Miért a Bosch gázfőzőlapot válasszam?

bosch főzőlap

Bosch gázfőzőlap előnyeit ismerje meg!

A Bosch gázfőzőlapokat sokan választják előnyös tulajdonságai miatt. A Bosch gázfőzőlapok különböző méretűek és elrendezések, így könnyen illeszkedhetnek bármelyik konyhába.

Mekkora méretű gázfőzőlap az ideális?

A legtöbb mai gázfőzőlap 4 vagy 5 gázégővel rendelkezik. Természetesen az 5 gázégős készülékeknek nagyobb helyre van szükség, mint a 4 égősöknek. (A gázfőzőlap szélességek: 30 cm-es, 60 cm-es, 75 cm-es és 90 cm-es gázfőzőlap.) Egy 5-égős gázfőzőlap egy két lángos wokégővel szép és egyben hasznos is, amennyiben Önnek nagy családja van, vagy sokszor lát vendégeket otthonában. De egy átlagos 4-5 fős családnak egy 4-égős gázfőzőlap is tökéletesen megfelel.

Választhatunk fehér, inox illetve fekete színű készülékeket is, így biztos mindenki megtalálja a konyhájába illőt. Az se mindegy, hogy milyen anyagból készül a főzőlap.

Nemesacél, edzett üveg, zománcozott…

Ez a 3 típusú gázfőzőlap van a Bosch választékban. Az üveges gázfőzőlap divatos, és tapasztalatom szerint a tisztántartása könnyű. Egy elegáns, fekete gázfőzőlap - edzett üveg vagy kerámia - feldobja a hangulatot az otthona szívében. Emellett a tiszta vonalú fehér gázfőzőlap soha nem megy ki a divatból. Az iparban megtalálható a rozsdamentes acél vagy a fekete fém is. Az inox gázfőzőlaptól sokan félnek a tisztántartása végett, de elárulom, hogy könnyebb mint egy hagyományos zománcozott főzőlap tisztántartása.

Válasszon olyan gázfőzőlapot melynek rácsai mosogatógépben moshatóak.

bosch gázfőzőlap előnyei

Gázégők teljesítménye

A Bosch gázfőzőlapok közötti további különbség az égők teljesítményében és azok elhelyezésében lehetséges. Vannak olyan készülékek melyek fel vannak szerelve magas teljesítményű wok égővel, mely gyorsítja a főzési időt.

Azt is érdemes megnéznie a főzőlap választása előtt, hogy pl. hol helyezkedik el a magas teljesítményű égő vagy épp a takarék égő. Én pl. szeretem ha a nagy teljesítményű égő hátul van, mert biztonságosabbnak érzem.

A kezelés és beépítés végett arra is gondolnia kell, hogy a vezérlőpanel elhelyezkedése hol a legkényelmesebb Önnek. Elől vagy esetleg oldal?

Bosch főzőlapok további előnyei

FlameSelect

bosch gázfőzőlap előnyei

A legtöbb Bosch gázfőzőlapnál a láng teljes mértékben szabályozható. A FlameSelect-tel rendelkező Bosch gázfőzőlapoknál mindig pontosan beállítható a láng: csak választania kel a kilenc előre megadott fokozat közül. Így mindig tudni fogja, hogy milyen erős a láng, még akkor is, ha nem látja.

Biztonsági funkciók

A készülékek különböző biztonsági funkciókkal vannak felszerelve. Mindegyik gázégő termoelektromos égésbiztosítóval van ellátva, hogy a láng véletlenül kialszik, akkor a gáz is elzáródjon, így nem tud tovább áramolni a gáz az otthonába.

Egykezes gyújtás

Nincs szükség gyufára, gázgyújtóra, egykézzel bekapcsolhatja a gázégőt, a gomb eltekerésével.

A Bosch PRP6A6N70 Beépíthető Gáz főzőlap:

bosch gázfőzőlap előnyei

Ez az edzett üveg 4 gázégős gázfőzőlap klasszikus fekete színben készül, így könnyedén illeszkedik bármilyen környezethez. Az elrendezés közepes méretű, így könnyedén megfér egy kisebb konyhában is. FlameSelect a készülék, tehát 9 fokozat közül választhat. Mosogatógépben mosható edénytartó ráccsal, és elől helyezkedik el a vezérlőpanel, és egykezes gombgyújtással bír. 

Megvásárolo a Bosch PRP6A6N70 Beépíthető Gáz főzőlapot >>>

Bosch PPQ7A6B90 Beépíthető Gáz főzőlap

bosch gázfőzőlap előnyei

Ez a 5 gázégős fekete Edzettüveg gázfőzőlap teljesen sík kivitelű design, amelyet kétféle képpen is beépíthet konyhájába:

-munkalap síkjába süllyesztés

-hagyományos beépítés

Nagyszerű benne az 5 égőből 2 wok nagyteljesítményű, így gyorsan tud nagymennyiségű ételt készíteni. Pontosan szabályozható, hiszen FlameSelecttel készült, egykezes gyújtással bír, és az öntöttvas edénytartó mosogatógépben is mosható. Természetesen rendelkezik a biztonságért termoelektromos égésbiztosítóval mindegyik égő.

Ha Ön is szeretné kihozni a legtöbbet konyhájából, akkor a Bosch gázfőzőlapok a tökéletes választás.

Megvásárolom a Bosch PPQ7A6B90 Beépíthető Gáz főzőlapot >>>

Megnézem az összes Bosch gázfőzőlapot >>>

Böngészek a Bosch indukciós főzőlapok között is >>>

Választok a Bosch kerámia főzőlapok közül >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Bosch indukciós/flexindukció főzőlapok előnyei

Főzőlap kisokos indukciós főzőlaphoz

Főzőlap harc! Gáz vagy indukció?

A gáztűzhely az energiaárak vesztese?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Márc 29.