Hírességek főznek Bosch háztartási gépekkel

hirességek főznek

Hírességek főznek Bosch háztartási gépekkel

Az otthon ízeinél, nincs jobb és most igazi háziasszonyok Borbás Marcsi, Dobó Ági, Wossala Rozina konyhacsillagok receptjeit adom most az Ön kezébe, melyeket otthon Ön is könnyedén elkészíthet.

dobó-ági

Dobó Ági, a családi szuperfogások mindentudója

„Hiszek abban, hogy a főzés sokkal, de sokkal több annál, mint egy szükséges jó, és sokkal, de sokkal többről szól, mint egy-egy étkezés…”

 Dobó Ágitól egy egészséges zöldborsó levest hoztam.

borsóleves

Hozzávalók:

  • Egy zacskó fagyasztott zöldborsó (kb. 500gr)
  • fél liter alaplé (ha húslevest főzök mindig többet készítek, hogy lefagyaszthassak a levéből)
  • tetszőlegesen só, bors
  • tejföl/tejszín
  • sajtok
  • magvak
  • kruton
  • zöldfűszerek (pl. petrezselyem) illetve minden, amihez csak kedvetek támad!

Elkészítés:

A krémleves elkészítése rém egyszerű: a borsót és az alaplevet behelyezzük a VitaBoost turmixgépbe, majd benyomjuk a leves program gombot. Amikor a készülék leáll, a leves kész. Ekkor fűszerezzük sóval és borssal, majd tejföllel vagy tejszínnel krémesítjük és tálalásnál a tányérba teszünk tetszőleges sajtot, a levest pedig ráöntjük, végül jól megszórjuk a kiválasztott maggal és/vagy kroutonnal. Nagyon ízletes és egészséges! Gyerkőcök is imádják!

vitabooster

Dobó Ági ehhez a leveshez a VitaBoost: nagy teljesítményű turmixot használta, mely  47 ezres fordulattal bír percenként. Nézze meg oldalunkon a turmixot >>>

 

Wossala Rozina, a folyamatosan újító vagány konyhaművész

Rozina főz

„Hiszek az ételek közösségteremtő erejében és hiszek benne, hogy az ételek képesek a hagyományokat is fenntartani, még akkor is, ha például az én kezeim között jelentős evolúción mennek keresztül.”

A második fogás, egy igazi grillcsirke megbolondítva Curryvel.

tökéletes grill csirke

Hozzávalók:

  • 1 db, maximum 1,3 kg-os csirke,
  • 0,5 l ÍRÓ vagy natúr joghurt
  • 1 kanál curry por
  • 1 kanál kurkuma
  • 1 csapott kanál só

Elkészítés:

A fűszereket keverje el az íróval, a csirkét tegye bele egy zacskóba és öntse rá a keveréket. Ez a keverék ízesíteni és puhítani fogja a csirke húsát, ehhez kell minimum 8, de inkább 24 óra neki a hűtőben. Ez idő alatt néha forgatni kell, de ha erre nincs lehetőség, mindenképp cicivel lefelé kell elhelyezni.

Sütés előtt minimum egy órával ki kell venni a hűtőből. Ez azért fontos, mert ha a csirke hűtőhidegen kerül a 220°C-os sütőbe, kívül elég a bőre, belül pedig nyers marad. Ezért, mindenképpen hagyja szobahőre melegedni. Közben a sütőt előmelegítem 220°C-ra, 4D funkcióban, 2-es gőzbefúvási szinten.

Ha van sütőrácsos tepsi (ha nincs, akkor a sütőben lévő rácsra kell tenni és ez alá kell egy tepsit), arra helyezze a csirkét, úgy, hogy a lábai 45 fokban bal hátra nézzenek, a sütő bal hátsó szeglete felé. Ez azért fontos, mert ott van a legmelegebb és így a combok átsülnek, viszont a cici nem sül túl. 10 perc elteltével lejjebb kell venni a hőt 200°C-ra, így megy további 20 percet. A teljes idő felénél, azaz 30 perc elteltével vegye ki a csirkét és lábait a másik sarokba kell fordítani, azaz a jobb hátsóba. Erre azért van szükség, hogy teljesen egyenletesen süljön. A teljes sütési idő 1 óra. Ha ez eltelt, kiveheti a csirkét és pihentetni kell minimum 10 percet.

bosch sütő

Rozina a Bosch HRG6769S6 beépíthető sütőt használta, mely intelligens Home Connectes készülék, rendelkezik PerfectBake sütőszenzorral, PerfectRoast maghőmérővel és AddedSteam hozzáadott gőzzel, képes Automatikus ételkészítésre is. A Bosch onlineMárkaboltban nézze meg >>>

 

Borbás Marcsi, a tradicionális ételek szenvedélyes gyűjtője

Borbás Marcsi

„Nagyon fontos, hogy az érzelmi ételeinket továbbadjuk a következő generációnak.”

Desszertnek egy igazi női szeszélyt választottam.

bosch süti, női szeszély

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg puha vaj
  • 6 dkg tejföl
  • 4 tojássárgája
  • 1 nagy üveg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg dió
  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek. porcukor

Elkészítés:

A tésztához a lisztet eldolgozzuk a puha vajjal, hozzáadjuk a cukrot, a sütőport, a tojások sárgáját és a tejfölt. Egy közepesen kemény tésztát kell kapnunk, ami kicsit puhább, mint a linzertészta. Egy zacskóba csomagolva fél órára hideg helyre tesszük pihenni, hogy könnyebben tudjuk majd formázni.

Ha a tésztánk megpihent, kiválasztjuk a sütőformát. Süthetjük egy magasabb falú tepsiben, de választhatunk egy csinos piteformát is. Ez a változat kerámia sütőformákban készült.

A formákat alaposan kivajazzuk, figyeljünk rá, hogy minden mélyedésbe kerüljön a zsiradékból. Ezután a tésztát adagonként jó vékonyra nyújtjuk, majd óvatosan belehelyezzük a sütőformába. Fontos, hogy ne legyen vastag a tészta a formában, mert a sütés során még jócskán megdagad. Ha elkészültünk, szurkáljuk meg egy villával, és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük elő őket. Akkor van készen, ha már szilárd, kissé feldagadt, és éppen hogy csak kezd barnulni.
Amíg a tésztánk sül, elkészítjük a fehérjehabot. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lassan adagolva hozzáadjuk a porcukrot. Ha a habunk kifényesedik, és krémessé válik, akkor készen van. Ezután elvégezzük a végső simításokat a süteményen. A tésztát jól megpakoljuk házi sárgabaracklekvárral, megszórjuk egy kis pirított dióval, és ráhalmozzuk a krémes tojáshabot. (Ha kevésbé vagyunk ügyesek, akkor simítsuk a sütemény tetejére, de ha jól bánunk a habzsákkal, akkor csinos kis csúcsokat is nyomhatunk a habból.) Ezután visszatesszük a süteményt a sütőbe, és amint a hab teteje aranybarnára változik, már ki is vehetjük.

bosch robotgép sütéshez

Marcsi a sütemény elkészítéséhez a Bosch MUM9BX5S22 robotgépet használta, mely sokoldalú, gyors és megbízható. Nézze meg >>>

Böngéssze a BOSCH onlineMárkabolt kínálatát >>>

Olvasson tovább, tudjon meg többet:

Bosch TOP háztartási gépek 2020-ban!

A jövő mosogatógépei, melyek megküzdenek a vírusokkal, baktériumokkal, és a rászáradt ételmaradékokkal is!

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Okt 20.