Gránit vagy kerámia mosogatótálat válasszak?

Gránit vagy Kerámia mosogatótálat válasszunk

Gránit vagy kerámia mosogatótálat válasszak?

Megbízható mosogatótálak a BLANCO-tól

Sokan teszik fel a kérdést, hogy a gránit vagy kerámia mosogatótálat válasszanak. A kérdése nehéz, mert a gránit és a kerámia mosogatók is nagyszerű választás. Strapabírók, savállóak és könnyű tisztítani őket.

Én, azt ajánlom, hogy olvassa el a tudnivalókat, melyek segítenek az anyagválasztásban, azonban ne hagyja figyelmen kívül a funkcionalitást sem. 

Gondolja végig, hogy szüksége van-e több, vagy nagyobb mosogató medencére, csöpögtetőre, vagy akár gyümölcs mosóra. (a cikk alján talál ehhez segítséget)

Amennyiben ezt már tudja, akkor a kinézet elengedhetetlen! Naponta sokszor bemegyünk a konyhába, és ha olyan mosogatót választ, amire nem szeret ránézni, akkor megkeserítheti a mindennapjait, hiszen az esztétika jóérzést okoz.

A gránit és kerámia mosogatók nem olcsók, így sok évre választjuk őket, ezért fontos, hogy szeresse a mosogató látványát, használatát, mert csak így lesz öröm a házimunka.

Kerámia mosogatók

gránit vagy kerámia mosogató

Már jóval azelőtt, hogy az ipari forradalom minden házba acélt hozott, a kerámia mosogatók helyet kaptak az otthonokban. Tervezési és minőségi szempontból a kerámia mosogatók fehér színe tökéletes kontrasztot jelent a legtöbb sötét fa vagy gránit témájú konyhával. A mai világban azonban már sokféle színben és kivitelben megtalálhatóak, amennyiben Ön nem a fehér szint helyezné előtérben. Sima felülete nemcsak esztétikus, hanem könnyen tisztán tartható.

A kerámia mosogatók egy igazi klasszikusok, amelyet már a korszerű kinézettel és eljárásokkal tesznek hőállóvá, karcállóvá és savállóvá, így hosszú távon kiszolgálják Önt.

Nagyszerű választás a mosogató számára egy forgalmas konyhához, mivel a kerámia mosogató medencék kopásállóak és rendkívül könnyen tisztíthatók nem porózus, sima felületüknek köszönhetően, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező évek során is remekül mutatnak.

A kerámia mosogatók előnyei

  • Rendkívül strapabíró és nem fog horpadni.
  • Az üvegezett, sima, nem porózus felület miatt könnyen tisztítható.
  • Ellenáll a magas hőmérsékletnek.
  • Számos színben kapható, leggyakrabban fehér vagy elefántcsont, de fekete is elérhető.

A hátrányai a kerámia mosogatóknak

  • Inkább könyörtelen! Ha egy poharat vagy egy edénydarabot ledob a mosogatóba, nagy valószínűséggel eltörik. A probléma megoldásához kivehető mosogatószőnyeget vagy rácsot lehet használni.

Böngésszen a Blanco kerámia mosogatói között >>>

Gránit mosogatók

gránit vagy kerámia mosogató

Ha hosszú élettartamra és tartósságra vágyik egy elegáns, modern stílus mellett, ne keressen tovább egy gránitból készült mosogatóban megtalálhatja az igazit. Sima felülete gyakorlatilag áthatolhatatlanná teszi a mindennapi élet bármilyen kopását. Az összetett mosogató szokásos várható élettartama akár 25 év is lehet, és minden valószínűség szerint ez lehet az egyetlen mosogató, amelyet valaha is meg kell vásárolnia a konyhájához! 

A gránit mosogatók gyakorlatilag kopásbiztosak és teljesen hőállóak. Döbbenetesen sok formában és színben készíti a Blanco a gránit mosogatótáljait, így biztosan tud választani Önnek tetszőt.

A gránit mosogatók kopásállóak, stílusosak és egy életen át megőrzik minőségi megjelenésüket.

Gránit mosogatók előnyei:

  • Könnyen tisztítható.
  • Gyakorlatilag karcálló.
  • Mindegy melyik szint válassza, mert ellenálló a festése a fakulásnak.
  • Ellenáll a magas hőmérsékletnek.
  • Higiénikus, antibakteriális felület.

Ismerje meg a Silgránit PuraDur  gránit mosogatókat, melyek szabadalmaztatott 'Hygiene + Plus' védőkészítménnyel készülnek >>>

Hátránya a gránit mosogatómedencének

  • Drágább lehet, mint a többi mosogató opció.
  • Óvatosan tisztítsa meg. Mindig olvassa el a gyártó kézikönyvét, kerülje a tisztítást erős vegyszerekkel a károk elkerülése érdekében.

Böngésszen a BLANCO gránit mosogatók között >>>

Tudjon meg többet:

Hogyan építhetem be a mosogatómat? Alulról, felülről, süllyesztve?

Hova tegyem a mosogatómat?

Hány medencés mosogatót válasszunk?

Hogyan válasszak csaptelepet?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Jan 25.

Blanco mosogatótál termékajánló