Mosogatógép bekötése

mosogatógép bekötése

Mosogatógép bekötése

Hova tegye a mosogatógépet, és miért?

Amennyiben már meghozta a döntést, hogy vásárol egy mosogatógépet, el kell döntenie, hogy hova fogja tenni. Ebben segítek most. Hogy kitalálja, hol lesz a mosogatógép legjobb helye, és mit kell figyelembe vennie.

Mit kell megvizsgálnia, mielőtt megveszi a mosogatógépet? Ebben a kérdésben segítek most Önnek.

1. A mosogatógép méreteit alapján elfér-e a készülék, a kijelölt helyen.

2. A közelben kell lennie egy konnektornak, ahová majd bedugja a mosogatógépet.

3. A közelben kell lennie egy víz bevezetésnek.

4. A közelben kell lennie egy víz kivezetésnek, ahol a szennyes vizet kivezeti.

Nézzük részletesen a mosogatógép bekötését

1/ Mosogatógép méretek

A Magyarországon forgalmazott mosogatógépek általában 60 cm szélesek, vagy a keskeny mosogatógépek 45 cm szélesek. A mélységük 60 cm és a magasságuk 85 cm körül mozog. Ezeket a szabadonálló mosogatógépeket elhelyezheti szekrényben is, vagy szabadonállóként is.

A beépíthető mosogatógépeket mindenképpen be kell építeni bútorba, tehát fontos hogy nézze meg a termék adatlapon a méreteit, hogy készülhessen megfelelő konyhaszekrénnyel.

 

2/ A mosogatógép működéséhez áram szükséges.

A hálózati kábel hossza változó. 100-175 cm között szokott mozogni. A termék adatlapja legtöbbször tartalmazza ezt az információt. Ha Önnek messzebb van csak áramforrás, akkor érdemes villanyszerelővel egyeztetnie, mert a hosszabbító nem ajánlott megoldás.

3/ Víz bekötése a mosogatógépekhez

mosogatógép bekötése víz csatlakozás

A mosogatógép vizet vételez a mosogatáshoz. Vannak olyan készülékek, melyek csak hideg vizet vesznek és azt melegítik fel, de vannak olyan mosogatógépek, amelyek meleg vizet vételeznek.

Nálunk a hideg vizes gép a jellemző. A mosogatógép gyártók tartozékként adják a bevezető tömlőt. Ennek a hossza általában 100-160 cm közé esik. Tehát a víz forrása ennél nem lehet messzebb, vagy vízvezeték szerelőre, tömlő hosszabbításra lesz szüksége. A tömlő egyik vége szinte minden esetben integrálva van a gépbe, a másik végét pedig a befolyó vízkiállásra kell csatlakoztatni. Ez a befolyó vízkiállás általában a mosogató alatt van, de egy különálló vízkiállás is lehet a falból.

 

A vízkiállás befolyó vezetékre egyszerűen feltekerhető a bevezető tömlő egy menettel ellátott hollanderrel, amelyben van egy gumi tömítés is a csepegés megelőzés érdekében. A vízkiállás szabvány szerint készül, így kompatibilis a hollanderrel, tehát biztosan ráköthető a mosogatógép befolyó tömlője.

Van olyan tömlő, amely AquaStop®-al van felszerelve.

mosogatógép bekötése aquastop

Az AquaStop® egy vízvédelmi rendszer, amely garantálja, hogy meghibásodás esetén sem árasztja el a víz a helyiséget hiszen ilyen esetben a gép elzárja azt.

 

4/ Vízleeresztő bekötése a mosogatógépeknél

A szennyvizet elvezető tömlő is kétoldalú, és adott hosszúságú. A gyártók különböző méretben adják tartozékként a mosogatógépekhez. Ezek 1m-2m közötti méretben mozognak. Ezért a mosogatógépet úgy kell elhelyezni, hogy a tömlő elérjen a kivezetéshez, vagy meg kell toldania a csövet. A kivezetés legtöbb esetben egy mosogató szifon, amelynek rendelkeznie kell egy mosogatógép csatlakozóval. Ehhez kell csatlakoztatni a kifolyó tömlőt egy csőcsatlakozóval, bilinccsel.

mosogatógép bekötése vízkivezetés

Fontos, hogy megnézze, a szifon a mosogatógép csatlakozásnál ki van-e lyukasztva, tehát a víz át tud-e áramolni rajta. Általában a mosogatógép csatlakozó nincs kilyukasztva, azonban ki van könnyítve, hogy ha szüksége van rá, akkor egyszerűen átlyukaszthassa.

A vízleeresztő kiállásra ugyan úgy bilinccsel tudja rögzíteni a kivezető tömlőt.

Jó tanács: A tömlők rátekerése a végekre az óramutató járásával megegyező.

Látja milyen egyszerű? Azonban ha mégsem szeretne ezzel bajlódni, lehetősége van olyan szállítási módot választania ahol a szállító kollégáink bekötik a készüléket, sőt akár próbaindítást is végeznek.

Nézze meg szállítási módjainkat>>>

Böngésszen mosógépeink között>>>

Nézze meg a Gorenje videóját ahol bemutatják, hogyan kell bekötni egy beépíthető mosogatógépet:

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

 

Többet szeretne tudni a mosogatógépekről:

A konyhabútorba beépíthető vagy szabadonálló mosogatógépet válasszak?

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

Hogyan válasszunk mosogatógépet?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Aug 25.

Gorenje mosogatógépek termékajánló