A nagy kapacitású mosógépek előnyei nagycsaládosok számára

nagycsaládosoknak mosógép

Bosch mosógép funkciók, melyeket ismernie kell!

A nagycsaládosok életét sok szempontból megkönnyítheti egy nagy kapacitású mosógép. Ezek a mosógépek nagyobb töltőtérrel, kapacitással rendelkeznek, így akár 10-12kg ruhát is be tudnak tölteni egyszerre, ezzel megoldva a nagycsaládosoknak problémát jelentő sok ruha kimosását. A nagy kapacitással időt spórolhat, hiszen kevesebb ciklus alatt mos ki több ruhamennyiséget.

A nagy dobtérfogat előnyt jelent abban is, hogy pl. a család ágyenműje egy mosási ciklussal kimosható. Vagy, belefér maga a paplan is, vagy a vastag télikabátok...

A nagy kapacitású mosógépek is különböző programokkal rendelkeznek. Ezek a különböző programok a gépfajtától függően változnak, de általában lehetővé teszik, hogy a ruhákat különböző mosási hőmérsékleteket, centirfuga fordulatszámot a ruha típusának megfelelően tisztítsuk.

A mosógépek modern technológiákat használnak, így az energiafelhasználás jelentősen csökken, és a ruhák tisztítása is hatékonyabb.

nagycsalád mosógép

Az ilyen nagy kapacitású mosógépek sok szempontból meghálálják a befektetést. A modern technológiáknak köszönhetően a mosási és szárítási idő (hatékony centrifugálás által kevesebb víz marad a ruhában) jelentősen csökken, így a nagycsaládosok számára könnyebb a ruhák mosása és szárítása. Az energiafelhasználás is jelentősen csökken, így a hosszú távú megtakarítások is biztosíthatók. Az ilyen nagy kapacitású mosógépek egy remek megoldást jelentenek a nagycsaládosok számára.

Most nézze meg milyen tulajdonságokkal bírhat egy Bosch mosógép és válassza ki mi fontos Önnek, azután hívja fel szakértő kollégám aki segít a +36-1/478-2128-as telefonszámon.

Lássuk a mosógép funkciókat:

30 perces mosás

Tiszta ruha 30 perc alatt

Előny: Rövidprogram enyhén szennyezett ruhaneműk tisztításához.

Technika:

30 perces gyorsprogram könnyen kezelhető textíliák mosásához (pamut, vászon, műszál vagy kevert szövet). 3 kg töltet, mely 40 °C-on mosható.

3D AquaSpar mosási rendszer

Mosás kevesebb vízzel és árammal

Előny: Energiát, vizet, mosószert takarít meg azok hatékonyabb felhasználásával.

Technika:

A 3D AquaSpar mosási rendszer egyidejűleg 3 irányból, intenzívebben nedvesíti át a ruhaneműt a speciális aszimmetrikus vízemelő lapátoknak, az úgynevezett „kaszkád”-öblítésnek, és az erőteljesebben perforált mosódobnak köszönhetően.

ActiveWater ™ víztakarékos mosás- vezérlés

Tökéletes vízadagolás minden töltethez

Előny: A készülék a töltet minőségének és súlyának függvényében választja meg a szükséges víz mennyiségét – így garantálva a maximális hatékonyságot.

Technika:

A mosógépben elhelyezett szenzorok képesek érzékelni a felvett víz mennyiségét, és azt is, hogy mennyi vizet szívott fel a ruha. E két érték különbségéből a mosásra fordított víz és árammennyiség pontosan kiszámolható.

AntiVibration design

Lecsökkentett rezgés és zajszint

Előny: Kiemelkedően csendes működés még centrifugáláskor is.

Technika:

A különlegesen kialakított oldalfalaknak köszönhetően a keletkező rezgések elnyelődnek – így biztosítva a csendes és rezgésmentes működést

AquaSensor

Mosószermaradvány-mentes mosás

Előny: Vizet takarít meg optimális mosási eredmény mellett. A mosószermaradványokat maradéktalanul eltávolítja

a ruhákból. Csak annyiszor, és olyan hosszan öblít, amely feltétlenül szükséges. Tökéletes mosási eredményt biztosít, optimális vízfelhasználás mellett. Megelőzi a bőrallergia kialakulását, csökkenti a bőrirritációt.

Technika:

Az AquaSensor elektronikus szemként funkcionál a mosógépben. A mosóvíz szennyezettségének, „zavarosságá- nak” függvényében szabályozza az öblítések számát, vízmennyiségét, így mindenkor tökéletes, mosószermarad- ványoktól mentes végeredményt biztosít.

AquaStop elektronikus vízvédelmi rendszer

Garancia a vízkárok ellen egy életen át

Előny: A vízcsapot nem kell többé elzárni amennyiben a víz csepegni kezd, mivel az elektronikus AquaStop azonnal közbelép.

 Technika:

Egy duplafalú vízbekötőcsőből, elektronikus mágnesszelepekből, és egy, a gép aljában elhelyezett, úszókapcsolóval ellátott csepptálcából álló biztonsági rendszer, mely vízszivárgás esetén közvetlen a vízcsapnál zárja el a vízbevezetést.

Automatikus mosó- szertartály tisztítás

Tiszta mosószertartály minden körülmények között

Előny: A mosószertartály elszíneződése és szennyeződése már a múlté.

Technika:

A készülék minden mosási ciklusban átöblíti a mosószertartályt, ezzel biztosítva, hogy az elszíneződések vagy szennyeződések ne tudjanak kialakulni.

Belső dobvilágítás

A ki- és bepakolás könnyebb.

Előny: A belső világítás könnyíti a töltet behelyezését.

Technika:

A dobban elhelyezett világításnak köszönhetően a szárítandó ruhák jól szemügyre vehetők.

