facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Kedves barátnőm levele a mosógépcseréről

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Mosógép cserével kapcsolatban egy kedves barátnőmtől, Anitától kaptam levelet, az ő gondolatait osztom most meg.

A csapból is a környezettudatosság folyik, és hogy a bolygónk a tét. Ez nagyon fontos, de sajnos a pénztárcánk sok mindent meghatároz. Ezért vezették be az energiacímkéket, és próbálunk meg energia-, és víztakarékos mosógépeket, és használati eszközöket beszerezni. De hogy is van ez? Tényleg visszajön pl. a mosógép ára?

A szüleim nagyon ragaszkodtak a szeretet kis gépeikhez, és ők nem akartak semmit ebből az ,,új modern rosszminőségű" világból a házukba. Igen ám, de mikor elmondtam nekik, hogy - az ugyanakkora lakásomban, mint a szüleimé, és négyen élünk, nem ketten, mint ők - a villanyszámláink megegyeznek. Csak ámultak. És kiderült, hogy az én mosógépem egy átlagos programon 0,74 kw-ot fogyaszt, anyué pedig kb. 2 kw-ot. (egy öreg Hajdú). Tehát én 3 mosással használok el annyi áramot, mint ő egy mosással.

A vízfogyasztásról nem is beszélve, mert a 200-300 liter víz helyett, most sokszor gyors programot használva az én mosógépem vízfogyasztása 40 liter körüli. Tehát nem csak az áramszámlám, de a vízszámlám is kesvebb, mint övék, mióta én lecseréltem egy korszerűbbre a mosógépemet. Így már ők is belátták, hogy bizony az új gép hamar visszahozza az árát, mosógépcsere programban vettek is egy újat.

Nekem egy nagyon tuti kis felültöltős mosógépem volt még a csere előtt, melyet meg akartam tartani, de költözéskor új lakásba sajnos nem fért be a fürdőszobába. Persze nagy sarokkád kellett, így erre nem gondoltam, és arra se, hogy a mosógéphez válasszak lakást. :)

Az új gépnek elöltöltősnek kellett lennie, mert elképzeltem, a meghitt családi vacsorát, az étkezős konyhánkban és közben halkan duruzsol a kis rabszolgám, és örömmel nézzük a forgó ruhákat. De mivel ebbe nem volt tapasztalatom, felhívtam egy régi osztálytársam, aki mosógép szerelő, hogy mire figyeljek az új gépnél. Az alábbi tanácsokat kaptam:

1/ Fontos, hogy mennyi ruhát tehetek bele. Mivel 6-an vagyunk, ezért megéri egy nagyobb kapacitású gépet választani, melybe akár 6-7-9 kg ruha is belefér, így ritkában kell beindítani és ezzel áramot és vizet takarítok meg.
2/ Fontos, hogy legyen benne gyors-, vagy félprogram mert az kisebb mennyiség esetén is gazdaságos, és időszűkében pedig gyors megoldás.
3/ A kézi mosás program is csodás, mert nem gyűri a ruhát, gyors és takarékos.
4/ Fontos a centrifugálás sebessége is. Ha nincs szárítógépünk, akkor a fordulatszám növelésével csökkenthetjük a száradási időt. Ha az 800 fordulat/perc 70%-os nedvesség marad a ruhában akkor az 1000 fordulatnál már csak 65% az 1800 fordulatnál meg 42% nedvesség marad.
5/ A legfontosabb nekem, hogy van benne késleltetett indítás. Tehát bepakolok, és beállítom, hogy mikor induljon, mire hazaérünk a bölcsiből, óviból, iskolából, a gép lejárt, és csak teregetek.
6/ Jaaa, és ismert márkájú gépet érdemes választani, mert ahhoz könnyebb szerelőt (bár ez nekem megvan) és alkatrészt találni.
7/ Mindenképp figyeljek arra, hogy milyen futamidejű garanciával veszem a gépet, mert egy mosógépet az ember nem 1-2 évre választ.

További segítséget a mosógépválasztáshoz itt olvashat.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA