Szárítógépet vásárolt? Figyeljen, mert kicsit másképp érdemes mosnia is!

szárítógép típpek bepakoláshoz

Szárítógépet vásárolt? Figyeljen, mert kicsit másképp érdemes mosnia is!

Hogyan kell megfelelően betöltenie a ruhát a szárítógépbe? Szárítógép pakolás tippek!

Az utolsó dolog, amire vágyunk, hogy kivesszük a ruháinkat a szárítógépbőlés azok összementek, sérültek. Ezért fontos, hogy tudja, hogyan kell válogatni és bepakolni a szárítógépbe.  

Annak érdekében, hogy ruháin ne legyenek foltok, ráncok és sérülések, olvassa el az alábbi útmutatómat és tartsa be a szabályokat.

Milyen ruhákat száríthat a szárítógépben?

szárítógép betöltési utmutató

Általános szabály, hogy azokat a ruhadarabokat, amelyeket rendszeresen mosógépben mos, száríthat szárítógépben is. De a legjobb mindig ellenőrizni a ruházati ápolási címkét. 

Valószínűleg nem száríthat szárítógépben olyan ruhaneműt, amelyet csak kézzel moshat.

Olvassa el a Ruhacímke kisokost és ismerje meg a szimbólumok jelentéseit.

Hogyan kell előkészíteni a ruháit a szárítógéphez?

Eddig úgy kellett válogatnia a mosnivalókat, ahogy a mosógép kívánta meg őket. Most már figyelnie kell arra, hogy utána a szárítógépnek is megfeleljen. Nem kell megijednie, ez nem ördöngösség, csak egy kicsit kell másképpen csinálnia.

Tehát még a ruhák mosása előtt szét kell válogatni azokat. 

Különítse el a mosási mennyiségeket szövet vagyis anyagtípusok (hasonló anyagokból készült ruhadarabok összerakása) szerint. A legtöbb szárítógép program anyagtípus szerint szárítja a ruhaneműket.

Nézze meg a képen a Whirlpool szárítógép programjait.
Ahogy Ön is látja, pamut anyagú, műszálas, gyapjú és vegyes programok szolgálják többek között. Tehát ennek megfelelően kell a mosást bekészítenie, és aztán átrakni a mosott ruhát a szárítógépbe.

szaritogep programok, tippek

Fontos még a mosás miatt, hogy szín szerint (fekete, fehér, színes) is szelektáljon, hiszen a mosógép össze tudja mosni a ruhák színeit, így sérülhet a mosásban a mosnivaló.

Fontos figyelembe venni a szárítógép bepakolása előtt

A ruhák szárításakor azonban különösen fontos a ruhák súly szerinti elkülönítése. A nehezebb és a könnyebb ruhák keverése azt jelentheti, hogy az egyik túlszárított, a másik még nedves marad. Tehát nagyjából azonos súlyú ruhaneműket szárítson egyszerre.

Amennyiben ágyneműt szárít ajánlott az XXL programot használnia, és nem megtömnie a szárítógép dobját, hogy legyen helye megszáradnia a nagy kiterjedésű paplannak is.

Mielőtt a szárítógépbe helyezné a ruhákat, ágyneműt, nézze át őket, hogy a foltok tényleg eltávolodtak-e a mosásban. Ha átteszi a foltos ruhát a szárítógépbe, nagy valószínűséggel következőleg nehezebb lesz azt eltávolítania.

Rázza fel a nagyobb darabokat, a gyűrődések érdekében. mert a mosógép összegyűri őket. Ha kényelmesen pakol a szárítógépbe, még a vasalást is elkerülheti, főleg ha vasaláskönnyítő programot használ. 

Néhány jó tanács a szárítógép használatához

  • Fehérnemű, kényes anyagok: Ha a ruhacímkék engedik a szárítógépes szárítást, akkor csak a kímélő programot

  • Szintetikus anyagok szárítása:  Ha száríthatóak gépben az alábbi anyagok: Lycra, nylon, akril, poliészter, viszkóz vagy spandex, akkor csak kímélő programot használjon.

  • Ne szárítsa túl: Bizonyos ruházati cikkek, például pamut ingek túlszárítása estén kemények lehetnek. A legjobb, ha nedves állapotban távolítja el a pamut ruhadarabokat, vállfára akasztja fel és hagyja, hogy a levegőn száradjanak meg.

  • Kerülje a ráncokat:  A ciklus befejezése után azonnal vegye le a ruházatot a szárítóról, hogy elkerülje a ráncokat. Ha ez nem lehetséges, használjon késleltetést, melynél ön határozza meg, hogy mikor végezzen a gép a szárítással. A FreshCare funkció is tökéletes, melyet a Whirlpool készülékeknél talál. Ennél az opciónál, ha a ruhákat a program vége után is a forgódobban hagyja, akkor megakadályozza, hogy a baktériumok elszaporodjanak, illetve a megelőzheti a gyűrődéseket is, mert a szárítógép forgatja időközönként a forgódobot. Akár 6 órán át is frissen tartja a ruhaneműket.
  • Tisztítsa meg szárítóját:  Annak érdekében, hogy a szárítógép maximálisan elvégezze munkáját, minden betöltés után tisztítsa meg a szöszszűrőt. Amennyiben a kondenzátor előtti szűrőt is tisztítania kell, figyeljen a gép figyelmeztető jelzésére, és tegye meg, különben nem sokáig élvezheti a szárítógép áldásos hatását.

Ismerje meg a Whirlpool szárítógépeket >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább a háztartási készülékekről:

Megéri szárítógépet vásárolni? 19 TÉNY a szárítógépről!

Szárítógép jelek, szimbólumok, programjelzések

Mosó-szárítógépek előnyei és hátrányai

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Szept 24.