Mosogatógépek eltérő kivitelezéssel

mosogatógép hogyan válasz

Mosogatógépek eltérő kivitelezéssel... Beépíthető mosogatógépet, vagy szabadonállót válasszon?

A legfontosabb különbség a mosogatógépek között, figyeljen rá!

Találja meg a megfelelő típust!

Mosogatógép vásárláson töri a fejét, de nem tudja, mit érdemes megnézni egy új típusban?

Sok szempont alapján dönthet, az egyik a legfontosabb – amit elsőként kell mérlegelni – a gép mérete és kialakítása. Vásárláskor nem csak arra kell figyelni, hova fér el az új mosogatógép, hanem arra is, hogy a csatlakozást meg tudja oldani, és a bepakoláshoz az ajtaját is kényelmesen ki lehessen nyitni.

Ami a méreteket illeti, van: 45cm-es, 60cm-es és 90cm-es változat. Típusból is többfélelétezik: szabadon álló vagy pult alá építhető, illetve beépíthető verzió. De nézzük sorjában!

A.) Szabadon álló és pult alá építhető mosogatógép

Akkor javaslom, ha a már meglévő konyhabútorához keres mosogatógépet, vagy bútortól függetlenül szeretné elhelyezni a készüléket. Ilyenkor egyáltalán nincs szükség bútorlapra, ezért az a hátránya, hogy nem illeszkedik a konyha arculatába, azaz a konyha lábazatát, az ajtófrontok egységét megszakítja. Azonban már a gyártók olyan szép kivietlű mosogatógépeket készítenek, hogy szerintem nem gond, ha látszik a mosogatógép ajtó. Sőt egy dekoratív LED kijelző, még emeli is a konyha fényét.

Az is előny, hogy csak oda kell pillantania és tudja, még mennyi idő van vissza a működséből. 

A készüléknek általában saját előlapja van, jellemzően fehér vagy INOX színben

B.) Látszó kezelő szerves beépíthető mosogatógép

Ennél a típusnál szükség van egy 60×60 centiméteres (modellenként eltérő méretű) bútorlapra, melyet a beépíthető mosogatógép elejére kell szerelni, és így kívülről csak a kezelőpanel látható. A szabadon állónál jobban illeszkedik a konyhabútor arculatába, bár a többnyire INOX színű kezelőpanel megtöri az egységes képet, így például klasszikus stílusú bútorhoz nem javaslom.

A készülék kialakításának egyértelmű előnye, hogy a mosogatás közben is rápillanthat a kijelzőre pl. maradékidő kijelzés, program stb.

C.) A teljesen integrált beépíthető mosogatógép esetében pedig egy kb. 72×60 centiméteres (modellenként eltérő méretű) bútorlapot kell a mosogatógépre szerelni. A típus előnye, hogy ez illeszkedik legjobban a meglévő konyhabútorba, hátránya viszont, hogy a kezelőszerveket csak a készüléket kinyitva lehet látni, vezérelni.

 

Tekintse meg Mosogatógép szalonunk mosogatógépeit.

Ha bármilyen kérdése van a termékkel, vagy a szállítással kapcsolatban, javaslom, hívja szakértő kollégáimat 06-1/478-2128-as telefonszámon.

Nézze meg az alábbi videóban a beépíthető mosogatógépek beépítésének folyamatát:

Olvasson még a mosogatógépekről:

Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőbb a mosogatógépbe helyezi?

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Fontos különbség mosogatógépek között

Mosogatógép tabletta teszt

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.