Tavaszi megújulás gőzsütővel Whirlpool

gőzsütő tulajdonságai

Tavaszi megújulás gőzsütővel

Az ígéret: Intenzív ízek, gazdag ásvány- és vitamin tartalom

Bizton állíthatom, hogy a legjobb ételek gőzsütőben készülnek.

Imádjuk, ha az ételek karakán ízűek, és a különböző fogásoknak mind-mind érezni lehet a saját ízvilágát. A ropogósabb, szaftosabb, zamatosabb és százszor intenzívebb aromájú ételek titkos összetevője a gőz.

Éttermekbe már szinte nélkülözhetetlen, hiszen a legjobb roston sült ételek, tepsis fogások és még a desszertek is sokszor gőz segítségével készülnek.

Fontos tudnia, hogy a gőzsütő mindent tud, amit a hagyományos sütők. Tehát nem kell két készülék. Válasszon olyan készüléket, ami ötvözi a hagyományos sütést a légkeverést és a gőzhasználatot is.  

A gőz lényege, hogy körülbelül 20 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet állítsunk be, mint a megszokott, és ez már elég ahhoz, hogy az alapanyagok jobban megőrizzék a természetes ízüket, és a tápanyagaikat. A gőz biztosítja, hogy ne száradjanak ki, így belül puha omlós, kívül pedig ropogós ételeink készülnek.

Készítsen halat, zöldséget, rizst 100% gőzprogramon. Meglepő ízeket varázsolhat így, melyek omlanak a szánkban.

Nem kell lemondania a kenyerekről, tésztás ételekről sem, mert a forró gőz használata belül puhává és kombinált program pedig kívül arany barnává készíti el őket.  

Ismerje meg a Whirlpool gőzsütő-gőzpárolókat, melyek maximálisan kiszolgálja igényeit. 

Fontos funkciókat, programokat mutatok Önnek, melyre érdemes odafigyelnie 

Egyszerű a használata

A legújabb 6. érzék technológiával Önt a legkényesebb ételeket is könnyen elkészítheti. A 6. érzék funkcióval különböző előre beprogramozott receptek közül választhat, és a sütő automatikusan beállítja a főzési, hőmérsékleti és időbeli beállításokat a tökéletes eredmény érdekében.

Megtanulja a szokásait a beépíthető sütő

A Whirlpool W11I MS180  beépíthető sütő a főzési, sütési szakértelmet egy újabb szintre emeli. Ez azt jelenti, hogy a készülék, folyamatosan tanulja az Ön szokásait, így megismerve az Ön egyedi igényeit, és ezután az Ön követelményeinek megfelelően alakítja a programjait. Mindezt emeli egy intuitív kijelzővel, mely által Ön könnyedén tudja irányítani, és a folyamatokat is látja, illetve felülírhatja azokat.  

Professzionális a felmelegítésben

Az ételek újramelegítésének egyik legnagyobb problémája, hogy az eredeti textúra íze és állaga elvész. Ez annak a szokásos hevítési módszereknek az eredménye, hogy az élelmiszer magas közvetlen hőhatásnak van kitéve, ezáltal a kész étel kiszárad és elveszíti az ízét. Ez a beépíthető sütő rendelkezik speciális gőzőléses újramelegítés funkcióval, amellyel megőrzi azt az ízt és állagot, amelyet első ízben annyira élveztek. 

Ez nem csak azt jelenti, hogy Ön ismét finomat ehet, de segít csökkenteni a pazarló ételek mennyiségét is.

Whirlpool W7 OS4 4S1 H Beépíthető Gőzsütő 12 funkcióval >>>  

Whirlpool W7 OS4 4S1 P BL Beépíthető Gőzsütő 8 funkcióval >>>

Whirlpool W11I MS180 Beépíthető Gőzpároló >>>

Ismerjen meg a Whirlpool gőzsütők funkcióit, néhány jó tanáccsal

GŐZÖLÉS
Természetes és egészséges ételek készítése gőzzel, ami megőrzi az ételek természetes tápanyagait. Ez a funkció kifejezetten zöldségek, hal és gyümölcsök készítéséhez, valamint blansírozáshoz ideális.

HŐLÉGBEFÚVÁS
Ezzel a funkcióval a hagyományos sütőkhöz hasonlóan lehet elkészíteni az ételeket. Ehhez a funkcióhoz javasoljuk a sütőrács használatát, mivel az elősegíti a gőz hatékony keringését. A sütőtálca többféle étel, például aprósütemény vagy zsemle sütésére is használható.

HŐLÉGBEFÚVÁS + GŐZÖLÉS
Ezzel a funkcióval kívül ropogós, belül puha és szaftos ételek készíthetők. A funkció kifejezetten sült hús, baromfi, hal, burgonya, fagyasztott készételek, sütemények és desszertek készítésére való.

GŐZÖLÉSES KIOLVASZTÁS
Mindenféle étel kiolvasztásához. Helyezze az ételt – például húst, halat – doboz és csomagolás nélkül a gőzölőtálcára. Helyezze a cseppfelfogó tálcát az alatta lévő szintre, így a kiolvadt víz abba csöpöghet. A legjobb eredményt úgy érheti el, ha nem olvasztja ki teljesen az ételt, hanem hagyja kicsit állni, hogy magától fejeződjön be a kiolvasztási folyamat. Akár péktermékek kiolvasztásához is ideális. –

GŐZÖLÉSES ÚJRAMELEGÍTÉS
Fagyasztott, hűtött vagy szobahőmérsékletű készétel újramelegítése. Ez a funkció gőz segítségével lassan melegíti újra az ételt anélkül, hogy kiszárítaná, tehát az eredeti ízek megmaradnak. Pihentetéssel jobb eredmény érhető el. Javasoljuk, hogy a kisebb vagy vékonyabb darabokat helyezze középre, és a nagyobb, vastagabb darabokat a szélekre. A gőzölőtálca használatakor tegye alá a süteményes tepsit a lecsöpögő szaft összegyűjtéséhez.

KELESZTÉS
Sós vagy édes tészták optimális mértékű kelesztése. A kelesztés sikere érdekében ne aktiválja ezt a funkciót, ha az előző sütési ciklus miatt a sütő még mindig forró.

TARTÓSÍTÁS
Gyümölcsből vagy zöldségből készült befőttek, lekvárok stb. készítéséhez. Javasoljuk, hogy kizárólag friss és jó minőségű gyümölcsöt és zöldséget használjon. Töltse meg az üvegeket (lehetőleg előfőzött) gyümölcsökkel vagy zöldségekkel, és öntse fel őket a kívánt tartósító lével vagy sziruppal úgy, hogy az üveg szájáig még legalább 2 cm hely maradjon. Ez után lazán helyezze rá az üvegekre a fedőket, de ne szorítsa rá őket. Helyezze a sütőrácsot a 2. szintre, a süteményes tepsit pedig az alatta levő szintre. Tegye az üvegeket a sütőrácsra. Az üvegeket közvetlenül a süteményes tepsire is teheti. Aktiválja a funkciót. A funkció végeztével szorítsa rá minden üvegre a fedőt (a kezét óvja sütőkesztyűvel vagy hőálló konyharuhával), majd várjon, amíg az üvegek szobahőmérsékletűre hűlnek.

JOGHURT
Joghurt készítéséhez. A funkció aktiválása előtt adjon kb. 100 g készen kapható friss joghurtot egy liter szobahőmérsékletű teljes (magas zsírtartalmú) tejhez. Megjegyzés: Ha nem pasztőrözött tejet használ, először enyhén forralja fel, és hagyja szobahőmérsékletűre hűlni. Öntse a keveréket hőálló üvegekbe, tegyen rájuk hőálló fedőket vagy fóliát, és tegye őket a 2. szinte helyezett sütőrácsra. Válassza ki a funkciót, és állítsa be az időtartamát 5 órára (a hőmérsékletet nem lehet átállítani). A funkció végeztével tegye a joghurtot több órára a hűtőbe, hogy fogyasztás előtt megfelelően kihűljön.

FERTŐTLENÍTÉS
Cumisüvegek és bébiételes üvegek gőzzel történő fertőtlenítéséhez. Helyezze a rácspolcot az 1. szintre, tegye rá a fertőtlenítendő tárgyakat úgy, hogy azok ne érjenek egymáshoz, és a gőz minden részüket érje.

KÉSZRE SÜTÉS
Az étel elkészítésének utolsó fázisát optimalizálja, tehát az ételt puhán és szaftosan tartja. Ezzel a funkcióval készételeket vagy félkész ételeket, pl. sült húst, halat és csőben sült ételeket lehet egyenletesen újramelegíteni. Javasoljuk, hogy az ételt az edénnyel együtt tegye a 3. szinten levő sütőrácsra vagy közvetlenül a 3. szinten levő gőzölőtepsire úgy, hogy egy szinttel alá teszi a süteményes tepsit. Ebben a fázisban érdemes a sütőt arra a hőfokra beállítani, amely Ön szerint az étel tálalásakor ideális hőmérséklet.

6th SENSE (6. érzék)
Különböző ételek sütéséhez, optimális eredmény gyors és könnyű eléréséhez. A funkció optimális használatához a használati utasításban talál sütési táblázatot.

SZONDA
A szonda a hús maghőmérsékletének készítés közbeni mérésére szolgál az optimális hőmérséklet eléréséhez. A sütő hőmérséklete a kiválasztott funkciónak megfelelően eltérő lehet, de a sütési folyamat a megadott hőmérséklet elérésekor mindig befejeződik. Helyezze az ételt a sütőbe, és csatlakoztassa a szondát az aljzathoz. A szondát tartsa a lehető legtávolabb a hőforrástól. Csukja be a sütő ajtaját. Választhat a manuális (sütési módszer szerint) és a 6th Sense (élelmiszertípus szerint) funkciók között.

AZ ÉTELSZONDA HASZNÁLATA
Az ételszonda az ételek maghőmérsékletének készítés közbeni mérésére szolgál. Szúrja az ételszondát a húsba, de lehetőleg ne a csontok és a zsíros részek közelébe: Baromfi: Szúrja a szonda végét a mellhús közepébe, de ügyeljen rá, hogy ne az üreges részekbe szúrja. Comb, lábszár stb.: A szondát a hús legvastagabb részébe szúrja. Hal (egész): A szonda hegyét a hal legvastagabb részébe szúrja, kikerülve a gerincet.

ÖNTISZTÍTÁS
A speciális tisztítási ciklus során kibocsátott gőz megkönnyíti a szennyeződés és az ételmaradékok eltávolítását.

TÁVOLRÓL IS IRÁNYÍTHATJA

Lehetősége van wifi-n keresztül a 6th Sense Live funkció segítségével a sütőt távolról is vezérelni, bármilyen mobilkészülékről. Ennek beállítását a használati útmutató részletesen tartalmazza. 

Energiafelhasználás

Otthonainkban egyre több elektromos készüléket használunk, mely megemelheti az áramszámlánkat A Whirlpool beépített sütőjét úgy tervezték, hogy az energiahatékonyság az első számú prioritás. Az „A”  besorolású energiahatékonysági besorolást teljes nyugalommal töltheti el, hogy amikor ételt készít, minimális energiát fog elhasználni. Ha pénzt takarít meg az energiaszámláin, akkor többet tud költenie az élet azon dolgaira, amelyek a legtöbbet jelentik Önnek. 

Whirlpool W7 OS4 4S1 H Beépíthető Gőzsütő 12 funkcióval >>>  

Whirlpool W7 OS4 4S1 P BL Beépíthető Gőzsütő 8 funkcióval >>>

Whirlpool W11I MS180 Beépíthető Gőzpároló >>>

Nézze meg a Whirlpool onlineMárkabolt oldalán a beépíthető sütőket >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

A Whirlpool készülékekkel egyszerűen, de csúcs jó ételeket készíthet

Világjáró húsvét a karanténban

Kenyérsütés otthon- finomabb, egészségesebb!

Gőzzel való sütés főzés már nem a séfek kiváltsága...

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Márc 17.