Piszkosak az edények a mosogatás után?

mososgatógépbe piszkos marad az edény

Piszkosak az edények a mosogatás után?

5 tipp a mosogatógép hibátlan működéséhez.

Lehet, hogy Önnel is megtörtént már, hogy amikor kinyitotta a mosogatógépet, az edények még mindig piszkosak voltak? Ez azért történhet meg, mert vannak bizonyos dolgok, melyeket be kell tartania a mosogatógépet használóknak.

A mosogatógép hasznos készülék, azonban karbantartásra és gondozásra szorul, mint minden más gép.

Íme 5 nagyszerű tipp, hogyan mindig tiszta edényei legyenek a mosogatás után.

 

  1. Kaparja le a maradékot, de ne öblítse el

Higgye el, a szennyes edények előöblítése nem csak felesleges, hanem vizet pazarol és rontja a mosószer teljesítményét is. A mosogatógépbe való bepakolás előtt azonban, el kell távolítani az nagyobb ételmaradékot az edényektől, lábosokból.

 

  1. Megfelelő betöltése

Az edényeket mindig lefelé kell behelyezni a szórókarok felé fordítva. Ne tegye egymásra az edényeket soha. Amennyiben nem tud a víz áramolni az edények között, sajnos koszosak maradhatnak.

 

  1. Mosogatószer adagolás

Gondolhatja, hogy több mosószer tisztább edényeket eredményez? Hát el kell mondjam, hogy ez nem iga!. A használati utasítás tartalmazza a mosogatószer adagolását.  Mindig tartsa be azt.

Fontos: Csak olyan mosogatószert használjon, amelyet mosogatógéphez ajánlanak.

 

  1. Állítsa be a vízkeménységet.

A keményebb víz foltokat hagyhat az edényeken, sőt károsíthatja a készüléket is. A mosogatógép mellé tartozó magyar nyelvű használati útmutató minden esetben tartalmazza a készülékre érvényes tennivalókat a vízkeménység beállításához.  Keresse elő és tartsa be az utasításokat. Magyarországon, sok helyen kemény a víz, így erre nagyon oda kell figyelnie!

 

Magyarország vízkeménység térképe: Zöld – lágy, Sárga – közepesen kemény, Piros – kemény (Forrás: maviz.org)

Miután a használati útmutató szerint beállította a mosogatógépen a vízkeménységet fel kell töltenie a só tartályt. Ne működtesse a gépet só nélkül, ha Önnél keményebb a víz!

Fontos: a közönséges konyhasó nem alkalmas erre a célra, mert túl finom a szemcsézettsége. Az erre a célra forgalmazott termékeket érdemes használni.

 

  1. Tisztítsa meg a szűrőt

Ha a mosogatógép nem ürül megfelelően, a szűrő lehet a bűnös. Ha nem tisztítja rendszeresen, a szűrő megtartja az összes ételmaradékot a piszkos edényekről. Mossa ki a szűrőt a mosogatóban forró vízzel, hogy csökkentse a baktériumok és a szaporodást. A víz szórókarok is eltömődhetnek. Ezért, a szórókarokon lévő lyukakat is nézze meg, hogy nincs-e bennük ételmaradék. Ha igen, távolítsa el azokat is.

Remélem, hasznos tanácsaim megfogadja, és örömét leli mosogatógépében

Nézze meg a Whirlpool onlinemárkabolt mosogatógép kínálatát >>>

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Júl 27.