Hova tegyem a mosogatómat?

hova tegyem a mosogatót

Hova tegyem a mosogatómat?

Az alábbi szempontok alapján megtalálja a mosogató medence tökéletes helyét a konyhájában!

Egy rosszul elhelyezett mosogató sok bosszankodásra adhat okot. Például, ha nincs elég fény és mindig lámpánál kell mosogatnunk, vagy nem férünk el kényelmesen…

Ismerje meg ezt a pár tippet és öröm lesz a mosogatás!

Használja a meglévő vízvezetéket, ha kis költségvetése van.

Amennyiben szűk költségvetéssel rendelkezik, akkor el kell gondolkodnia azon, hogy ott marad a mosogatója, ahol eddig volt, mert a vízvezeték átszervezése, kiépítése elég költséges lehet.  Költségkímélő ha a már meglévőt használja.  Azonban ha a mosogatótálca helyét nem tudja módosítani, akkor is választhat olyan modern kivitelezésűeket, melyek megkönnyítik az életét.

Kezdje azzal, hogy elolvassa, a Hogyan válasszunk mosogatótálcát? írásunkat.

Nézzen ki a szabadba!

Amennyiben teljesen új konyhája lesz, akkor egy csodás szabad döntés előtt áll. Ajánlom, hogy olyan helyre tegye a mosogatót, ahol ablak van. Teljesen más természetesen fény mellett mosogatni, arról nem beszélve, hogy a kilátás öröme megszépíti ezt a feladatot. Ha azon aggódik, hogy a csaptelepét nem tudja odatenni, akkor elárulom, hogy már vannak ablak elé elhelyezhető csaptelepek, melyek maximálisan kielégítik ezen igényünket.

Böngésszen az ablak elé tehető csaptelepeink között >>> 

Maradjon a társasággal!

Társaságot kedvelő ember? Akkor ne fordítson hátat vendégeinek. Önnek egy nyitott konyha való és az ideális elrendezés az, hogy ha az étkező, vagy nappali felé néz a konyhája. Alakítsa ki úgy a mosogatás, főzés kellékeit, hogy közben szemmel tarthassa gyermekeit az amerikai konyhás nappaliban. Hozza ki konyhájából a legjobbat, és irányítsa mosogatóját az étkező, és a kellemes kilátás felé. 

Használja a konyhai munkaháromszöget!

Ez az elv már több mint 70 éves, de még mindig működik! Felettébb egyszerű ötlet, de időt és energiát takarít meg a konyhában serénykedőknek. Egyszerűen megfogalmazva arról van szó, hogy a konyhai munkaháromszög összeköti a konyha három fő munkaterületét:

  • a mosogatót,
  • a főzőlapot/ sütőt,
  • a hűtőszekrényt.

Fontos, hogy a háromszög vonalait semmi ne akadályozza, könnyen járhatóak legyenek. Az a lényeg, hogy ezt a három pontot úgy alakítsa ki, hogy ne legyenek túl távol egymástól (mert akkor a szükségesnél többet kell menni a konyhában), ugyanakkor túl közel se legyenek egymáshoz (mert akkor túl szűk lesz a hely a munkához) Ideális esetben a három pont közötti vonal nem haladja meg összességében a 6 métert. Az egyes pontok közötti ideális távolság pedig kb. 90 cm.

Mosogatótálca párosítás más hasznos eszközökkel

Amennyiben van mosogatógépe, fontos, hogy a mosogatótálcától ne legyen messze, sőt a legjobb, ha alatta, vagy mellette van. Ez megkönnyíti és hatékonyabbá teszi a mosogatógép betöltését; mert vannak olyan edények, melyeket érdemes néha elöblíteni a bepakolás előtt.

A klasszikus az, ahol a mosogatótálca oldalán van a mosogatógép, alatta pedig a konyhai illetve szelektív hulladékgyűjtő. Ez az elrendezés vigyáz a konyha tisztaságára, hiszen az ételmaradék így nem csöpög a padlóra.

Léteznek már lábbal nyitható hulladéktárolók, melyek higiéniás és tisztasági szempontból is hasznosak, itt nézze meg őket >>.

Konyhai szigetre is kell mosogató!

Ha a konyhai elrendezés tartalmaz szigetet, akkor mindenképpen ajánlom ott mosogatótálca elhelyezését. A vendégek, barátok, család szeret összegyűlni a konyhai sziget körül. Ezért jó, ha ott van a főzőlap egy csodás páraelszívóval, és egy kisebb mosogatótálca. A konyhaszigeten lévő mosogató az nem a nagy mosogatásért van, hanem az ételek előkészítéséhez, egy pohár víz töltéséhez, kézmosáshoz… Tehát ide válasszon egy igazán jól kinéző, és pici mosogatótálcát, csepegtető rész nélkül.

Remélem, most már látja, hogy milyen sokféle lehetősége van a mosogató elhelyezésére. Válogathat a rozsdamentes, gránit, porcelán anyagú mosogatók között. 1-2-3 medencés kivitellel, vagy akár 1-2 csöpögetővel bírók között, illetve olyat, amelyen vágódeszka elhelyezésére is van lehetőség. Válasszon akár színben megegyezőt, vagy a kontraszt kedvelőknek ellentétes színű mosogatótálat. Jó válogatást kívánok!

Ide kattintva böngéssze át termékkínálatunkat >>>

Olvasson tovább hasznos cikkeket:

Rozsdásodhat a rozsdamentes mosogató?

Mekkora a tökéletes mosogató?

Tippek hogyan kell bánni a rozsdamentes és a gránit mosogató medencékkel

2in1 csaptelep egy csoda!

Ne alkudjon meg a régi mosogatójával!

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Jan 08.