Az Elszomorító Valóság – a háztartási gépek első 5 évben meghibásodnak…

szerelő helyett, előzze meg a költségeit

Ön szeretne javításra költeni a háztartási gép vásárlás utáni első 5 évben?

A háztartások szinte kivétel nélkül rendelkeznek több háztartási készülékkel, mint például hűtőszekrény vagy mosógép, mosogatógép. Ezek a hasznos eszközök megkönnyítik az életünket és hozzájárulnak a kényelemhez. Azonban készülékek átlagos élettartama manapság általában 10 és 15 év között mozog, de sajnos a piackutatások azt mutatják, hogy az első 5 évben sokaknak lesz valamelyikük meghibásodás, tehát probléma lép fel a gép működésében.

A Consumer Reports Survey Research csapata által összegyűjtött több mint 381 000 háztartási készülékekkel kapcsolatos felmérés szerint a fogyasztóknál leggyakrabban az alábbi készülékek hibásodnak meg.

Olvasson tovább, és tudja meg melyik háztartási készülék milyen arányban hibásodik meg az első 5 évben!

Hűtőszekrények meghibásodás

A hűtőszekrények hozzávetőlegesen 40%-ánál fordul elő probléma az első öt évben. A leggyakoribb panaszok között szerepel a nem megfelelő hűtés (23%), nem működő jégkészítő (5%) és szivárgó víz (3%). Az év legmelegebb hónapjaiban, mint például júliusban, a legtöbb hűtőszekrény meghibásodást észlelik, ami az élelmiszereknek az ilyenkor tapasztalt magas hőmérsékletekkel és páratartalommal való megküzdés miatt van.

Mosogatógépek meghibásodás

A mosogatógépek körülbelül 30%-ánál jelentkeznek problémák az első öt évben. A fogyasztók legnagyobb kifogása az, hogy a gépek nem tisztítanak megfelelően (11%), nem száradnak megfelelően (9%), vagy nem ürülnek megfelelően (7%). A mosogatógép leeresztő szivattyúja is gyakran problémát okoz, amikor a szennyezett víz nem pumpálódik megfelelően a lefolyóba.

Mosógépek meghibásodás

A mosógépek körülbelül 30%-ánál tapasztalható probléma az első öt évben. A legnagyobb panaszok közé tartozik a penész megjelenése az elülső töltőkön (14%), a dob nem vagy egyáltalán nem forog (6%), valamint a gép nem ürül ki (5%). Egy ritka, de különös probléma is előfordulhat, amikor a mosógép egyszerűen nem indul el (csak körülbelül 3%).

Mikrohullámú sütők meghibásodás

A mikrohullámú sütők 25%-ánál tapasztalható probléma az első öt évben. A fogyasztók leggyakoribb panaszai között szerepelnek a kezelőpanel gombjainak eltörése vagy nem megfelelő működése (5%), a túlzott zajkeltés (4%), az étel nem megfelelő felmelegítése (4%), valamint az ajtó nem megfelelő záródása (4%). Az egyik gyakori javítási feladat az olyan mikrohullámú sütőlapok cseréje, amelyek nem forognak megfelelően.

Szárítógépek meghibásodása

A szárítógépek körülbelül 20%-ánál tapasztalható probléma az első öt évben. A leggyakoribb probléma a szárítók esetében a nem megfelelő melegítés (20%). Ezt követi a dob problémája (8%) vagy a gép nem megfelelően indulása (5%).

Sajnos a készülékek meghibásodása miatt a készülékjavítási iparág is nagyot nőt. Az Amerikai Egyesült Államokban, 2018-tól már több mint ötmilliárd dolláros üzletté nőtte ki magát. Ez azt mutatja, hogy a fogyasztók egyre inkább felismerik a javítás előnyeit a környezettudatosság és a pénztakarékosság szempontjából, és sajnos azt is, hogy számolni kell a háztartási gépek meghibásodásával a vásárlást követő kb.5 éven belül.

A megoldás

A meghibásodások miatt egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vásárláskor a készülék garancia idejére.

A garancia/jótállás egy olyan védelem, amely megvédi a vásárlót abban az esetben, ha a háztartási gép meghibásodik vagy problémák merülnek fel a használata során. Az ilyen hibákra általában a gyártó és a forgalmazó vállal jótállást, amely lehetőséget nyújt a javításra vagy a mosógép cseréjére.

Azonban sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a garancia idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes garanciális védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha nálunk a Hivatalos Plusz Garancia szolgáltatásunkkal, mely egyedülállóan hosszú biztonságot nyújt Önnek. Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 év HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Jótanács: A leghosszabb garanciális idővel vásárolja meg a legfontosabb, a legtöbbet használt készülékeket, amelyek a legnagyobb hatással vannak a család napi rutinjára, beleértve a hűtőszekrényt, a mosogatógépet és a mosógépet is.

Milyen tényezők befolyásolják a háztartási gép javításának költségét

1/a készülék típusa,

2/ a javítandó hibák száma,

3/a készülék hozzáférhetősége (Minél nehezebb hozzáférni egy készülékhez, annál magasabb lehet a javítási költség. Emiatt például a beépített készülékek, mint a sütő vagy a mikrohullámú sütő, javítása általában drágább lehet, mint a szabadon álló változatoké.)

4/ mennyire ismert, márkás készülék, tehát az alkatrész beszerezhető-e.

4/ a javító munkatárs óradíja, és a legtöbb esetben kiszállási díj is van.

Kigyűjtöttem Önnek néhány költséget, melyet megelőzhet ha odafigyel a vásárlásnál a garancia időtartamára.

Átlagos kiszállási díj város területén: 8000 Ft
Városon kívül: 8 000 Ft+ oda-vissza 300 Ft/km 

Hűtőszekrények javítási költsége 2023-ban:

Hűtőgáz töltés: 15.000 - 25.000 Ft

Hűtőkör lyukadás javítása gáztöltéssel: 20.000 - 30.000 Ft

Kompresszor csere: 40.000 - 90.000 Ft (kompresszorral)

Hőfokszabályzó csere: 15.000 - 25.000 Ft

Egyéb javítási óradíj: 8.000 Ft

Mosógép javítási költségek:

Hiba megállapítás és árajánlat a javításra: 11.000 Ft

Kis javítás: 11.000Ft- tól

Nagy javítás: 18.000–  Ft (elektronikus, mechanikus javítás, alkatrész csere esetén) Minden hiba más-más szaktudást, szakmunkát igényel. Kérem

Elektronika javítás: típustól függően 21.500 Ft-tól (az új elektronikák 30.000 Ft-tól vannak.)

Mosogatógép javítási költsége:

Hiba megállapítás és árajánlat a javításra: 15.000

Kis javítás: 15.000Ft- tól

Nagy javítás: 20.000–  Ft (elektronikus, mechanikus javítás, alkatrész csere esetén) Minden hiba más-más szaktudást, szakmunkát igényel.

Elektronika javítás: típustól függően 25.000 Ft-tól (az új elektronikák 30.000 Ft-tól vannak.)

Ahogy Ön is látja, nem kis összeg a javíttatása egy háztartási gépnek, így javaslom, hogy nézzen körül a kínálatunkban, és vásároljon 5 év HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁVAL!

Tudjon meg többet rólunk:

Hogyan spóroljon háztartási gépeivel, jó tanácsaink!

Pénzügyileg legstabilabb cégek közé tartozunk 2023!

Miért biztonságos minket választania?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Júl 19.