Száraz vagy nedves ruhát teszünk a mosógépbe?

száraz vagy nedves ruha a mosogépbe

Száraz vagy nedves ruhát teszünk a mosógépbe?

Ledöbbentem, de akkor tisztázzuk!

Benn vagyok egy facebook csoportban, ahol mosógépekről beszélgetünk. Teljes döbbentet lett rajtam úrrá, amikor egy mosógép szerelő közölte, hogy a mosógépeknél a kapacitást nedves ruhára értik a mosógép gyártók.

Akkor tisztázzuk.

A mosógép kapacitása mindig SZÁRAZ RUHA menyiségére van megadva. Ha a mosógépünk 7 kg-os, akkor 7 kg száraz ruhát helyezzünk el benne.

A mosógép gyártó cég mérnökei, szakemberei úgy tervezik a mosógépeket, hogy könnyen és egyértelműen kezelhetőek legyenek. Szeretnék levenni a mosás terhét rólunk. Így nem várják el, hogy a kádba beáztassuk a szennyest, aztán mérlegre tegyük, hogy mennyi a vizes ruha súlya, és mennyit tehetek be a mosógépbe... :)
Úgy tervezik a mosógép dobot, hogy abba kényelmesen elférjen akár vegyes anyagú ruha, amit tisztára tud mosni a mosógép.

Amennyiben az ajánlott mennyiségnél több szennyest helyezünk el, vagyis telenyomjuk a dobot, a mosás nem lesz tökéletes.

A mosógépdobban kell, hogy maradjon hely, a ruha pörgetésére és a víz áramlásához. Amennyiben több ruhát helyezünk a gépbe, mint az ajánlott mennyiség,

  • a ruha nem biztos, hogy tiszta lesz
  • mosószer maradványok lehetnek a ruhán
  • gyűrött lesz, és vasalni is sokkal nehezebb lesz.
  • illata nem lesz friss, mert nem tudja rendesen átmosni

Fontos a használati utasítás elolvasása, megismerése, mert vannak olyan mosógép programok, melyek nem a maximális töltet mennyiségére készültek, hanem kevesebb szennyesre.

Nekem Whirlpool mosógépem van, mellyel maximálisan elégedett vagyok, mert tisztára, illatosra mossa a ruháimat, miközben vigyáz rájuk.

A használati utasításban mindig meg van adva mindegyik programhoz, hogy mennyi száraz ruhát lehet tisztára mosni az adott programmal. Ha ezt betartja, akkor a mosógépe sokáig ki fogja szolgálni és a ruhái is tartósak és szépek maradnak.

 

 

Ahogy a Whirlpool FWSG61253W EU elöltöltős mosógépnél is látja, a táblázatban, minden programhoz meg van adva a behelyezhető szennyes mennyisége.
Pl.: a Colours 150 színes ruhákhoz ajánlott, mert csak 15 Celsius hőmérsékletet használ, így nem fakulnak ki a ruhái. Ekkor csak 1,5 kg száraz ruhát szabad a mosógépdobba rakni, különben romlik a hatékonysága a programnak.

A gyors programnak akkor van jelentősége, ha sürgősen szüksége van valamire. Ezt nem használjuk 6 kg szennyeshez, csak 3 kg-ot teszünk a mosógépbe. A mindennapi használatra pl. az Eco programok valók, melyek 6 kg száraz ruha tisztításához a legkevesebb vizet és energiát használják.

Fogadja meg a tanácsom, és a mosást a használati utasítás olvasásával kezdje.

Böngésszen Mosógép Szalonunkban >>>

 

Ezek is érdekelhetik:

Legjobb Whirlpool mosógépek 2019-ben

Mekkora kapacitású mosógépet válasszak?

Büdös a mosógép? Tudja meg, hogyan kell a mosógépet szagtalanítani!

Országos mosógép vizsgálat

Tudja mit tesz, ha idősebb mosógépe van?

Speciális mosógép sportolóknak

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Szept 05.