3 leggyakoribb hiba, amit elkövetnek a mosógép választásánál

Ezeket a hibákat tudja meg, hogy a legjobb mosógépet válassza otthonába!

Ezeket a hibákat tudja meg, hogy a legjobb mosógépet válassza otthonába!

Rossz kapacitás választása

Extra pénzkiadás nem használt programokért

Nem figyel a jótállás időre

Az otthonunkban a mosógép az egyik legfontosabb háztartási eszköz, amely nélkülözhetetlen a mindennapi életünkben. Azonban a megfelelő mosógép kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. A vásárlók gyakran bizonytalanok abban, hogy melyik típus és milyen jellemzőkkel rendelkező mosógépet válasszanak. Ezért megkérdeztem Tóth Attilát, aki sok éve háztartási gép szakértő az onlineMárkaboltokban, és több ezer ügyfélnek segített már mosógépet vásárolni, hogy mi az a három hiba, amit legtöbbször elrontanak a vásárlás folyamatában a vásárlók.

Nem optimális kapacitású mosógépet választanak

Az egyik leggyakoribb hiba, amit a vásárlók elkövetnek, az az, hogy rosszul ítélik meg, vagy nem is figyelik a szükséges mosógép kapacitást.
Amennyiben alábecsülik a ruhák mennyiségét, amit a mosógépnek kezelnie kell, az és ennek eredményeként egy túl kicsi kapacitású mosógépet választanak. Ennek azonban az az eredménye lehet, hogy nem tudják hatékonyan mosni a ruháikat, és több mosási ciklust kell végezniük. Ez nem csak időpazarlást eredményez, hanem megnöveli az energia- és vízfogyasztást is. A megfelelő mosógép kapacitásának kiválasztásához vegyük figyelembe a háztartásban élők számát, a ruhák típusát és mennyiségét.

ha kisebb töltetű mosógépet vesz, mint amekkorára szüksége lenne?

Ha túl kis kapacitású (pl. 6kg) mosógépet választ akkor sokkal több időt kell feláldoznia a mosásra, hiszen több ciklust kell futtatnia. Arról nem is beszélve, hogy ez több víz és áramfogyasztást eredményez, így nő a rezsiköltsége, s a környezetet is jobban szennyezi.  A többszörös használat csökkenti a mosógép tartósságát is.

A túltöltött mosógép mosási hatékonysága se jó, tehát foltos és gyűrött ruha lesz az eredménye.

ha túl nagyobb töltetű mosógépet választ?

Amennyiben túl nagy kapacitású (9-12kg) mosógépet választ, igazán nagy hibát nem követ el. A mosógépeken több program van, és sok program csak kisebb töltettel hatékony, így megtalálja a ruhamennyiséghez és elváráshoz alkalmas programokat. A nagy kapacitású mosógép előnye, hogy sok ágyneműt, vagy plédet, paplant is tud benne gyűrődésmentesen tisztítani. Természetesen felesleges egy 3 fős családnak 10 kg-os mosógépet választani, de inkább nagyobb legyen, mint kisebb.

Hogyan határozza meg a mosógép kapacitást?

Nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű, ezért fontos tudni, hogy nem nedves vagy vizes állapotban kell nézni a behelyezendő ruhamennyiséget, hanem száraz állapotban. Tehát egy 7 kg-os töltetsúlyú mosógépbe 7 kg száraz ruhát tehetünk be, és nem kell azzal törődnünk, hogy vizesen ez akár sokkal több lehet.

Miközben a mosógép kapacitása kilogrammban van megadva, mi nem igazán tudjuk mindig, hogy a ruhaneműnek pontosan mennyi a súlya.

Az alábbi adat segíthet megítélni, hogy mekkora mosógépben gondolkodjon:

1 kg ruha = 5 póló vagy ing

1 kg ruha= 1 felső + 1 farmer

1 kg ruha= 2 fürdéshez használt törölköző

Napjainkban egyre nő a mosási kapacitása a mosógépeknek, így míg régen egy 4 fős család 6 kg-os mosógépet használt, manapság már egy 8-9 kg mosógép az ideális, mert így sok időt megspórolhatnak.

A második legnagyobb hiba a mosógép választásnál:

Extra pénzkiadás nem használt programokért:

 Sok mosógép számos különböző mosási programmal és extra funkcióval rendelkezik. Az egyik hiba, amit a vásárlók elkövetnek, az az, hogy nem vizsgálják meg alaposan ezeket a programokat, és olyan mosógépet választanak, amelyekhez soha nem fogják használni az összes funkciót. Ez felesleges pénzkiadást jelent, mivel ezek a mosógépek általában drágábbak. Fontos, hogy megfontoljuk, mely programokra van szükségünk a mindennapi használat során, és válasszunk olyan mosógépet, amelyek ezeket a szükséges programokat tartalmazzák.

Tényleg fontos az előmosás?

A modern mosószerekkel, és technológiákkal mint a folttisztító programok, már nem szükséges előmosást használó programokat keresni. Mégis sokan ragaszkodnak hozzá, pedig felesleges áram, és vízfogyasztást okoz.

