeket nyers tésztaként helyezünk be. A levegő fújása ezeknél az ételeken féloldalas eredményeket hozhat. 

Tejszínkrémek és pelyhek, Souffles, Sütemények, Kenyerek: Míg egyesek szerint a légkeverés ez esetekben egyenletes barnulást és szép kérget eredményeznek, mások szerint ez kiszárítja a kenyér belsejét. A választás itt Önön múlik.

Keresse meg új beépíthető sütőjét a Whirlpool onlinemárkaboltban >>>

Tudjon meg többet, olvassont tovább:

Ön tudja miért kell a következő sütőjének légkeverésesnek lennie?

Intenzív ízeket, és januári fogadalmakat segít a Whirlpool gőzsütője!

Öntisztító sütők- Valóság vagy Mítosz?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Jan 21.