facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

9 egyszerű módszer az otthoni takarékoskodásra

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Előzze meg a vízhiányt, melyet 2050-re jósolnak!

Sajnos több helyen olvasni, hogy 2050-re normális lehet a vízhiánya a bolygónkon, ezért itt az ideje, hogy megvizsgáljuk, otthonainkban mit tehetünk ez ellen. És ez nem csak a földnek jó, de a rezsinket is kíméli, így több pénz marad a zsebünkben, amit magunkra vagy arra költhetünk, amire szeretnénk. Ha igazán jók vagyunk, ezt a spórolt pénzt adjuk oda állatmenhelynek, beteg gyermekeknek, vagy fektessük be úgy, hogy a hulladékmentes háztartásunkat erősítsük.

Az első, ha még nincs vízórája, akkor szereltesse fel, mert csak így tudja nyomon követni pontosan a vízfelhasználását. Ha folyamatosan látja az óra pörgését, az segít azon is, hogy ne pazarolja a vizet, mert az óra pörgése egyenesen arányos a forintok növekedésével, amelyet majd ki kell adnia.

A bolygó megmentésének és a vízszámlák csökkentésének elősegítése érdekében tíz ötlete adok, amelyek segítenek az első lépések megtételében a vízhatékonyabb otthon üzemeltetése érdekében.

1. Ne hagyja folyni a csapot.

NE hagyja folyni a csapot , amikor megmossa a gyümölcsöt és zöldségeket. Egy átlagos folyó csap percenként hat és 12 liter vizet is ki folyat.

Töltse fel a mosogatót vagy egy tálat vízzel és ebben mossa meg a finomságokat. Amennyiben ezt egy kivehető műanyag edényben teszi, akkor a viráglocsoláshoz is megvan a víz.

2. Hűtőben tartsa az ivóvizet

Olyan szerencsések vagyunk, hogy ivóvíz folyik a csapból. Igen ám, de az csak hidegen finom. Azzal, hogy mindig kifolyatjuk a vizet azért, hogy kiürüljön a vezetékben lévő melegebb víz naponta akár 10 liter vizet is elpazarolhatunk.

Inkább helyezzen egy üveg csapvizet a hűtőszekrénybe, így egész nap élvezheti a hideg víz szomjoltó hatását.

3. Használja áztatásra a felesleget

Nem csak a hideg vízért folyatjuk feleslegesen a vizet, hanem a meleg vízért is. Én emlékszem, hogy a nagymamámnak mindig volt egy lavor a mosogatóban, melyben ezeket a feleslegesen kifolyatott vizeket fogta fel. Ez is tökéletes akár gyümölcs mosásra, vagy locsolásra is, illetve tökéletes a langyos víz a ruháink beáztatására.

4. A szárítógép kondenzvízét hasznosítsa

NE öntse ki a szárítógép kondenzvíz tartályát, hanem adjon hozzá meleg vizet és azzal mossa fel a padlót. Akár locsolhat is vele és virágai meghálálják,

Ismerje meg a gazdaságos, 6.érzékkel készült alacsony zajszinttel bíró Whirlpool HDLX 70310 Hőszivattyús szárítógép, mely vásárlóink kedvence >>>

5. Ne főzze a zöldségeket

NE zöldségeket ne főzze, hanem párolja. Az étel tápanyagát a párolás sokkal jobban megtartja, mint a főzés. Hiszen a főzővízzel együtt kiöntjük a sok hasznos vitamint, ásványi anyagot. Nem csak, hogy egészségesebb, de ezzel vizet is megtakaríthat.

Vannak már speciális gőzpárolók, melyekkel fantasztikus íz élményben lehet része. Egy modern egészséges konyhába már alapfelszereltség.

Nézze meg a Whirlpool W11I MS180 Gőzpárolót, melyben hőlégbefúvás is van, így sütőként is funkcionálhat, sőt sous vidálni is tud és kiolvasztani. Automata receptek segítik a főzés tudományát. >>>

6. Takarékos wc tartály

Remélem már alapvető a háztartásainkban, de mindenképpen szót érdemel a wc tartály. Vízgazdaságos tartályra van szükség, mely mindig csak annyi vizet enged ki ami éppen elég. Cserélje le, ha Önnek egy lehúzással teljesen kiürül a tartály, mert ez maximális pazarlás.

7. Géppel való mosogatás

Használjon mosogatógépet a kézzel való mosogatás helyett. A Föld barátai tudják, hogy egyy teljesen feltöltött, modern mosogatógép kevesebb vizet használ, mint a mosogatóban való folyóvízben való mosogatás. Ezzel már foglalkoztam bővebben a Géppel vagy kézzel mosogatás c. cikkben >>>

Nézze meg a vásárlóink kedvenc mosogatógépét a Whirlpool-tól, amely 14 teríték elmosogatására képes csak 9 liter vizzel >>>

8. Tilos a csepegő csap

Rendszeresen ellenőrizze a mosógép és a mosogatógép tömlőit, nehogy itt folyón el a felesleges víz. Ugyanez vonatkozik a csepegő csapokra, ahol akár naponta 9 liter víz is kicsöpöghet.

9. 3-4 perc alatt zuhanyozzon

Azt javaslom, hogy 3-4 perc alatt zuhanyozzon le. Én is be szoktam feküdni egy kád vízbe, de ez ne legyen mindennapos. Amennyiben csökkenti a fürdés költségeit, több tízezer forintot spórol és rengeteg tesz a bolygónkért.

Olvasson tovább, mert ezek is érdekelhetik:

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Fontos különbség mosogatógépek között

Szárítógépet vegyek, ne vegyek?

Megéri szárítógépet vásárolni? 19 TÉNY a szárítógépről!

Milyen egyajtós hűtőszekrényt vegyen 2018-ban?

A legnehezebb receptek is könnyűvé válnak...

Legnépszerűbb mikrohullámú sütőink


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA