Főzőlap kisokos indukciós főzőlaphoz

indukciós főzőlap kisokos, pontos funkció leírással

Whirlpool funkciók az indukciós főzőlapokhoz

Zseniális funkciókkal látják el a gyártók az indukciós főzőlapokat, amelyeket meg kell ismernie.  Az indukciós főzés mellett szól még, hogy energiatakarékos megoldás, és az előnyök listájának az élén a biztonság áll, hiszen nincs nyílt láng, és emiatt a tisztántartása is egyszerű. 

Most ismerjen meg néhány funkciót:  

Connexion zone

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók

Két főzőzónát kapcsolhat vele össze a nagyobb edényekhez, serpenyőkhöz.

Lehetővé teszi a két zóna egyesítését és egyetlen főzőfelületként való használatát. Ideális halfőző vagy más edényhez, illetve rácshoz, amely lefedi a teljes főzőfelületet. A funkció kikapcsol, ha a zónák közötti rész nincs teljesen lefedve.

FONTOS: Az edényt a főzőzóna közepére helyezze úgy, hogy legalább az egyik megadott pontot fedje (a lenti ábra szerint).

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók

FlexiCook funkció

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók

Ez a funkció lehetővé teszi a főzőzóna két külön főzőzónaként vagy egy nagy főzőzónaként való használatát. Ez ideális az ovális, szögletes vagy nyújtott edényekhez (38 x 23 cm-es maximális talapzatméretig), vagy egynél több normál méretű edény egy időben történő használatához.

A Flexicook funkció azt is észleli, ha egy edényt az egyik zónából a másikba mozgat a Flexicook területen belül, hogy azonos teljesítményszintet biztosítson az edény eredeti helyzetéhez képest (lásd az alábbi ábrán látható példát: ha az edényt az első főzőlapról a hátsó főzőlapra mozgatja, az edény zónájának megfelelő teljesítményszint megjelenik a kijelzőn).

 A Flexicook területet két különböző főzőzónaként is működtetheti az egyes zónák megfelelő gombjainak használatával. Helyezze az edényt egy zóna közepére, és állítsa be a teljesítményszintet az érintőképernyőn látható csúszka segítségével.

Fontos: Ügyeljen arra, hogy az edények a főzőzónán belül úgy legyenek elhelyezve, hogy az egyes zónák közepét lefedjék. Nagy fazekak, ovális, négyszögletes és hosszúkás serpenyők esetén ügyeljen arra, hogy az edényeket középre helyezze a főzőzónán. Példák az edények helyes és helytelen elhelyezésére:

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók

Flexiside

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók

“FLEXISIDE“gombbal két főzőzónát kombinálhat, és azonos teljesítményen használhatja azokat úgy, hogy a teljes felületet lefedi egy nagyobb edénnyel, vagy csak a terület egy részét fedi le egy kerek vagy ovális edénnyel. A funkció folyamatosan aktív marad, és ha csak egy edényt használ, azt a teljes zónában szabadon mozgathatja. Ilyenkor bármelyik bal oldali görgős billentyűzet használható a teljes felület vezérléséhez. Ez a megoldás ovális vagy szögletes főzőedények, illetve főzőrács használatához ideális

FONTOS: Az edényt a főzőzóna közepére helyezze úgy, hogy legalább az egyik megadott pontot fedje (a lenti ábra szerint).

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók

FlexiFull

A teljes főzőfelület összekapcsolható főzőzónának. Ekkor bármilyen nagyságú és formájú edényekkel, teljesen rugalmas főzhet.

 6TH SENSE vagyis 6. érzék funkció (SmartSense)

 20% energiamegtakarítás érhető el a hagyományos használathoz képest. Továbbá számos automatikus program is választhat nagyon egyszerűen, csak írja be az élelmiszer súlyát vagy vastagságát, és a többit bízza a 6. Érzék Technológiára, mely a SmartSense segítségével meghatározza a sütési hőmérsékletet és az időt, hogy az ételeket tökéletesen készíthesse el.

CHEF CONTROL

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók

A rugalmas zóna három főzőzónából áll (lásd az ábrát), melyek az előre megadott teljesítménybeállításoknak (nagy, közepes vagy kicsi) megfelelően kapcsolnak be, az edény helyzetétől függően: mozgassa az edényt a felületre a főzés más hőmérsékleten történő folytatásához a kezelőelemek használata nélkül.

OLVASZTÁS

Ezzel a funkcióval az étel olvasztásához, illetve az étel olvadt állapotának fenntartásához ideális hőmérsékletet lehet elérni, az odaégetés veszélye nélkül. Ez a módszer ideális az olyan érzékeny élelmiszerek olvasztásához, mint pl. a csokoládé, mivel az étel minősége nem romlik, és az étel nem ragad oda az edény falához

MELEGEN TARTÁS

Ezzel a funkcióval az ételt ideális hőmérsékleten lehet tartani, általában a főzés befejezése után, vagy amikor nagyon lassú főzéssel próbálunk folyadékokat besűríteni. Ideális segítség, amikor tökéletes hőmérsékleten szeretnénk az ételt szervírozni.

PÁROLÁS

Ez a funkció képes fenntartani az étel gyöngyöztetéséhez ideális hőmérsékletet, így hosszú ideig főzheti az ételt az odaégetés veszélye nélkül. Hosszú főzési időt igénylő, hosszú lével készített ételekhez ideális (rizs, szószok, sültek).

FORRALÁS

Ez a funkció felforralja a vizet, majd alacsonyabb energiaszükséglettel forrásban tarja. Tegyen nagyjából 2 liter (lehetőleg szobahőmérsékletű) vizet egy edénybe, és ne fedje le. Mindemellett ajánlott odafigyelni a forrásban levő vízre, és rendszeresen pótolni az elforrt mennyiséget.

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók MARADÉKHŐ

Ha a kijelzőn a “H“ jelzés látható, a főzőzóna még forró. A jelzés akkor is kigyullad, ha a főzőzónát nem kapcsolták be, de a szomszédos zónák használata miatt felmelegedett, vagy forró edényt helyeztek rá. Amint a zóna lehűl, a “H“ jelzés kialszik.

indukciós főzőlap tulajdonságok, funkciók HELYTELENÜL ELHELYEZETT VAGY HIÁNYZÓ EDÉNY

Ez az ikon akkor jelenik meg, ha a főzőedény nem használható indukciós főzőlapon, ha az edényt nem megfelelően helyeztük el a kiválasztott főzőzónán, vagy ha az edény a kiválasztott főzőzónának nem megfelelő méretű. Ha a főzőzóna kiválasztását követő 30  másodpercen belül nem észlel edényt a főzőlap, a zóna kikapcsol.

POWER MANAGEMENT

Fokozatosan megadható mennyi áramot fogyaszthat a főzőlap.

Nézze meg a Whirlpool onlineMárkaboltban az indukciós főzőlapokat! >>>

Olvasson tovább, tudjon meg többet!

A Whirlpool Corporation sikerei, melyeket Önért és értünk is tesznek!

Indukciós főzőlapról minden amit tudni szeretne

Hogyan tisztítsuk meg az üvegfelületű főzőlapunkat

Indukciós főzőlapok hangosak?

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Febr 15.

HOMEFORT főzőlap termékajánló