Mire jó a gőz a mosógépben?

gőz a mosásban

Nem csak a főzésben hasznos a gőz, hanem a mosásban is!

Ismerje meg a gőzfunkciókat a Whirlpool mosógépekben

Azt gondolná az ember, hogy a mosógép egy egyszerű készülék, amely először mosószeres vízben, tiszta vízben és öblítős vízben is forgatja a ruhát a tiszta illatos eredményért, végül ki centrifugálja a ruhából a vizet. Ez egy nagyon egyszerű leírás, és nagyjából így is van. De a mosógép működése ennél sokkal több és bonyolultabb. Az elvárásunk tőle ugyan régen s most is, hogy tiszta ruhánk legyen.

Viszont, ha csak ennyi, akkor miért nehéz mosógépet választani?

Mert rengeteg funkcióra kell figyelni. Pl a ruhanemű típusokra, és méretükre. Meg kell nézni, hogy milyen programok vannak a mosógépben, és azt is, hogy gyerekzáras, vagy estleg milyen vízvédelemmel rendelkezik. Milyen a víz- és energiafogyasztása, és még sorolhatnám. Minden ember más, és mindenkinek meg kell találnia a megfelelő készüléket.

A rohanó világunkban nem mindig tudjuk kivárni, hogy akár a több órás mosóprogram lefusson és még meg is száradjon a ruha.  A mosógép gyártók, folyamatosan teljesítik a kívánságainkat. A gőzfunkció is egy ilyen új innováció. Én személy szerint nagyon szeretem, hogy folyamatosan fejlődnek a háztartási készülékek, mert ez által sokkal könnyebb lesz az életünk.

A gőzfunkciós készülékek felettébb hasznosak.

Most ismerje meg, hogy milyen gőzfunkciók vannak a Whirlpool mosógépekben és mire tudja őket használni.

Gőzöléses ruhafrissítés/ Steam Refresh

Gyors frissítésre megfelelő és a szagok és a gyűrődések eltávolítására is.

Néha a ruhák nem piszkosak, mégsem tökéletesek. A Gőzfrissítés regenerálja a ruhák frissességét, elkerülve a felesleges mosást. A ruhák mindössze 20 percen belül újra viselésre készen állnak. Ebben a különleges frissítési ciklusban a mosógép gőzáramlást generál, amely ellazítva a szálakat és kisimítja a gyűrődéseket, és a kellemetlen szagokat is eltávolítja. A Gőzfrissítés kevesebb, mint két pohár vizet használ, és mindössze 20 percig tart.

Gőzöléses Fertőtlenítés/ Steam Hygiene

Megszünteti a vírusok és baktériumok akár 99,9%-át

Felejtse el a vírusokat és baktériumokat: a gőz akár 99%-ban elpusztítja őket. A ruhanemű fertőtlenítése a legtermészetesebb és leggyengédebb módon történik a mosási ciklus végén - még alacsony hőmérsékletű programokhoz is hozzá lehet adn - vegyi adalékok nélkül.  
Ideális az érzékeny bőrűek számára, és jót tesz a környezetnek is, hiszen vegyi adalékok nélkül fertőtlenít. A Gőzhigiénia opció aktiválása után gőz tölti meg a dobot, és 20 percig 70-80 °C-on tartja a hőmérsékletét.

FRESHCARE+

A FreshCare+ funkciót mosás elindításánál kell aktiválni. Ekkor a mosógép a ciklus lejárta után még 6 órán keresztül baktériummentesen és gyűrődésmentesen tartja a ruháit. Tehát ha nem tudja időben kivenni a mosott ruhát, ezt mindenképpen kapcsolja be. A FreshCare+ gyengéd dobmozgással és gőz segítségével tartja frissen a ruháit akár 6 órán keresztül.

Ismerje meg a Whirlpool gőzfunkciós mosógépeit >>>

Kérdése van? Keresse fel háztartási gép szakértőinket, akik segítenek megérteni a funkciókat, és az ideális mosógép kiválasztásában is! Online tegye fel a kérdését ide kattintva, vagy hívjon minket a +36-1/478-2128-as telefonszámon.

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Mit jelent a mosógép centrifuga fordulatszám?

10 tipp mosógép megvásárlásához

Praktikus mosási tippek a tiszta ruhákért

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Jún 12.