Higiénikus mosási program

Speciális program a higiénikus, azaz fertőtlenítő program is. A baktériumok 60 Celsius fokon elpusztulnak, így egy átlagos családnál nem kell extrán fertőtleníteni. Persze kisgyermekeknél, vagy krónikus fertőzéseknél hasznos lehet.

Sport program, farmer program

Vizsgálja meg a ruháit, és ahhoz alkalmazkodó mosógépet válasszon. Sportól? Akkor fontos lehet a sportprogram. Szereti a farmerokat? Akkor farmer programos mosógépet válaszon. Színesen öltözik? Van speciális szín megóvó mosási program.

Dobtisztító funkció

Sokan keresik a dobtisztítással felszerelt készülékeket. A dobtisztítás nagyon fontos, de ha Ön egy kicsit odafigyel és havonta indít egy magas hőfokú programot amelyhez ecetet adagol, akkor már meg is oldotta a dobtisztítást.

3. hiba, Nem figyel a vásárlási döntésnél a gép jótállási idejére!

 A mosógép választása során sok vásárló figyelmen kívül hagyja a jótállás fontosságát. A jótállás egy olyan védelem, amely megvédi a vásárlót abban az esetben, ha a mosógép meghibásodik vagy problémák merülnek fel a használata során. Az ilyen hibákra általában a gyártó és a forgalmazó vállal jótállást, amely lehetőséget nyújt a javításra vagy a mosógép cseréjére. Azonban sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a jótállási idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a mosógép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, pl. ha nálunk a Hivatalos Plusz Garancia szolgáltatásunkkal, akár + 5 év jótállással választ készüléket.

Válasszon olyan modellt, amely hosszú és megbízható jótállási időszakkal rendelkezik.

A mosógép választása komoly döntés, amelyet alaposan meg kell fontolni. A három leggyakoribb hiba, amit a vásárlók elkövetnek a mosógép választásánál, a rossz kapacitás választása, az extra pénzkiadás nem használt programokért és a jótállás figyelmen kívül hagyása. Ahhoz, hogy elkerüljük ezeket a hibákat, fontos, hogy alaposan megtervezzük az igényeinket és szokásainkat. Mérlegeljük, mekkora kapacitásra van szükségünk a ruhák hatékony mosásához, és válasszunk olyan mosógépet, amely megfelelő programokat és funkciókat tartalmaz az aktuális igényeinkhez. Emellett ne feledkezzünk meg a jótállásról sem, mert ez a védelem biztosítja a hosszú távú problémamentes használatot. Az alapos kutatás és a figyelem a részletekre segíteni fogja a vásárlókat abban, hogy megtalálják az ideális mosógépet, amely tökéletesen illeszkedik az otthonuk dizájnába és a mindennapi szokásaikhoz.

Ismerje meg az egyik legjobb mosógépünket, mely közkedvelt a 4 fős, vagy akár nagyobb családok között.

Bosch WGG14400BY Elöltöltős mosógép

Ez a 9 kg-os szabadonálló mosógép, az AntiStain Removal rendszernek köszönhetően a mosógép vagy mosó-szárítógép könnyedén elbánik a négy legmakacsabb folttípussal. Automatikusan beállítja a hőmérsékletet, a dob mozgását és az áztatási időt, hogy a szennyeződéseket könnyedén eltávolítsa, mindezt teljesen automatikusan. Tökéletesen megbirkózik a vaj-, olaj-, fű-, vörösbor- és vérfoltokkal.

„A” energiahatékonysági osztályú fogyasztással bír, amely igazán takarékos.

EcoSilence Drive™ motorral készült, amely hatékony és rendkívül tartós mosógép-motor. A Bosch egy regisztrációért cserébe 10 év gyári motorgaranciát biztosít ehhez a termékhez.

SpeedPerfect funkcióval tökéletes tisztaságot érhet el, miközben akár 65%-kal rövidebb idő alatt mos ki a mosógép.

Programok listája: Fehér/színes mosás program, Finom ruhanemű program, Gyapjú- és kézimosás program, Kímélő mosás program

Kiegészítő speciális programok: allergia plus, Egyszeri öblítés, extra öblítés, farmer/fekete ruhanemű, folttisztítás, fordulatszám-módosítás, Gyors/mix, gyűrődésmentesítő program, hőmérséklet, időzítés, leeresztés / centrifuga, SpeedPerfect, sportruházat/fitness, start/szünet utólagos betöltéssel, szuper gyors 30 és 15 perces program.

Tudjon meg többet, és nézze meg a Bosch onlineMárkaboltban >>>

Hívjon fel minket, és mosógép szakértő kollégáink visszahívják és segítenek a döntésben, minden funkcióval megismertetik, hogy hosszú távon ideális mosógépe legyen. (+36-1/478-2128)

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Olvasson tovább, hasznos cikkeinkből sok információt megtudhat a mosógép választásról:

A legjobb mosógépet keresi? Szakértői vélemény

A mosógép választás 3 legfontosabb szempontja szakértőnktől

Por vagy folyékony vagy a kapszulás mosószer a jobb?

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Jún 07.