facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Mekkora kapacitású mosógépet válasszak?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

 Hatalmas a választék a mosógép piacon. Elöltöltős, felültöltős, beépíthető, szabadonálló... 6 kg-os ruhatöltettől akár a 12 kg-ig elérhetőek gépek.
De most csak az egyik kérdéssel foglalkozunk, hogy mekkora az ideális kapacitása a megvásárolandó mosógépnek.. Ez nagyon fontos a hatékonyság és a gazdaságos üzemeltetés miatt.

Mi történik...

ha kisebbet vesz, mint amekkorára szüksége lenne?

Ha túl kicsi a család számára a mosógép, akkor sok időt kell a mosásra fordítania. Mivel többször kell keveset mosni, így a víz és áram számlája is magasabb lesz. A mosószerből és öblítőből is több fog fogyni, ami nem csak, hogy drága, de szennyezi a környezetet is.

ha túl nagy mosógépet választ?

Ebben az esetben, a működési költségek ismét magasabbak lesznek, hiszen akkor is elindítja a gépet, ha nincs tele és akkor is elhasználja a vizet és áramot.
Tehát ha nem a családnak megfelelő méretű mosógépet választja az gazdaságtalan lesz.

Hogyan találjuk meg az ideális kapacitású gépet?

Mit is jelent a mosógép esetén a kapacitás?

Röviden a kapacítás a mosógépbe tölthető ruha maximális súlya. Ez egy olyan ideális ruhamennyiség, amelyet a gépbe helyezve, tisztára, gyűrődésmentesre, tisztít a gép, miközben, nem fogyaszt túl sok energiát és vizet, vagy épp időt.

Ahogy már említettem, ha ezt rosszul választjuk meg, akkor a mosógép több energiát, vizet használ, és előfordulhat az is, hogy nem lesz tiszta a ruha.

A nagyobb kapacitású mosógépek nagyobbak és nehezebbek is, így mindig figyeljen arra, hogy a vásárlás előtt megmérje, elolvassa a gép méreteit, nehogy ne férjen be a tervezett helyére.

Hogyan kell mérni a ruhamennyiséget?

Nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű, ezért fontos tudni, hogy nem nedves vagy vizes állapotban kell nézni a töltősúlyt, hanem száraz állapotban. Mert például egy nedves törölköző kétszer annyira nehéz, mint száraz állapotban. Mivel a mosógép bevizezi a ruhát, ezért kissé zavaró lehet, hogy akkor most nedvesen vagy szárazon kell figyelni a ruhatöltet súlyára. A válasz, hogy csakis szárazon.
Tehát egy 7 kg-os töltetsúlyú mosógépbe 7 kg száraz ruhát tehetünk be, és nem kell azzal törődnünk, hogy vizesen ez akár sokkal több lehet.

Tehát ha látja az ismertetőben, hogy a választott gép 7 kg-os, akkor tudni fogja, hogy hatékonyan 7 kg száraz ruhát tud egy mosással megtisztítani.

Hány darab ruhát tehet a mosógépbe?

Miközben a mosógép kapacitása kilogrammban van megadva, mi nem igazán tudjuk mindig, hogy a ruhaneműnek pontosan mennyi a súlya.

Persze bevethetjük a jól bevált fürdőszobai mérlegünket, amíg nagyjából meg ismerjük ruháink súlyát. Egy idő után már tudni fogjuk a szennyes kosarunk befogadó képességét és tudunk majd viszonyítani. Persze a méréskor ne feledjük a kosár súlyát levonni.

De ha ez nehézkes, akkor van egy alternatíva mellyel megbecsülhető a terhelés:

1 kg ruha = 5 póló vagy ing

1 kg ruha= 1 felső + 1 farmer

1 kg ruha= 2 fürdéshez használt törölköző

Tehát ennek az irányvonalnak a követésével a 9 kg-os mosógépnek képesnek kell lennie arra, hogy hatékonyan megtisztítsa a körülbelül 45 db pólót vagy akár 9 farmer nadrágot, illetve másfél tucat törölközőt.

Mivel a ruhák sokfélék, ezért ez nyilvánvalóan csak iránymutatás. Ez a módszer azonban segít abban, hogy a vásárlás előtt belőjük azt, hogy mekkora kapacitású mosógépre van szükségünk.

Például ha a családja szennyes kosarába hetente 30 póló, 3-4 farmer és 4 törölköző kerül, akkor egy 6-7 kg-os mosógépnek képesnek kell lennie arra, hogy tisztára mossa a heti adagot, külön-külön mosásban a megfelelő programon.

Mi van a nagy és terjedelmes ruhadarabokkal?

A tavaszi nagytakarításban, vagy a nyári melegben mikor könnyen száradnak a takarók, hálózsákok, a legtöbb háziasszony nekiáll a nagymosásnak.

Egy kisebb kapacitású, vagy felültöltős mosógép a nagyméretű ruhákat rosszul tisztíthatja, mert a víz nem képes áramlani. Ekkor akár szakadás is megtörténhet. Figyeljen, mert ha zörög a gép, akkor valami probléma lehet. Tehát nagyméretű ruhák mosásához elöltöltős és nagy kapacitású gépet ajánlok.

Több piackutatás igazolja, hogy az emberek az alábbi kapacitású gépeket választják:

Egyedülálló: 6 kg

Párok: 7 kg

Normál család: 8 kg

Nagycsalád: 9 kg

A takarók, vagy egy óriás sötétítő függöny sokszor csak a 10 kg-os gépbe férnek el.

6 kg, vagy alatti töltetsúly 7 kg-os töltetsúly 8 kg töltetsúly 9 kg töltetsúly 10 kg, és feletti töltetsúly

Fontolja meg tippjeimet és döntsön jól, mert akkor egy hálás és hosszú távon jól működő mosógépe lesz.

Ha bizonytalan, melyik készüléket válassza, vagy kérdése van a termékkel, szállítással kapcsolatban hívja bátran szárítógép szakértő kollégámat, közvetlenül a +36 1 478 2128-as telefonszámon.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA