Mit tegyünk, vagy ne tegyünk Szilveszter napján..

szilvesztrerre tanácsok

Mit tegyünk, vagy ne tegyünk Szilveszter napján..

Tegye különlegessé ezt a napot néhány hagyománnyal…

Idén a legtöbb család otthon, együtt köszönti az új évet. Ami csodálatos, hiszen nem szélednek szét a gyerekek, különböző bulikba :) Ezért legyen ez a szilveszter a családhoz méltó, és szeretetteljes.

Alakítson ki olyan hagyományokat, melytől egyedivé, különlegessé teheti az év utolsó napját.

  • Az első feladata, hogy derűlátó legyen, és optimistán várja a 2021-es évet!
  • A második feladat, hogy ezen a napon TILOS veszekedni, így szeresse a családtagjait, és legyen velük elnéző.
  • A harmadik feladat, hogy tegyen be olyan zenét, vagy hallgasson rádiót, amitől jókedvre derül.

Lencse, hogy gazdag legyen

A legelterjedtebb újévi hagyomány, amely bőséget hozott a házhoz. Akik lencsét esznek, azoknak sosem ürül ki a pénztárcájuk. Unalmas már a lencsefőzelék, lencsegulyás?

lencse

Készítsen igazi téli ínyencséget a lencséből, céklával. Rántott sajthoz remek, de sültekhez, sőt, akár halakhoz is. Vegetáriánusok egyszerűen csak pirítóssal vagy hajában sült krumplival is fogyaszthatják.

Pontos adagokat nem írok, hiszen olyan egyszerű, hogy nincs rá szükség. Elkészítése: A lencsét főzze meg, egy kis babérlevéllel. Csöpögtesse le. Vegyen főtt céklát, akár céklasalátát. A lencse egyötöde legyen a cékla, melyet vágjon fel csíkokra.  Készítsen tartármártást melyet ízesítsen egy kis tormakrémmel. Keverje össze a hozzávalókat és tegyen bele fél karikákra vágott lilahagymát. A hűtőben hagyja 1-2 órát érni az ízeket, és akár már szilveszter éjjel, vagy az új évben fogyaszthatja.  (forrás: http://szellemafazekban.blogspot.com/)

 

Közös programmal dobja fel a napot!

családi süté

Az estéhez készítsen közösen a család pogácsákat, melyben érmét kell elrejteni. A babonák szerint annak, aki megtalálja, bőséges lesz az újéve. Figyeljünk rá azonban, hogy a pogácsáknak éjfél előtt el kell fogyniuk, különben az ellenkezőjére fordul a jóslat.

Mutatok egy elronthatatlan sajtos pogácsa receptet.

Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk egy kevés (0,5dl)  meglangyosított, cukros tejben. Az 50 dkg lisztet összemorzsoljuk a 25 dkg margarinnal és 2 teáskanál sóval, utána összegyúrjuk a 2 tojássárgájával a felfuttatott élesztővel és 1,75 dl tejföllel. Meleg helyen , letakarva duplájára kelesztjük.

Kinyújtjuk és háromszor meghajtogatjuk a tésztát, mindig egy irányban. A hajtogatások között 30 percig pihentetjük.

Amikor végeztünk az utolsó hajtogatással is, kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, kiszaggatjuk, és megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. Miután a tepsibe tettük, még 10 percig kelesztjük, és előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt pirosra sütjük.

Tilos házimunkát végezni

pihenés szilveszter

Ne feledje, hogy az év utolsó napján tilos mosni, varrni, teregetni, sepregetni, vasalni és más hasonló házimunkát végezni, mert különben elűzzük a szerencsénket. A lényeg a részletekben van, mert ön nem végezhet házimunkát, de a háztartási gépei igen.

Így bízza a mosogatást a mosogatógépére. Válogasson a Mosogatógép Szalonunkba >>>

Nézze meg az onlineMárkabolt háztartási készülékeit >>>

Egészségben Gazdag és Gondtalan Új Évet Kívánok Önnek!

 

Olvasson tovább, tudjon meg többet:

Pénzügyileg legstabilabb cégek közé tartozik az onlineMárkabolt

Otthoni víztakarékosság, 9 egyszerű módszer mellyel spórolhat is!

Tényleg fontosabb a telefon, mint a háztartási készülékek?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Dec 18.