Az első mosógép a világon, kapszulákkal is kompatibilis mosószeradagoló fiókkal

universaldose

Egyedülálló adagoló fiók már mosókapszuláknak is

Az Electrolux egy új, a világon egyedülálló mosószeradagoló fiókot tervezett, melyben külön helyett kapott a mosókapszuláknak kialakított rekesz. A speciális tartályban a kapszula tökéletesen feloldódik, így minden eddiginél hatékonyabban tisztít akkor is, ha alacsony hőfokon vagy rövid programon mossa a ruhákat. Ez is segít abban, hogy még fenntarthatóbban gondoskodhasson ruháiról. Az alacsonyabb hőfok és a rövidebb ideig tartó mosás ugyanis kevesebb energiafogyasztást és kisebb környezetterhelést jelent, ráadásul ezzel ruháit is óvja.

Egyedülálló adagoló fiók már mosókapszuláknak is

electrolux universaldose

Az új Electrolux UniversalDose mosógépek egyedülálló, univerzális adagoló fiókja minden típusú tisztítószerrel, így a világon először, már mosókapszulákkal is kompatibilis. A teljesen újratervezett fiókban az öblítő mellett külön rekeszt kapott a folyékony- és a por állagú mosószer, a folttisztító (vagy egyéb adalékanyagok) és a mosókapszulák is.

Az új adagoló fiókot az Electrolux a Procter&Gamble (az Ariel gyártója) közreműködésével fejlesztette ki, de a speciális rekesz bármilyen márkájú mosókapszulával használható.

Hogyan működik?

A mosókapszuláknak kialakított rekeszben az erős vízsugár lágyítja és áttöri a kapszula burkolatát, így az 60%-kal gyorsabban feloldódik, mintha a dobban ázna. Ezért a mosószer a hideg vizes és a rövid, 1 órás programokon is maximális hatékonysággal tisztítja a ruhákat.*

*Belső teszt: az UniversalDose fiókba illetve a dobba helyezett mosókapszulák folttisztító hatékonyságának összehasonlítása 1 órás 30°C-os pamutprogramon.

Kíméletes és fenntartható mosás mosókapszulával

A mosókapszulák környezetbarát alternatívái a folyékony- és por állagú mosószereknek. Kevesebb csomagolóanyag kell a kapszulákhoz, és a szállításuk is kisebb környezetterheléssel jár. És ez még nem minden!

Hatékonyabb

universaldose előnyei

A kapszula 2x koncentráltabb* mint a folyékony mosószer, és 3x koncentráltabb mint a mosópor.

*Forrás: Procter&Gamble (az Ariel gyártója)

Alacsony hőfokon is hatékony

universaldose előnyei

30 fokos és hideg vizes programokon is hatékonyan tisztít. Az alacsonyabb hőfok fenntarthatóbb mosást jelent.

Kevesebb víz

universaldose előnyei

Akár 80%-kal kevesebb vizet tartalmaz, mint a folyékony mosószer.

Még könnyebben tisztítható

Az UniversalDose mosószeradagoló fiók speciális formájú rekeszeiben minimális a tisztítószer-lerakódás. A vízsugarak örvényt képeznek az íves kialakítású rekeszekben, amely  könnyen kimossa a tisztítószert a tartályból. Ezzel együtt érdemes 6 hetente szétszedni az adagoló fiókot, melynek felső és alsó eleme könnyen eltávolíható, így kényelmesen ki lehet öblíteni langyos vízben. (forrás: electrolux.hu)

Megnézem az UniversalDose mosógépeket >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Az Elszomorító Valóság – a háztartási gépek első 5 évben meghibásodnak…

A legjobb mosógépet keresi? Szakértői vélemény

3 leggyakoribb hiba, amit elkövetnek a mosógép választásánál

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 03.