Konyhai trendek a mosogatóknál! Mi az aktuális divat és mi várható 2022-ben?

konyhai mosogató trendek

Konyhai trendek a mosogatóknál

Mi az aktuális divat és mi várható 2022-ben?

Ön követi a divatot? Ha eddig nem tette, itt az idő! Most megtudhatja, hogy mi a fő csapásirány 2021-2022-ben a konyhában. Válassza ki az Ön ízléséhez legközelebb álló anyagokat és formákat, majd gyönyörködjön az eredményben.

A konyhai tevékenységek során az időnk több mint 60%-át a mosogató környékén töltjük. A mosogatás csak egy a számos tevékenység közül, amik itt zajlanak: vízvételezés, tisztítás, étel előkészítés, csepegtetés, tárolás, de időnként még a szobanövények átültetése is történhet itt. A konyha legnagyobb strapának kitett szakasza ez, amit ráadásul nem 1-2 évre választunk. Érdemes körültekintőnek lenni!

Rozsdamentes acél – klasszikus, amely soha nem megy ki a divatból

Fényes vagy matt, időtlen, elegáns – a rozsdamentes acél mosogató és a rozsdamentes csaptelep továbbra is nyerő kombináció függetlenül attól, hogy milyen konyhát választ. A modern rozsdamentes mosogatók már nem is emlékeztetnek a régi panel-konyhák nem túl szép „fémteknőire”.

A BLANCO kínálatában több különböző rozsdamentes acél felület is megtalálható. Ezek közül a legelegánsabb a kiváló minőségű selyemfényű szálcsiszolt acél, az  innovatív és ellenálló Durinox, valamint a selymes Dark Steel felület. A Dark Steel felület harmonikusan illeszkedik az olyan modern konyhai környezetbe, ahol sötét színek jelennek meg.

A képen látható BLANCO ZEROX 340-IF Durinox rozsdamentes felületének különleges nemesítése nemcsak lenyűgöző látványt nyújt, de praktikus is. A Durinox a hagyományoshoz rozsdamentes mosogatókhoz képest megkettőzött keménységű felület, és ez által rendkívül ellenállóvá teszi a karcokkal és ujjlenyomatokkal szemben a mosogatónkat.

blanco mosogató-csaptelep

A BLANCO ZEROX 500-IF Dark Steel mosogató kellemesen meleg tapintású a kiváló minőségű, tiszta, bevonat nélküli rozsdamentes acélnak köszönhetően. Ez a harmonikus felületkeverék: A betétperem és a lefolyó stílusos díszítőelemei polírozott rozsdamentes acélból készültek, megnyugtató hangulatot áraszt, miközben strapabírása 10 pontos. :) A felület könnyen tisztítható és gondozható: Az ujjlenyomatok és a szennyeződések könnyen eltávolíthatók.

rozsdaments mosogató

A BLANCO Zerox 340-U selyemfényű rozsdamentes acélből készült, melybe egyszerűen belel lehet szeretni kiváló minősége és csillogó kinézete miatt.

selemfényű blanco

A gránit a természetes vonzereje

A mosogatók piacán töretlen népszerűségnek örvendenek a gránit mosogatók, ami teljesen érthető, mert valóban lenyűgöző tulajdonságokkal rendelkeznek. De azért legyünk résen! Nem mindegy, hogy a mosogató csak a nevében vagy az anyagában is gránit!  

A BLANCO márkanév 1925 óta egyet jelent a legmagasabb minőségű német mosogatókkal, és a BLANCO Silgranit® mosogatók ennek tökéletes példái.

Az exkluzív stílusuknak és kortárs színpalettájuknak köszönhetően világszerte közkedveltek.

Interneten böngészve hamar szembe jönnek velünk az olcsó "gránitok", de itt is igaz a mondás: olcsó húsnak híg a leve...

Míg a BLANCO meleg öntési eljárással készülő mosogatóinak alapanyaga 80%-ban kvarchomok (ami a gránit legkeményebb összetevője), addig a "csak nevükben gránitok" leginkább Polyester alapúak, hideg öntési eljárással készülnek. 

A Silgranit® mosogatók valóban bírják a strapát! Könnyen tisztíthatók: Még a világos színeken sem hagy foltot a cékla, a vörösbor vagy a kávé. Sima vízzel leöblíthető, vagy odaszáradt szennyeződés esetén mosogatószeres szivaccsal eltávolítható.

A speciális anyagösszetétel és a nem porózus, zárt felület megakadályozza, hogy a szennyező részecskék a felszínéhez tapadjanak. 

Karc- és ütésálló: felületén bátran szeletelhetünk, nem fogunk a mosogatóban kárt tenni!

Gyümölcssavaknak, ill. a háztartásban előforduló savaknak és tisztítószereknek ellenáll, ráadásul a magas hőmérsékletet is bírja! Egy forró edényt nyugodtan rátehetünk, a mosogató nem fog megolvadni vagy elszíneződni!

Közvetlen UV hatására sem változik meg a mosogató színe, így hosszú évek után is olyan lesz, mint újkorában.

Nyugodtan használható a felülete étel előkészítésre.  

Anyagában antibakteriális, ezüst ionok és bevonatok nélkül. Felületén 98%-kal csökken a baktériumok szaporodása. Semmilyen anyagot nem szív be, és nem is bocsát ki. (Szabadalmaztatott Hygiene+Plus védelem)

A BLANCO Silgranit® mosogatói magasabb minőséget képviselnek, mint a piacon elérhető többi gránit mosogató. Tudjon meg többet a Háziasszonyok álom mosogatója a Silgranit® PuraDur® című cikkemből.

A gránit mosogatók az idei trendek élén állnak és biztosan maradnak a jövő kedvencei között is. A trendekben 2 csapásirány van jelen: belesimulni a környezetbe vagy éppen kitűnni: az első irányzat esetében az elv az, hogy sötét pultba sötét, világos pultba világos mosogatót válasszunk, így érve el a leghomogénebb hatást. A második elgondolás viszont éppen ennek az ellenkezőjét hirdeti: merjünk játszani a kontraszt erejével! Valóban csodásan fest egy fehér munkapultból kikiabáló fekete mosogató, rabul ejti a tekintetet.

 

Drámai sötétség

Legyen szó fáról, sötét tónusú bútorlapról, vagy egyéb munkalapanyagokról –  napjainkban a legkedveltebb választás a sötét színű – fekete, antracit, sötétbarna munkalap, és konyhabútorok. A sötét színvilághoz egyformán illik a rozsdamentes acél mosogató és csaptelep is, de aki szereti a kontrasztot, választhat világos, pezsgő, bézs à jázmin vagy akár hófehér mosogatókat is gránitból vagy akár kerámiából.

drámai sötétség blanco

(BLANCO COLLECTIS 6 S)

Világos árnyalatú részek a konyhában

A világos árnyalatok különösen ajánlottak kis és sötét helyiségekben.

Mivel a BLANCO mosogatói kifejezetten könnyen tisztíthatók, ne féljen a világos színektől sem!

Ha kedveli a fémet, a kissé ipari hangulatot, akkor a szálcsiszolt rozsdamentes acél mellett döntsön.

Ha a természetes kő tapintása, látványa, színei állnak közelebb az Ön ízléséhez, válasszon Silgranit konyhai mosogatót, akár szín azonos BLANCO csapteleppel.

blanco elon

(Blanco Elon)

Bízom benne, hogy ezzel a pár ötlettel közelebb kerül ahhoz, hogy megvalósítsa álmai konyháját!

Nézze meg az összes mosogatótálat a BLANCO onlineMárkaboltban >>>

Böngésszen rengeteg BLANCO csaptelep között >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Blanco mosogatótálakhoz profi lefolyórendszer

Gránit vagy kerámia mosogatótálat válasszak?

Zseniális koncepció, maximális rugalmasság a BLANCO mosogatónál

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Nov 23.