Kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?

indukciós vagy kerámia főzőlap

Kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?

Nagy dilemma hogy, hosszú távon melyik főzőlapot éri meg választani. Olvassa el a cikkem és megtudja.

Nagy kérdés, hogy milyen főzőlap éri meg hosszútávon. Melyik a gazdaságos? Melyiken tudunk gyorsan, precízen főzni egészséges ételeket? Most körüljárom a témát az indukciós és a kerámia főzőlapokra fókuszálva, hogy Ön mindent tudjon, amit tudnia kell.

Függetlenül attól, hogy Ön melyik beépíthető főzőlapot választja, fontos figyelembe venni a következőket:

Fontos a rendelkezésre álló hely, ahová beépíti majd a főzőlapot. El kell döntenie, hogy hány főzőzónát szeretne: 2-től akár 6 zónáig is terjedhet. A legtöbb főzőlap 4 zónás, mert ezek kb. 60 cm széles, mert ez a méret kiszolgál egy 4-5 fős családot is, azonban nem vesz el sok teret a konyhából.

Vegyen figyelembe speciális és nagyon hasznos funkciókat, mint pl. időzítők, gyermekzár, stb.

Nézze meg a zónák vagy égők helyzetét (hol legyen a legnagyobb „láng” elől, vagy hátul).

Döntse el, hogy oldalsó vagy elülső vezérlést szeretne-e.

A főzőlap kiválasztásakor fontos figyelembe venni az energiahatékonyságot. Az indukciós főzőlap kicsit drágább, mint a kerámia főzőlap, de pénzt és időt takaríthat meg a főzőlap élettartama alatt, a kevesebb energiafogyasztás és gyorsabb működése végett.

Mindig ellenőriztesse egy villanyszerelővel, hogy az elektromos rendszer terhelhető-e egy főzőberendezéssel. Javaslom, hogy az összes főzőlapot szakképzett szakember telepítse.

Hogy működik a kerámia vagy indukciós főzőlap?

A fő különbség a kerámia és az indukciós főzőlap között az, hogy hogyan képzik a hőt.

Kerámia főzőlapok működése

A kerámia főzőlapok edzett fémkerámiát tartalmaznak az edzett kerámia üveg alatt. Ezeket az elemeket elektronikusan felmelegítik a kívánt hőmérsékletre. Ez a tekercs felmelegíti a kerámia felületet, és ezáltal felmelegíti a serpenyőt. Az elemek ciklikusan be- és kikapcsolódnak a használat során. Pontos hőszabályozást tesznek lehetővé, mint a hagyományos villanytűzhelyek.

Indukciós főzőlapok működése

Az indukciós főzőlapok erős, nagyfrekvenciás elektromágneseket tartalmaznak fűtött tekercsek helyett. Ezek a mágnesek mágneses mezőt hoznak létre, amely felmelegíti a serpenyőt, és nem a főzőlap felszínét.

Röviden, az indukciós főzőlapok sokkal hatékonyabbak, mint a kerámia főzőlapok, mivel csak a serpenyőt melegítik fel, és nem a környező levegőt vagy a főzőlap felszínét. Az indukciós főzőedények hűvösebbek a főzési folyamat során. A kerámia lap tető (amire az edényt helyezzük) csak a ráhelyezett edénytől melegszik, és ha levesszük róla, vagy lekapcsoljuk, gyorsan kihűl, csökkentve ezzel az égésveszélyt akár az edényben, vagy egy óvatlan mozdulat által.

Különbségek közöttük, amelyeket a vásárlóknak tisztában kell lenniük.

Az indukciós főzőlapok több főzési kontrollt kínálnak, mint a kerámia főzőlapok, mivel azonnal reagálhatnak a hő beállítás változására. Az elektromos főzőlapoknak időre van szükségük a felmelegedéshez, így plusz áramot fogyasztanak, és lassabbak. Az indukciós főzőlapoknál van lehetőség booster funkcióra, amely még gyorsabb forralásra képes. A megbízható és egyszerű HOMEFORT főzőlapok mind rendelkeznek booster funkcióval.

Biztonság

HOMEFORT FŐZŐLAP

Az indukciós és kerámia főzőlapok jellemzője a digitális érintésvezérlés. Ez felel a precíz beállításért a pontos hő szint beállításáért. Az érintő irányítást a gyermekek védelmében, le lehet zárni. Így a forgalmas konyhában nem tudjuk véltellenül elindítani a készüléket. Az indukciós főzőlapok ideálisak kisgyermekes otthonok számára, mivel a felület nem olyan forró, mint a kerámia teteje, és csak akkor kapcsol be az edényfelismerésnek köszönhetően, amikor az edényt ráhelyezi.

A kerámia főzőlapok a főzés után akár négy-ötszörösnél nagyobb hőmennyiséget is tartanak, mint az indukciós, azonban a legtöbb modell most már maradékhőjelzővel rendelkezik, így mindig tudni fogja, hogy mely zónák még mindig túl forróak az érintésre vagy a tisztításra. Ez hasznos Önnek, mert pl. a maradékhőjelzés alatt, a meleg főzőlapon energiafelhasználás nélkül tarthatja melegen az ételt.

Sebesség, idő

Ha Önnek az idő a legfontosabb!

A kerámia főzőlapok nem tudnak versenyezni az indukciós főzőlapokkal, amikor arra a sebességről beszélünk. A kerámia főzőlapok lassabbak, mint az indukciós főzőlapok, mivel időt vesz igénybe a felmelegedés, valamint azért, mert a kerámia főzőlap és a főzőedény közötti átmelegítés során hő elveszik. Az indukciós főzőlap által létrehozott mágneses mező azonnal felmelegíti a serpenyőt. Mivel a főzőfelületen vagy a környező levegőben nincs hő, a főzési idő jelentősen csökken. Mindkét verziónál nyugodtan foglalja el magát főzés közben, hiszen az Időzítő jelzi, ha végzett, és lekapcsolja a főzőzónát, illetve sok főzőlapnál van már van visszaszámolási lehetőség is, hogy tudja, mikor jár le a főzési idő.

Tisztítása a kerámia és indukciós főzőlapoknak

A legtöbb indukciós és kerámia főzőlap digitális érintőképernyővel rendelkezik, ami teljesen sík. Ez nagyszerű hír a főzőlap tisztításánál, hiszen nincs olyan rés, amelybe az élelmiszerek beleesnek. Ezért a főzőlap tisztítására általában elég egy áttörlés. A különbség az, hogy mivel a kerámia főzőlapok felmelegednek, a kifolyt étel ráéghet. Fontos, hogy a kerámia főzőlapról amint lehet, törölje le a kiömléseket. Mivel az indukciós főzőlapnál a főzőlap nem forrósodik fel, csak amennyire az edény visszaadja a hőt, így ezekre nem tud ráégni a kiömlött étel.

Edény használat kerámia vagy indukciós főzőlapon

Az indukciós főzőlapok speciális edényt igényelnek. A kerámia főzőlapok nem ilyen válogatósak, itt majdnem mindenféle edény megfelelő. Tehát, készüljön fel, hogy az indukciós főzőlapnál csak mágnesezhető edények működnek. Tökéletesek az öntöttvasból készültek, sőt, egy lapos fenekű wokkal élvezheti az ázsiai konyha örömét is. A kerámia főzőlapok jobban teljesítenek, ha lapos fenekű edényeket használnak, mivel növeli a hűtővel érintkező edény mennyiségét, és így csökkenti a felmelegedési időt. A kerámia és az indukciós főzőlapoknál is tud kisebb-nagyobb edényeket használni. Nem szükséges pontosan akkora edényt ráhelyezni, mint amekkora a főzőzóna.

Kerámia vagy indukciós főzőlap költség szempontból

A kerámia és indukciós főzőlapok beszerzésének és működtetésének költségei eltérnek egymástól. Fontos megfontolni a döntését annak fényében, hogy
- milyen gyakran főz,
- biztonsági funkciókat,
- energiaszámláját mennyivel emeli és
- mennyi időt szán az életéből a főzési időre.

Ezek alapján már eldöntheti, melyik a legmegfelelőbb. Az indukciós főzőlap valamivel magasabb kezdeti költséggel bír, de sokkal jobb lehetőség hosszú távon, hiszen energiahatékonyabb, gyorsabb és biztonságosabb. A kerámia főzőlapok általában olcsóbbak, mint az indukciós főzőlapok, de ugyan olyan mutatósak.

Ismerje meg a kedvező áru HOMEFORT HFBI64T0B Beépíthető Indukciós főzőlapot

HOMEFORT FŐZŐLAP

A sokszínűség és hatékonyság tökéletes kombinációját kínálja az otthoni konyhákban. Ideális választás mindazoknak, akik gazdaságos és gyors főzést keresnek, miközben biztonságos környezetet szeretnének teremteni, hiszen nincs nyílt láng.

Az érintőszenzoros vezérlés segítségével könnyedén és hangjelzéssel vezérelhető a főzőlap, melynek 9 fokozatú beállítási lehetőségei a lassú melegítéstől a turbó fokozatig terjednek. A gyors funkcióval (Booster) időt spórolhat, és mindegyik főzőzóna rendelkezik ezzel a rásegítő opcióval.

A készülék számos biztonsági funkciót kínál, mint például a gyermekzár, amelyek megelőzik a véletlen beállításokat és gombok megnyomását. A maradékhő jelzés lehetővé teszi az étel melegen tartását energiatakarékosan, és a főzés időzítője segít a pontosabb és kontrolláltabb elkészítésben.

A Smart Pause funkció ideiglenesen csökkenti a bekapcsolt zónák fokozatát, amikor el kell hagyni a konyhát, és visszatérve könnyedén visszaállíthatók az eredeti beállítások. A biztonsági kikapcsolás funkció gondoskodik arról, hogy a főzőzóna automatikusan kikapcsoljon, ha bizonyos ideig nem történik fokozatbeállítás.

A túlmelegedés elleni védelem garantálja a biztonságos használatot, mivel megakadályozza az üveg túlmelegedését. Emellett könnyen tisztítható, mivel nem forrósodik fel, és az étel nem éghet meg rajta.

A HOMEFORT HFBI64T0B így nemcsak egyszerű és megbízható, de felesleges funkcióktól mentes, kiváló választás a magyar háztartások számára.

Nézze meg a HOMEFORT főzőlapokat >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

A HOMEFORT Főzőlapok - Az Egyszerűség és Megbízhatóság Csúcspontja a Konyhában!

A legfontosabb mosogatógép funkciók - HOMEFORT

Hogyan válasszunk főzőlapot? Találja meg a legjobb főzőlapot!

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Nov 16.

HOMEFORT főzőlap termékajánló