Őszi tippek a mosásban Whirlpool

őszi tippek a mosásban

Őszi tippek a mosásban

Hogyan figyeljünk a meleg ruháinkra

Az ősz a sarkon van, ami azt jelenti, hogy az emberek kétségkívül sokkal több időt töltenek bent.  A fűtés és a zárt ablakok csökkenthetik a szellőzést, tökéletes terepet teremtenek a baktériumok, a penész és még a poratka számára is. Ezért az őszi takarítás ugyanolyan fontos, mint a tavaszi tisztítás. 

Előkerülnek a szekrényekből a vastagabb anyagú ruhanemük, a flanel és kötött pulóverek, ingek.  Most adok néhány tippet Önnek, hogyan tudja az őszi, téli holmiijait biztonságosan kimosni, tisztítani.

Használjon ecetet a mosásnál

Tudta, hogy az ecet alternatív tisztító és természetes szagtalanító is?

Az ecet környezetbarát, mégis gondosan tisztít, sőt a baktériumokat, gombákat sem kíméli. E hasznos tulajdonságán felül ha a mosásban használja megóvja a ruha színét és állagát is.  Sőt a mosógép vízkövesedését is megelőzheti az ecet folyamatos használatával.

Mi a teendője: Minden mosásánál az öblitő adagolóba öntsön ½ dl 10%-os vagy 20%-os háztartási ecetet.

Készítse elő a flanel ingeit

őszi mosás

A flanel ingekről nekem az édesapám és nagyapám jut eszembe, akik reggeltől-estig a házkörül és a kertben dolgoztak. A bejárati ajtón lévő fogason lógott tisztán, illatosan bevetésre készen. J Szerintem szinte mindenki szekrényében lapul egy finom, puha, meleg ilyen ing, hiszen most már divatos is. Laza, de elegáns viselet is lehet egy jól megválasztott flanel ing. A felnőttek és gyerekek között is népszerű.

Strapabíróak, és sokáig szolgálják az embert, mert az anyaguk biztosítja a minimális színfakulást. Így akár több generációt is kiszolgálnak.

De azt tudta, hogy nem szabad forró vízben mosni? A pamut, sűrű szövetek (azaz a legtöbb flanel) meleg vízben történő mosása rost-zsugorodást okozhat és csökkentheti a puhaságot. Ezért javasolom a közepes 40-50 fokos hőmérsékletű mosási programokat hozzájuk. Az első mosáskor, egyedül mossa, mert hajlamosak a többi ruhát szövetmaradványokkal belepni.

A kötött anyagokat hideg vízben mossa

őszi mosási tippek

Kötött pulcsi, forró csoki, vastag zokni… A hideg évszakkal megérkeznek a kötött ruhák, kardigánok, ágytakarók is.

A biztonságos és legjobb eredményt a kézi mosás programmal érheti el, alacsony, 30 Celsius fokon. A hideg vízben történő mosás energiát és időt takarít meg, amellett, hogy óvja a kedvenc pulóverét is. Fontos, hogy nagyon keveset, alacsony fordulatszámon centrifugázzon, vagy ha teheti hagyja ki teljesen.

 

Lehetőség szerint szárítsa meg levegőn!

A szárítógép áldás, de a kötött anyagokban kárt tehet, ha magas hőmérsékleten szárítja őket. Így ha nincs speciális program a szárítógépében ezen anyagokra, inkább levegőn hagyja megszáradni őket.

Figyelmébe ajánlom a Whirlpool FWSG61283BV EE Elöltöltős mosógépet

Ez a Whirlpool szabadonálló mosógép Exkluzív 6.Érzék technológiával készült, amely dinamikusan alkalmazkodik a beállításokhoz minden egyes terhelésnél, biztosítva a ruhaneműk megfelelő kezelését, és a mosógép gazdaságos működését.

Gyors, hatékony 1200 fordulat / perc centrifugálási sebességre is képes.

Praktikus a Colors 15 program megfelelő színmegőrzést biztosít a szöveteknek 15°C-on mosva, így ugyanolyan tisztítási eredményt érhet el, mint 40°C-on.

Allergiásoknak ajánlom az intenzív öblítést. Ez az opció hatékonyabb öblítést és optimális mosószer-eltávolítást garantál. Különösen ajánlott érzékeny bőrűeknek. Ezzel további öblítést adhat hozzá a szabványos öblítő ciklushoz, hogy minden mosószermaradványt eltávolítson.

Az indítás késleltetése előnyös, ha egy későbbi időpontban szeretné, hogy elinduljon a mosás.

Nézze meg programtáblázatát, melyből kiderül, hogy szinte minden anyagtípus tisztítása lehetséges benne.

wh mosógépe program

Ide kattintva vásárolja meg a Whirlpool FWSG61283BV EE Elöltöltős mosógépet >>>

Böngésszen a Whirlpool mosógépei között>>>

Nézze meg a Mosógép szalon kínálatát >>>

Olvasson tovább:

Hőszivattyú szárítógépek – megérik a pénzüket?

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Mosógép bekötési útmutató

Önnel is előfordult már, hogy kiömlött a víz az otthonába?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Okt 07.