Hogyan válasszuk ki a tökéletes mosogatótálat?

tökéletes mosogató választás

A mosogatótálak kiválasztásánál fontos, hogy olyan tálat válasszunk, mely megfelel az igényeinknek.

Sokféle lehetőség létezik, így először is meg kell egyezni azoknak, akik használni fogják, hogy melyik típusú mosogatót szeretnék.

mosogatótálak általában két fő típusra oszlanak: a szabadon álló és az integrált mosogatótálakra.

szabadon álló mosogatók akkor jó választás, ha a konyhai munkalapot bővíteni (vagyis nem a munkalappba hanem után szeretnénk elhelyezni) szeretnénk vagy ha egy különálló mosogatót szeretnénk. A szabadonálló mosogatók formája és mérete különböző lehet, de Magyarországon nem jellemző a használatuk, csak a fürdőszobában.

Nálunk a konyhába az integrált mosogatók a jellemzőek, melyeknek széles választéka létezik. Ezek a fajta mosogatótálak a konyhai munkalapba vannak beépítve és a felületük egyenlő a munkalappal, vagy kicsit lógnak ki a konyhába.

Tudja meg, milyen sokféleképpen lehet beépíteni egy mosogatót: Hogyan építhetem be a mosogatómat? Alulról, felülről, süllyesztve?

1/Először a méretét kell meghatároznunk,

hogy tudjuk maximálisan mekkora mosogatótál fér el.  Ezt mérje le mérőszalaggal, nehogy helytelen méretű mosogatót vásároljon.

2. Aztán ki kell találnia, hogy csepegtetőtálcás, 1 vagy több medencés kivitelt, esetleg gyümölcsmosós megoldást szeretne?

Tudnia kell, hogy szeretne-e- csöpögtetőt, vagy egyéb kiegészítőt. (később foglalkozom részletesebben a kiegészítőkkel) Ha ezzel is megvan, akkor azt is végig kell gondolnia, hogy milyen alakú mosogatót szeretne, kerek vagy téglalap alakút, esetleg négyzetet?

Konyhatervezés és beépítés előtt kérje ki asztalosának véleményét is a műszaki megoldások végett.

Rengeteg féle mosogatófazon létezik, most nagylépésekben megmutatom a Blanco termék típusokat: 

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

blanco mosogatótál típusok

Ablak alá is tud mosogatót helyezni? Igen! Milyen csodás kinézni a tájra, miközben mosogat, és a fényről nem is beszélve, ami az ablakon át szűrődik be. Mosogató a sarokban cikkemből mindent megtudhat.

Amennyiben már van elképzelése, hogy milyen méretű, alakú mosogatót tálat szeretne, jön a következő kihívás, hogy milyen anyagból legyen.

3/ A mosogatótálak fontos tulajdonsága az anyaga!

A legelterjedtebb anyagok a konyhában a rozsdamentes acél és a gránit. A Blanconak specialitása a Silgránit PuraDur® gránit mosogatók melyek egy speciális bevonattal rendelkeznek. Olvassa el cikkem róla.

Gránit vagy kerámia mosogatótálat válasszak?

Gránit vagy rozsdamentes mosogató

Silgránit PuraDur® gránit mosogatók döbbentes tulajdonságai. Háziasszonyok álom mosogatója!

4/ Végig kell gondolnia, hogy milyen színű mosogatót szeretne.

Vannak mosogatótálak, melyek megegyeznek a konyhai stílusunkkal és egységet alkotnak, de vannak olyanok is, melyek kontrasztot képeznek a konyhai dekorral. A színbeli elképzelésük sokszor meghatározza a mosogató anyagát. A rozsdamentes acél színe ezüst. A gránit mosogatókban tud szint választani. Például: fekete, antracit, szürke, fémes, kávé, pezsgő, bézs, fehér...

Milyen kiegészítők léteznek egy mosogatónál?

Vízszűrős csaptelep

Akik vízszűrővel rendelkeznek, azoknak hasznos, ha olyan csaptelepet választanak amelyek tudják kezelni a vízszűrőt pl egy külön kifolyó csövön, hogy ne keveredjen a sima vízzel. Olvassa el a Vízszűrőre csatlakoztatható csaptelepek

3 rétegű mosogatótál

3 rétegű mosogatótál

A Blanco Etagon egyedi kényelmet ígér, miközben funkcionalitása egyedi és, sokrétűen használható. A legfontosabb elemei a tökéletesen összehangolt kiegészítők. Amiért a legjobban közkedvelt mosogató lett, az a kihasználhatóságát növeli az Etagon számára tervezett rozsdamentes acél sín. Így három szinten használhatja a mosogatót. Az alsó szint a mosogató részé, a középső szint az acél sín, melyre akár forró lábost is helyezhet, és a mosogató tetejére helyezhet akár vágódeszkát, így kialakítva a harmadik szintet.

Lefolyórendszer

A Blanconak van egy professzionális lefolyó rendszere, melyet szívbő ajánlok, még senki nem bánta meg, hogy ezt választotta: BLANCO mosogatótálakhoz profi lefolyórendszer

Léteznek még kiegészítők, pl. vágódeszka mely a mosogatótálra helyezhető,

 mosogató vágódeszkával

Minden mosogatótál kiválasztásánál fontos, hogy figyelembe vegyük a környezetünket, igényeinket és konyhai stílusunkat. Ha szerencsések vagyunk, akkor a kiválasztott mosogatótál hosszú ideig szolgálni fog és biztosítani fogja a mosogatáshoz szükséges kényelmet.

Nézze meg a BLANCO mosogatókat és csaptelepeket >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Sokoldalú rozsdamentes mosogatók

A tökéletes szelektív gyűjtő a háztartásomba.

Szeretné az életstílusát megjeleníteni a konyhájában?

Miért válasszon Gránit mosogató medencét?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Nov 09.

Blanco mosogatótál termékajánló