Mosógép összehasonlítás

mosógépek összehasonlítása 8kg

Hogyan válasszunk két 8kg kapacitású mosógép közül

Whirlpool mosógépek összehasonlítása

Adott két hasonló Whirlpool elöltöltős szabadonálló mosógép. A két készülék között kb. 10.000 Ft az árkülönbség. Melyiket mosógépet válassza? Melyik készülék az ideális Önnek?

Segítek dönteni. Olvassa el részletesen a két mosógép közös és különböző tulajdonságait és higgye el pikk-pakk eldönti, melyik az Önnek való.

Nézzük a Whirlpool FFB 8469 BV EE Elöltöltős mosógépet és a Whirlpool FFB 8258 BV EE Elöltöltős mosógépet.

Először kezdjük az mosógépek azonosságaival.

Készülék méret szempontból mindegyik ugyan akkora, normál méretű mosógépek.

8 kg kapacitással bír mind két mosógép, így egy 4-6 fős családnak ideális választás.

Inverter motorral készültek

Halk és megbízható inverter motorral rendelkezik mindkét készülék, így a Whirlpool oldalán egy regisztrációért cserébe 10 év motorgaranciát kaphat.

6. Érzék technológia

A 6. érzék felismeri a ruha mennyiséget, nedvszívó képességet és automatikusan beállítja a mosási ciklust és a legjobb teljesítményt. Akár 50% energiát, vizet és időt is megtakaríthat vele.

FreshCare+

Akár 6 órán át frissen tartja ruháit a mosás befejezése után. A mosógépben lévő ruháiról innovatív dobmozgás és finom gőz gondoskodik. Az új FreshCare+ rendszer gőzhatásokat és rendszeres, lassú mozgatást váltogatva gyengéden kezeli a ruhákat így biztosítva az anyagszálak közötti levegőkeringtetést, amely a ruhaneműket frissen tartja és megóvja azokat a kellemetlen szagoktól. 

Steam Refresh a gőz ereje

A Steam Refresh megújítja a ruhadarabok frissességét, elkerülve a felesleges mosást. A ruhák mindössze 20 perc alatt újra viselhetőek. A mosógép olyan gőzáramlást hoz létre, amely behatol a szálakba, eltávolítja a kellemetlen szagokat, ellazítja a szálakat és kisimítja a gyűrődéseket.

Szennyezettségi szint

Mind két Whirlpool mosógép felismeri a mosnivaló szennyezettségi szintjét és ehhez alkalmazkodva automatikusan beállítja az optimális mosási paramétereket, így biztosítva Önnek a tökéletes mosási eredményt.

Gyermekzár

A biztonság a legfontosabb. Ezek a Whirlpool mosógépek gyermekzár funkcióval rendelkeznek, amely megakadályozza a kisgyerekeket, hogy véletlenül elindítsák a készüléket.

Késleltetett indítás

A Késleltetett indítás opció lehetővé teszi, hogy a mosógépet úgy állítsa be, hogy akkor kezdje el a ciklusát, amikor Önnek a leginkább megfelel, így időt és energiát takaríthat meg.

30 perces gyorsmosás

A 30 perces gyorsmosás tökéletes mosási eredményt biztosít mindössze fél óra alatt.

Gyapjú program

Tökéletes védelem gyapjú ruháinak. A készülék gyapjú programja a Woolmark Company által tesztelt és elfogadott.

Maradékidő kijelzés

A Maradékidő kijelzés segítségével Ön mindig tudni fogja, mikorra fejeződik be a ciklus.

Vízfogyasztás

Mind két készülék Eco programon 48 liter vizet használ.

Ezzel el is értünk a mosógépek különbségeikhez:

Nézzük, hogy miben tér el a két készülék egymástól. Ez alapján tudja majd kiválasztani, hogy melyik mosógép az ideális Önnek, illetve, hogy a 10.000 Ft árkülönbség megéri-e.

 

Whirlpool FFB 8258 BV EE

Whirlpool FFB 8469 BV EE

Bio folteltávolítás 15 Celsius fokon

nem

igen

Centrifugálási sebesség

1200 fordulat/perc

1400 fordulat/perc

Energiahatékonyság

"B"

"A"

2/ A Whirlpool FFB 8468 BV EE mosógép rendelkezik egy alacsony hőfokon (15 Celsius) bio folteltávolító funkcióval. A Bio 15°C-os folteltávolító opció segítségével még a legmakacsabb foltok is eltávolíthatók, kíméletesen a ruhaneműből.

3/ A centrifuga fordulatszáma 200 fordulattal magasabb a drágább készüléknél, így a visszamaradt nedvesség kevesebb lesz a ruhában. Ennek a szárítógép használatánál van nagyobb jelentősége, mert gyorsabban megszárad a ruha, így gazdaságosabb a szárítógép működése.

4/ Végül a napjainkban oly hangsúlyos energiabesorolás. Az első mosógépnek „A” tehát a legjobb energiabesorolása van, ami azt jelenti, hogy 100 alkalommal 47kwh áramot használ el. Míg a „B” energiabesorolású készülék 54kwh-t.

Végére értem az összehasonlításnak, és az apró különbségek jól látszanak. Már csak az a kérdés, hogy Önnek a 10.000 Ft árkülönbségért megéri-e a drágább gépet választania.

Döntsön az Ön elvárásainak megfelelően.

Ha bizonytalan, melyik készüléket válassza, vagy kérdése van a termékkel, szállítással kapcsolatban hívja bátran mosógép szakértő kollégámat a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

Nézze meg az összes mosógépünket >>>

Olvasson tovább és tudjon meg többet:

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet válasszak?

Mire jó a gőz a mosógépben?

A legnépszerűbb Whirlpool felültöltős mosógépek 2022

Új mosó-szárítót szeretne? Segítek a jó döntésben!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Jan 12.