Tökéletes pizza titka otthon

tökéletes pizza titka otthon

Kemencés kenyér vagy pizza a beépíthető sütőjéből? Igen, lehetséges

Mi a pizza sütőkő titka?

Mitől lesz a sütőkövön készült pizza és kenyér egyenletesen átsült, barna, alul-felül ropogós?
A válasz a kemence anyagában keresendő.

A kemencék anyaga, amely egyedülálló pára és hőmérséklet szabályozó  anyaggal van beborítva. Elnyelik a tésztából felszabaduló felesleges párát, és egyenletes hőmérsékletet biztosítanak a sütőtérben.

Ezzel szemben a beépíthető sütő egy zárt „lemezdoboz”, melyben a pára megreked - pizza és a kenyér telített gőzben párolódik. Főképp a kenyér és a pizza alja ázik el, ott egyáltalán nem lesz ropogós, hiszen a tepsi irányába egyáltalán nem képes párát leadni. Ezen kívül a meleg sem egyenletesen érkezik, mivel felülről a levegő, alulról a tepsi veszik körbe az ételt.

Mit tesz a pizzakő a beépíthető sütőben?

A pizzakő a beépíthető sütőt a kemence képességeivel ruházza fel. A pizzakő anyaga a tésztából felszabadult párát felveszi, eltárolja, főleg a tészta alja felől - majd a kenyérsütés esetén a későbbi szakaszban, amikor arra szükség van, a párát visszaadja. A hő minden irányból egyenletesen érkezik - alulról is - az előmelegített felületnek köszönhetően. Mindezek eredményeképp a kenyér vagy pizza alja is egyenletesen megpirul, ropogós lesz.

Élvezze a valódi kemencés pizzát saját otthonában, süssön finom, ropogós, házi kenyeret a sütőkővel!

Pizza sütés pizzakővel

  1. Helyezze a sütőkövet közvetlenül a beépíthető sütő rácsra, majd a sütőt melegítse elő maximális hőmérsékletre (250 °C, vagy több). A maximális hőmérséklet elérése után a sütőlapot hagyja még további 30 percig melegedni.
  2. A kinyújtott pizzát helyezze a darával megszórt pizzalapátra, tegye fel a feltétet, majd csúsztassa az előmelegített sütőben levő forró pizzalapra. A sütőt hagyja maximális fokozaton.
  3. Amint a pizza elkészült (5-10 perc), vegye ki a pizzát a pizzalapáttal.

A pizzakövet ne olajozza, ne lisztezze, ne vizezze! A forró lapot csak edényfogóval fogja meg, és csak fa vágódeszkára helyezze. Vigyázzon, a pizzakő sokáig forró marad! A pizzasütő lap a ráfolyt feltéttől el színeződhet. A ráégett ételt ne mossa, csak kaparja le, vagy dörzsölje le egy kefével a kihűlt lapról. Az elszíneződések a használhatóságot nem befolyásolják.

Most a Gorenje beépíthető sütőköz ajándék pizzakő szettet kap! Használja ki ajánlatunkat!

Vásároljon 2022.06.07. - 07.10-ig között bármelyik Gorenje beépíthető sütőt, és ajándékba egy pizzakő szettet kap. 

Kattintson ide és nézze meg a promócióban szereplő beépíthető sütőket >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Hova és hogyan építsük be a beépíthető sütőt

A Gorenje beépíthető sütőmódjai és automata programok.

Beépíthető sütő vásárláson gondolkodik, ezt tudnia kell!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Jún 13.