Online Márkaboltok blog

6 dolog amit tilos a szárítógépbe tenni!

Ha el szeretné kerülni, hogy dolgai tönkre menjenek, akkor olvassa el, hogy mit ne tegyen soha a szárítógépbe!

Ha el szeretné kerülni, hogy dolgai tönkre menjenek, akkor olvassa el, hogy mit ne tegyen soha a szárítógépbe!

1. Fürdőruhák
Míg a fürdőruhák képesek a melegséget állni a Balaton parton, strandokon, a szárítógép kemény hőmérsékletét már nem bírja, és emiatt a lycra törékeny és törött lesz. Mindig nézzük meg a leggings vagy edző pólók és nadrágok címkéjét is, mert sok esetben tartalmaznak lycrát, és akkor kerüljük a szárítógépet.

2. Melltartó
A melltartó rugalmasságát és alakját is károsítja a szárítógépt. Sajnos a merevítő is hajlamos kibújni a szövetből, ami nem csak a melltartót, de a szárítógépet is károsíthatja.


3. Harisnyanadrág
A finom hálóanyag zsugorodik a hőségben, a forgódobos mozgás pedig elszakíthatja, összecsavarhatja őket.

4. Tréning, sport cipő
A hő csökkenti a gumi rugalmasságát, tönkreteheti a párnázást, és gyengítheti a ragasztó hatását, így a tréning, sport cipőket nem ajánlott szárítógépben szárítani, vagy ha muszáj, akkor hideg levegős ciklusban, és törölközővel együtt kell bedobni, mely tompítja az ütődéseket.

5. Ruhák díszítéssel
Ne tegyen semmit a szárítógépbe, ami flitterekkel vagy kövekkel van díszítve. Sérülhetnek, miközben egyidejűleg más ruhákba is beleakadhatnak, és azokat is megsérthetik.

6. Gumiszőnyeg
A fürdőszoba szőnyeg általában gumi aljjal készül, hogy ne csússzon. Biztosan befér a gépbe, de erősen nem ajánlott, mert a gumi alja nem bírja a magas hőmérsékletet, és széttöredezik, lepattog a szőnyegről. Plusz, túlmelegedés okozhat szárítógépet.

 

Jó tanács a szárítógéphez:

Mindig nézze meg a ruhacímkét, különösen, ha nem biztos benne, hogy milyen anyagból készült ruhája. A legtöbb selyem vagy gyapjú tárgyat azonban nem szabad dobni a gépbe. Mindig nézze meg a ruhacímkén szereplő jeleket melyek a szárításra vonatkoznak, hogy ruhái minél tovább megőrizzék formájukat.

Tudjon meg többet: 

Szárítógépet vegyek, ne vegyek?

Hogyan kell bekötni és kell bejárni a szárítógépet?

Legjobb Bosch szárítógépek 2018-ban!

Megéri szárítógépet vásárolni? 19 TÉNY a szárítógépről!

Mosó-szárítógépek előnyei és hátrányai

Hőszivattyús szárítógépet vagy kondenzációs szárítógépet válasszak?

Zahoránszky Zita

Köszönjük 111088 vásárlónk bizalmát

Online Márkabolt

© 1997-2019. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok