10 tipp mosógép megvásárlásához

10tipp mosógép vásárláshoz

Vannak dolgok, melyek nem jutnak eszünkbe mikor mosógépet választunk!

Ezek a Tippek felhívják a figyelmét arra, mire kell még figyelni mosógép vásárlásnál!

Minden ember más és minden embernek más az igénye. Most a mosógép választásban segítek Önnek. Már sok cikket írtam erről, melyeket a cikk alatt megtalál. Mivel Ön az egyetlen, aki tudja milyen mosógépre van szüksége, néhány hasznos tipp segítségével segítem a döntését!

 Ezeket jól gondolja át és a mosógép választás már sokkal könnyebb lesz.

Tökéletes kapacitás megtalálásával a Mekkora kapacitású mosógépet válasszak? c. cikkemben hosszan foglalkozom. Így, ha ebben bizonytalan, akkor kattintson ide, és olvassa el.

Előmosás: Önnek szüksége van előmosás funkcióra?
Az én barátnőm fodrász és kozmetikus. Neki nélkülözhetetlen ez a funkció a tiszta ruhákért. De fontos lehet, ha kicsi gyermekei vannak, mert az előmosás funkció a legmakacsabb foltok eltávolítását segíti.

A mosógép zajszintje: a mosógép átlagos zajszintjét decibelben mérik. Minél magasabb a decibel érték, annál hangosabban működik a mosógép. Minden 60 dB alatti zajszint alatt történő működés lényegében csendes működésnek mondható egy mosógép kapcsán. Az inverteres PowerDrive motorral rendelkező Gorenje mosógépek csendes üzemmódja kiváló és biztosítja, hogy a zajszint soha ne emelkedjen 54 dB fölé.

Energiaosztály: a mosógépeket különböző energiaosztályba sorolják “A”-tól “G”-ig (ahol az “A” a legalacsonyabb energiafogyasztást jelöli). Az energiacímkékről bővebben ide kattintva olvashat.  

Kijelző: a legtöbb mosógép kezelőpaneljén van egy képernyő, amely a mosási ciklus hátralévő idejét és egyéb információkat jelenít meg. A kijelző nagy segítség a beállítás megkönnyítése esetén is és mutatja a mosási folyamat visszamaradó idejét is. Így ajánlom olyan készülék választását, ahol szép nagy kijelző van.

AquaStop: a teljes védelmet garantáló rendszer. Az AquStop működése: A mosógép aljára egy speciális érzékelőt helyeztek el, amely érzékeli a vizet és ekkor az elektromos szelep segítségével lezárja a vízellátást. A szivattyú pedig ezután a vízelvezető tömlőn keresztül automatikusan kiszívja a dobból a maradék vizet.
Olvassa el a Mire jó az Aquastop? írásom.

Inverteres motor a csendes üzem érdekében: a csendes üzem mellett az ilyen elektromos motor előnye a hosszabb élettartam és az alacsonyabb szervizigény.

A centrifugálási ciklushatékonysága: a mosógép hatékonysága a víz ruhákból való eltávolítása tekintetében a percenkénti fordulatszámtól függ. Így érdemes nagyobb centrifuga fordulatszámmal bíró készüléket választania, ha szárazabb ruhát szeretne a mosógépből kivenni.

Alkalmazkodás a ruhanemű mennyiségéhez és típusához: az ezzel a funkcióval rendelkező mosógépek automatikusan kezelik a ciklus több paraméterét. A vízfogyasztás szabályozásán túl a mosás, az öblítés és a centrifugálás időtartamát a ruhanemű mennyiségéhez igazítják

Széles programválaszték: a mosógépek többsége alapvető programokat kínál a különböző típusú mosásokhoz, míg egyesek specifikusabb programokat is kínálnak, mint például kézi mosás, babaruha mosás, kevésbé szennyezett ruhák, sportruházat, cipők stb. ruhaneműkhöz. A Gorenje készülékek az AutoWash programot is kínálják, amely automatikusan kiválasztja az éppen berakott töltet számára legjobban megfelelő programot, így nincs más dolga mint hátradőlni és pihenni.

Nézze meg a Gorenje onlineMárkaboltok kínálatát és válasszon Önnek megfelelő mosógépet >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Hogyan válasszunk mosógépet?

Megéri drágább mosógépet vásárolni? Érdemes drágább mosógépet választania?

Mosó-szárítógépet válasszak, vagy külön mosógépet és szárítógépet?

Ide kattintva böngészhet az összes mosógépes cikkeink között >>>

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.