Online Márkaboltok blog

mosogatógép spórolás

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Mindenkinek akinek van, vagy lesz mosogatógépe :)

Mennyit ivóvízet spórolhatnánk?

Ha minden budapesti háztartás mosogatógépet használna, évente akár 19 290 821 liter vizet is megtakaríthatnánk, ami elegendő Budapest teljes ivóvíz ellátásához 34 napon át! (forrás: index)

A 2018.évi Black Friday-en a legtöbbet vásárolt termék online, a mosogatógép tabletta volt. Ez azt jelenti, hogy a hazai lakosság jelentős része már használ mosogatógépet. Energiatakarékossági szempontból ez mindenképp üdvözlendő.

 

Folyékony mosószer vagy tabletta? 

A mosogatógép egy környezettudatos döntés is, hiszen kevésbé terheli a környezetet a kapszulás mosogatógép tabletta, mint a folyékony mosószer használata.

A vegyszeres termékekkel szemben szerencsére van már természetes anyagból készült foszfát mentes tabletta is.

Folyamatosan halljuk a médiában hogy mennyire túl terheljük a bolygónkat ezért az Online Márkaboltok is célként tűzte ki a környezettudatosabb gondolkodásra való felhívást. Szakértőink a vásárlókkal való kommunikációban is felhívják a figyelmet, az energia- és víztakarékos gépekre.

Fontos számunkra az is hogy minél környezet barátibb megoldásokat találjunk a háztartási feladatok elvégzésére és ezekhez vegyszermentes Öko tisztítószereket találjunk. Több írásunk is foglalkozik az Öko tisztítás lehetőségeivel melyekről a cikkem alján bővebben olvashat.

Az a sztereotípia hogy a mosogatógép sok vizet használ és költséges a használata, szerencsére mára teljesen hitelét vesztette. Mindenki tisztában van azzal, hogy gazdaságosabb mosogatógépet használni, mint folyóvízben mosogatni.

Sok mosogatógép már 6-9 literes vízfogyasztással működik és A+++, A++, A+-os, gazdaságos energia besorolásuk van. Ez az alacsony energiaigényű működés annak köszönhető, hogy a gyártók magas nyomású szórókarokat és egyre tökéletesebb szivattyúkat fejlesztenek.

A szenzoros vezérlés és ellenőrzés is csökkenti a víz és energiafogyasztást mellyel teljesen optimalizálni tudja a szennyezettség mértékéhez képest a víz- és energiafelhasználást.

Amennyiben érdekli, hogy egy háztartás mennyit tud spórolni, én is matekoztam egy kicsit. Olvassa el: A kézi mosogatás olcsóbb, mint a mosogatógép használata? című írásomat.

 

Vásárlóink Kedvenc Whirlpool mosogatógépe:

 

Az ígért ÖKO tudatos írások:

Öko öblitő - az illatos ruhákért

Ruhafehérítés ÖKO módszerekkel

Hűtőgéptisztítás ÖKO módszerekkel

Mosógép tisztító vegyszerek nélkül, Öko tisztítás

Tűzhely tisztítása Öko metodekkel

Dugulás-elhárítás öko módszerekkel

 

 

Ezek érdekelhetik a háztartási gépek világából:

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

A konyhabútorba beépíthető vagy szabadonálló mosogatógépet válasszak?

Hogyan működik egy mosogatógép?

5 jel amikor valószínűleg le kell cserélni a mosogatógépet

Ne ringassa magát abba a hitbe a mosogatásról...

Miért ne vegyen mosogatógépet?

Tények a mosogatógépekről

Zahoránszky Zita

Köszönjük 111039 vásárlónk bizalmát

Online Márkabolt

© 1997-2019. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok