Európai minőség és környezetvédelem a mosógépeknél és szárítógépeknél

mosógépek, szárítógépek a legjobbak

A Gorenje mosógépek lényegében olyan jók, amilyenek csak lehetnek ebben a pillanatban.

A mosógépek és szárítógépek régebben az egyik legnagyobb energiafogyasztónak számítottak a háztartásokban. Szerencsére a modern típusok jelentős előrelépést jelentenek mind a víz-, mind az energiahatékonyság terén. A Gorenje-nél a fenntarthatósággal és a környezettel való törődés a prioritások között az első helyen áll a mosáshoz készült gépek teljes életciklusa során. A tervezés, a gyártás, minden termék esetében a legjobb technológiák, eljárások és anyagok alkalmazása mentén történik. Mindezt azzal a szándékkal teszi a Gorenje, hogy  csökkentse az energiafogyasztást és a természeti erőforrások felhasználását. Íme csak néhány lépés azok közül, amelyekre büszkék lehetnek.

Európai gyártás

Minden Gorenje mosógépet és szárítógépet Európában terveznek, fejlesztenek és gyártanak. Ez elsősorban két dolgot jelent. Először is, az Európai Unió előírja, hogy a készülékek mennyire legyenek energiahatékonyak. A legmagasabb energiaosztályok megszerzéséhez a gépeknek szigorú előírásoknak kell megfelelniük, amelyek bizonyítják, hogy energiafogyasztásuknak alacsony a szén-dioxid-kibocsátása. Amikor a vásárlók magas besorolású, energiahatékony mosó- vagy szárítógépet vásárolnak, hozzájárulnak a globális felmelegedés mérsékléséhez (és az energiaszámláikon szereplő összeg csökkentéséhez). Minden, az EU-ban eladásra kínált mosógép- és szárítógép-modellen fel kell tüntetni az energiafelhasználást jelző energiacímkét. A legjobb mosógépek A, a szárítógépek pedig A+++ címkével rendelkeznek. Másrészt, mivel a Gorenje készülékek az EU-ban készülnek, ez nagymértékben csökkenti a szállításból és a forgalmazásból származó kibocsátást.

A kevesebb néha több

Az új generációs Gorenje mosógépek és szárítógépek kevesebb energiát, vizet és mosószert használnak. Emellett kevesebb zajt bocsátanak ki, és környezetbarát anyagokból és alkatrészekből készülnek. Sőt, bámulatos módon 96%-uk még újrahasznosítható is! Az újrahasznosíthatóság és a fenntarthatóság a gyártás kezdetétől a befejezéséig, és még azon túl is, miután a termék megvásárlásra került, első számú szempont. Tudják, hogy a készüléket pár év elteltével a tulajdonosa le fogja cserélni, és nem szeretnék, ha a hulladéklerakóban végezné, szennyezve környezetünket. Céluk, hogy javítsák a hulladékgazdálkodást a teljes láncban, és biztosítsák, hogy a legtöbb alkatrész újrafelhasználható legyen. Remélhetőleg mire a jelenlegi modellek ciklusa véget ér, már 100%-ban újra fogják tudni hasznosítani őket.

Zöld funkciók

  • A gőzfunkció, amely szuperpuhává teszi a ruhákat, így nincs szükség a környezetszennyező lágyítószerek használatára.
  • WNEI94ADS mosógépnek a SuperHygiene egy újabb remek funkciója, amely lehetővé teszi, hogy egy speciális betétben fertőtlenítőszert adj hozzá. A fertőtlenítés alacsony hőmérsékleten történik, így kiválóan alkalmas energiatakarékos programokhoz.
  • A FastWashing funkció csökkenti a mosási időt és így természetesen az energiafogyasztást is.

A Gorenje mosógépek lényegében olyan jók, amilyenek csak lehetnek ebben a pillanatban. De már most izgatottan várják a jövőt és az abban rejlő végtelen fejlesztési lehetőségeket, és már most új, zöldebb megoldások után kutatnak. Biztos lehet benne, hogy ha Gorenje mosógépet vagy szárítógépet választ, akkor a gyártás és az energiahatékonyság tekintetében az európai minőség mellett dönt. A környezetbarát funkciók nem csak a természetet védik, hanem a pénztárcát is.

Nézze meg a fent említetett Gorenje WNEI74AS Elöltöltős mosógép A Energiaosztály, 7 kg, Normál mélység, 1400 fordulat/perc, Centrifugálási zajszint: 74 dB, Inverter motorral, Gőzfunkcióval >>>

Válogasson az onlineMárkaboltokban, ahol a HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁVAL akár 5 évvel meghosszabbíthatja a háztrartási készülékek garancia idejét >>>

Tudjon meg többet, és olvasson tovább:

3 leggyakoribb hiba, amit elkövetnek a mosógép választásánál

A legjobb mosógépet keresi? Szakértői vélemény

A mosógép választás 3 legfontosabb szempontja szakértőnktől

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Okt 17.

Gorenje szárítógép termékajánló