Melyik mosogató illik a munkafelületemhez? Legfontosabb szempontok mosogató választáshoz…

mosogató és a munkafelület kapcsolata

Legfontosabb szempontok mosogató választáshoz…

A konyha felújítás előtt sok dolgot át kell gondolni. A legtöbben az interneten nézegetnek képeket, így beleszeretve egy dizájnba.

Van, aki a ragyogó megjelenést helyezi előtérbe, amely csillogó és szembeötlő. Vagy valami kifinomultabbat, könnyebben karbantarthatót és praktikusabbat keres? Konyhai mosogatója a reflektorfényen kívül maradhat, és beleolvadhat az általános megjelenésbe.

Rengeteg modell van, ezért végig kell gondolnia, hogy milyen anyagú mosogatót szeretne, és azt is, hogy milyen beépítési módszerre van szüksége, mert olyan munkafelületet kell választania, amelynél meg tudja valósítani az elképzelését.

A Blanco mosogatók olyan sokfélék, hogy biztos megtalálja azt, amelyik az Ön álomkonyhájába illik.

Nézzük, milyen döntéseket kell meghozni a tökéletes mosogatóért!

Mosogató választásnál fontos figyelembe vennie:

A mosogató mérete

Az első szempont, amit figyelembe kell venni a mosogató mérete. A Blanco mosogatók kínálatában számos méret közül lehet választani. A méret kiválasztásakor gondolni kell arra, hogy milyen méretű konyhában használják majd a mosogatót. Ha nagyobb konyhája van, akkor nagyobb méretű mosogatót választhat, ha pedig kisebb konyhája van, akkor kisebb méretű mosogatót. De nem mindegy, hogy mekkora a család, mert ha sok emberre főz, akkor nagyobb edényeihez nagyobb medence kell, hogy kényelmesen tisztíthassa. Azon is el kell gondolkodnia, hogy szüksége van-e csöpögtetőre, vagy mindent el tud törölgetni azonnal. Fontos figyelembe vennie, hogy használ-e mosogatógépet, mert ha igen akkor elég egy kis tál, és jobban oda figyelhet a dizájnra.

A BLANCO mosogatótálca választékában minden méret megtalálható, így mindenki megtalálhatja az igényeinek és konyhája méretének megfelelő mosogatótálcát.

A mosogató anyaga

A mosogatótálca anyaga is fontos szempont. A BLANCO mosogatótálca választékában megtalálható a rozsdamentes acél, a gránit, és a kerámia is. Minden anyagnak meg van a maga előnye és hátránya, ezért fontos, hogy átgondoljuk, melyik anyagot szeretnénk választani.

A rozsdamentes acél nagyon népszerű választás. Ez az anyag ellenálló, könnyen tisztítható, és nagyon higiénikus. A gránit anyag is nagyon népszerű választás, mert tartós és különböző színű lehet. A kerámia mosogatótálca is szép megjelenést ad a konyhának, és hőálló, ellenáll a foltoknak és a karcolásoknak.

Gránit vagy rozsdamentes mosogatót válasszunk?

Gránit vagy kerámia mosogatótálat válasszak?

A dizájn szempontja

A mosogatótálca választása során nem csak az anyag és a méret fontos, hanem a dizájn is. A Blanco mosogatótálca kínálatában megtalálhatók a hagyományos formák és a modern, letisztult stílusok is. Ha egy rusztikusabb konyhába keres mosogatótálcát, akkor a hagyományos forma lehet a legjobb választás. Ha viszont egy modernebb stílust szeretne, akkor a letisztult, geometrikus formájú mosogatótálca lehet a megfelelő választás.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes mosogatótálat?

Munkafelület és a mosogató kapcsolata

A konyhai mosogatók beépítése többféle módon lehetséges. Fontos figyelembe kell vennie, hogy hogyan fogja beépíteni a mosogatót és azt is, hogy milyen anyagból készült a munkafelület.

A mosogató beépítési módjai

A munkafelületbe, munkalapba többféle módon építheti be a mosogatót, ezért erre érdemes figyelnie. Meg kell vizsgálnia, hogy melyik beépítési mód tetszik Önnek, és ezt hogyan tudja megvalósítani. Az alábbi módokon lehet a mosogatómedencét beépíteni:

Klasszikus felülről telepítés:

  • felülről telepítve, a mosogató a munkalap tetejére helyezve.
  • felülről telepítve, egysíkba vagy süllyesztett

Alulról telepítve:

  • alulról telepítve, egysíkba vagy lesüllyesztve

Ráültetett telepítés

  • magasabban van, mint a munkafelület.

A munkalap anyagától függ a beépítése a mosogatónak.

Figyelembe kell vennie, a munkafelület anyagát, mert a mosogató beépítése nem mindig lehetséges.

Az alábbi táblázatban láthat ehhez segítséget:

munkafelület-mosogató blanco

Melyik anyagú munkalapba, hogyan építhető be mosogató.

Gránitból készült a munkafelületbe: klasszikus beépítés felülről, munkalappal egyszinten, munkafelület alá is helyezheti a mosogatót.

Laminált munkafelületbe: klasszikus beépítésre van módja felülről

Kőből készült munkafelületbe: klasszikus beépítés felülről, munkalappal egyszinten, munkafelület alá

Üveg munkafelületbe: klasszikus beépítés felülről

Fa munkafelületbe: klasszikus beépítés felülről

Felülről behelyezhető mosogatók:

Ez a lehetőség rengeteg módot rejt magában. Négyzetes, hatszögletű, kerek, egy vagy két medencével, leeresztővel, rozsdamentes acélbólgránit vagy kerámia – függetlenül attól, hogy melyik mosogatót szeretné, a felülről történő beépítéshez rengeteg mosogató közöl válogathat, és szinte bármelyik munkafelületbe beilleszthetőek.

munkafelület-mosogató blanco

Függetlenül attól, hogy ki milyen munkalapot, design-t, kis- vagy nagy méretet választ, a felülről beépíthető mosogatókból széles választék áll rendelkezésére. Csillogó rozsdamentes mosogatók, Silgranitból készült ellenálló gránit mosogatók vagy tükörfényes kerámia mosogatók – mind könnyen beépíthetők. Minden típusú munkalapra, munkafelületre. A beépíthető mosogató egyik markáns jellemzője a kissé ívelt perem. Így a mosogató a munkalapra helyezhető. A perem azonban lehet nagyon lapos is.

munkafelület-mosogató blanco

A rozsdamentes mosogatók ezzel az IF lapos peremmel szinte egy szintben vannak a munkalappal. Előnyük azonban az, hogy így bármilyen típusú munkalapba beszerelhetők, akár lamináltakba is.

Munkalappal egyszintbe beépített mosogató

PEREM NÉLKÜLI BOLDOGSÁG

 munkafelület-mosogató blanco

Teljesen egy szintben az Ön munkafelületével. Nincs perem, ami útban legyen. Egyszerűen jól néz ki. A munkafelületen maradt egy morzsa a kenyérszeletelés után? Egyszerűen törölje le egy ronggyal a mosogatóba. El is tűnt. Ennyire egyszerű! Ennyire gyors.

Törölje le a munkapultot, és biztos lehet benne, hogy nem marad hátra morzsa vagy ételmaradék. A baktériumok vagy más kórokozók mosogatóperem alatti szaporodása a múlté. Nincs szükség arra, hogy fültisztító pálcikával körben a mosogatóperem alá nyúlkáljunk.​

A munkalapszintbe épített mosogatónál nem lesz vékony fekete vonal a mosogató körül. A morzsáknak, az ételmaradéknak és a pornak nincs esélye a lerakódásra. A munkafelületről könnyedén a mosogatóba söpörhetők. Egyszerűen törölje le egy puha kendővel. Kész. Így tiszta, csillogó és szép lesz.​

Munkalapszintű beépítés esetén a mosogatót felülről építik be a munkafelületbe, perem nélkül. Így finoman beleolvad az általános esztétikus dizájnba. Úgy látja, hogy a formatervezés és a funkcionalitás ugyanazon érme két oldala? Ebben az esetben a munkafelülettel egy szintben beépített mosogató a megfelelő típus az Ön konyhájába.

Válasszon szakszerű beépítést! Az új mosogatóját szakemberrel szereltesse be munkalapszintbe, legyen szó akár kerámia, gránit vagy rozsdamentes mosogatóról.

Ideális ehhez a stílushoz a BLANCO ZENAR, és a BLANCO METRA gránit mosogatók.

Rozsdamentesben gondolkodik? Akkor válogasson a BLANCO ETAGON mosogatótálak között.

Munkalap alá építhető mosogatók

 KONYHÁJA NAGYOBBNAK LÁTSZIK TŐLE

munkafelület-mosogató blanco

Csak akkor figyelünk rá igazán, ha közelebbről is megnézzük. A munkalap alá építhető mosogató visszafogott, kontrasztban mégis gazdag. Pontosan az Ön ízlésére szabva. Elképzelhető, hogy a munkafelülethez illő árnyalatú mosogatót szeretne, vagy valamit, ami kontrasztot teremt. A medence a munkafelület alatt van rögzítve. Így több hely marad a munkafelületen, és nagyobb hatást ér el. A munkalapszintű beépítéshez hasonlóan a mosogatóperem nem jár kiálló élekkel. Egyetlen törléssel leseperheti a zöldséghéjakat és a kenyérmorzsát a munkafelületről a mosogatóba.

A munkalap alá építhető mosogatót a munkafelület alatt szerelik be, egy kifejezetten erre a célra kivágott részbe. A sík változatot kedveli, amely egy szintben van a munkafelülettel? Ez is megoldható. Lényegében a munkafelület alá építés csak kőből, gránitból vagy márvány, kompozit anyagokból készült vízálló munkafelületek esetén megoldható. A munkalap alá építhető mosogató beleolvad az összképbe. Azt szeretné, hogy a konyha tágasabbnak látszódjon? Tudjon meg többet itt a munkalap alá építhető mosogatókról.

Ez esetben is az BLANCO ETAGON mosogatókat ajánlom figyelmébe, melyről cikkel is kedveskedünk Önnek: Zseniális koncepció, maximális rugalmasság a mosogatónál

A munkafelületre rátelepített mosogatók

munkafelület-mosogató blanco

A kifinomult kerámia vagy rozsdamentes acél vidéki ház stílusú mosogató merészen kiemelkedik. Némileg eltér a többitől, ami konyhájának szembeötlő elemévé teszi őt. Ez a mosogató az alsószekrényen helyezkedik el. Ön dönti el, hogy nagyobb vagy kisebb legyen-e. Ezek az általában kerámia mosogatók nehezek, akár 50 kg-ak is lehetnek. A legjobb, ha a mosogatót szakember építi be. Tudni fogják, hogy mire kell odafigyelni, hogy Ön a hátának megerőltetése nélkül tudjon a mosogatónál dolgozni.

Válogassom a BLANCO onlinMárkabolt mosógatói között >>>

TUDJON MEG TÖBBET, OLVASSON TOVÁBB:

Mosogatók az egészség védelmében

Hogyan kell beépíteni a csaptelepet?

Gránit és gránit mosogató között van különbség?

 

 

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Nov 28.

Blanco mosogatótál termékajánló