A gáztűzhely az energiaárak vesztese?

energia válság gáztűzhely

Az energiaárak változása hatással van a háztartási gépek piacára is. A vásárlók egyre inkább figyelik az energiafogyasztási szempontokat, takarékossági céllal.

Érezhetően felerősödött a régi kevésbé hatékony készülékek lecserélésének folyamata, energiahatékony készülékekre.

Abszolút tudatosabb kiválasztás jellemzi a vásárlókat az elektromos készülékek és a gáz üzemű tűzhelyek, főzőlapok esetében is.

Melyik az olcsóbb?

Az energiaárak változása előtt a gáz és az elektromos főzőkészülékek használatának a költsége megközelítőleg közel azonos volt. Persze függött attól is, hogy vezetékes vagy PB gázpalack használatáról volt szó, sőt a főző felületek esetében attól is, hogy vasmagos elektromos vagy indukciós főző felület vetélkedett a gáz rózsákkal szemben. Mindig lehetett eltéréseket felfedezni a fogyasztás költségeiben, de ez különösebben nem volt jelentős és nem befolyásolta a vásárlási szempontokat.

Azonban az energiaárak növekedésével a helyzet változik, és egyre többen vizsgálják a sütő vagy tűzhely választásnál is az energiafogyasztást, a gázfogyasztását. Fontos a felhasznált energia mennyisége, hiszen ez határozza meg hogy mennyit kell fizetni. Minden egyes elfogyasztott kwh az áramnál, vagy a gáz köbmétere számít. Abban az esetben ha Ön túllépi a jelenlegi rezsicsökkentett 144 m3/hónap gázfogyasztást, a 102 Ft helyett 747 Ft- ba kerül 1 m3 gáz. Tehát így 2023-ban a lényeg, hogy mindenképpen érdemes kiszámolni készülékek fogyasztását és a döntésünkben ez fontos befolyásoló tényező.

Nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy a gáz vagy az elektromos sütés főzés olcsóbb, vagy drágább, mert sokban függ a használati szokásoktól. 

Ismerje meg legnépszerűbb gáz főzőlapunk:

Whirlpool GOR 625/NB Beépíthető Gáz főzőlap:

gázfőzőlap

Szemet gyönyörködtető modell 4 égővel amelyből az egyik duplaégős. 

Gyorsabb főzés
A speciális, dupla koronás égőformának köszönhetően gyorsabban főzhet vagy felmelegítheti a nagyobb edényeket is. Abszolút hatékonyabb gázfelhasználása van a készüléknek.

Teljesítménye: 7800 W.

Amennyiben inkább az villamosenergiával működő indukciós főzőlapokat kedveli, válassza a vásárlóink kedvencét a Whirlpool  WB B8360 NE Beépíthető főzőlapot.

Nézze meg videónkat a készülékről:

Nézze meg a Whirlpool onlineMárkaboltban >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?

Akár 50% -os idő- és vízmegtakarítás a Whirlpool mosogatógépekkel

A beépíthető sütők sütési módjai és automata programok.

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Febr 15.