Eco Silence Drive™

Egy új meghajtási technológia, amely kiegyensúlyozott működést biztosít minden üzemmódban

Előny: Az új egyenáramú motorok kb. 30%-kal takarékosabbak, csendesebbek, és hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint hagyományos társaik.

Technika:

Az új szénkefe nélküli egyenáramú motorok (Brushless Direct Current Motor) alkalmazásával tartósabb és csendesebb működés biztosítható kiemelkedő teljesítmény mellett.

EcoPerfect

Kiemelkedően takarékos mosóprogramok

Előny: Akár 30%-kal alacsonyabb fogyasztási értékek, mint a régi „A” osztálynál.

Technika:

A mosási program lefutási hosszát a készülék megnöveli, így akár az

„A” osztálynál (régi energiabesorolás szerinti) 30%-kal kevesebb víz- és áram fogyasztása mellett képes tökéletes mosási végeredményt biztosítani.

Finommosás és selyemprogram

Olyan kíméletesen mos, mintha csak kézzel mosnánk

Előny: Mosható, kényes selyem textíliáit kétkedés nélkül bátran rábízhatja.

Technika:

Ez a 30 °C-os finom mosás program különösen kíméletesen bánik a selyem, szatén, viszkóz, és egyéb kényes mosnivalóval. Hosszú pihentetési fázisok és csökkentett dobfordulatszám alkalmazásával biztosítja, hogy a ruha ne károsodjon mosás közben.

Folttisztító automatika

Foltspecifikus mosóprogram család

Előny: 16-féle foltípus mosása lehetséges külön hozzáadott speciális mosószer, vagy beállítás alkalmazása nélkül.

Technika:

Az elektronika a folt típusához alkalmazkodva szabályozza a különböző programlefutási változatokat, a mosódob mozgásának sebességét és irányát. Természetesen mindegyik folttisztító program szabadon kombinálható bármely alapprogrammal.

Gőzszárítás és frissítési program

Szárítás vasalás nélkül

Előny: A hétköznapi és business ruházat sokszor nem szorul mosásra, csak frissítésre és/vagy a gyűrődések eltüntetésére, mely szárító segítségével is elvégezhető.

Technika:

Gyűrődésmentesítés aktív gőz segítségével: a ruhákból el lehet tüntetni a makacs gyűrődéseket, megkönnyíti a vasalást, használható akár száraz, akár nedves ruhák esetében is. Ideális ágyneműk és nedves ingek gyűrődésmentesítésére. Frissítés aktív gőz segítségével: tökéletesen eltünteti a kellemetlen szagokat, ideális olyan ruházathoz is, amely csak vegyileg tisztítható.

Gyapjú/kézi mosóprogram

Gyengéd a kényes gyapjúhoz

Előny: Kényes gyapjú ruhaneműkhöz ajánlott. Olyan kíméletes, mintha csak kézzel mosnánk, alapos átöblítéssel, végén kímélő centrifugával.

Technika:

A program mindössze 27 fordulat/ perc dobfordulatszámmal dolgozik (normál: 50 f/p), számos pihentetési, állófázis beiktatásával, majd kímélő végcentrifugálással.

Gyerekzár

Biztonság gombnyomásra

Előny: A készülék beállításai védhetők az avatatlan kezek ellen.

Technika:

Az elektromos billentyűzár-kombiná- ciók a mechanikus ajtóretesszel teljes biztonságot nyújtanak az egész család és a készülék számára is.

Gyűrődésmentesítő program

Kevesebb gyűrődés, kevesebb vasalás

Előny: Kevesebb ránc a ruhákon a mosás után, így kevesebb vasalás szükséges, mely jelentős időmegtakarítást jelent. A ruhanemű kíméletesen és egyenletesen kerül kicentrifugálásra. Leginkább ingek és blúzok kíméletes mosására alkalmas.

Technika:

Nagytérfogatú mosódob. Egyedi intervallum-centrifugálási megoldás, mely fellazító, csökkentett fordulat- számú fázisok beiktatásával, kímélete- sen, egyenletesen víztelenít, melyek együttesen szolgálják a simább végeredményt.

i-Dos automatikus mosószer adagolás

Milliliter pontosságú mosószer adagolás az optimális vízfelhasználás érdekében

Előny: Vizet megtakarítani mosószer megtakarítás mellett: az egyedülál- lóan intelligens automatikus mosó- szer-adagolással rendelkező i-Dos mosógépnél mindez a folyékony mosószer precíz adagolása révén teljes mértékben megvalósul.

Technika:

A speciális szenzorok meghatározzák a betöltött ruha anyagát, súlyát, sőt, az automata programokban a szennyezettséget is. Így a ruha mosása milliliter pontossággal meghatározott mosószer-mennyiséggel történik. Ezzel a túladagolás miatt szükséges kiegészítő öblítések fölöslegessé válnak, ezáltal további vízmennyiség takarítható meg.

Ing/blúz program

Speciális mosóprogram ingek, blúzok tisztításához

Előny: Napi használatban lévő ruháit rövid mosóprogrammal gyorsan tisztíthatja kis mennyiségű ruhanemű esetén.

Technika:

Vasalást nem igénylő ingek mosásá- hoz pamutból, vászonból, műszálból vagy kevert szövetből, alacsony centrifuga-fordulatszámon.

Késleltetett indítás/ maradékidő kijelzés

Tisztaság időzítve

Előny: Mindig frissen mosott, kevésbé gyűrődött ruhaneműket kapunk. A ruhaneműk rövidebb ideig fekszenek egymáson nedves állapotban a mosás befejeztével, így kevésbé gyűrődnek.

Technika:

A mosóprogram akár 24 órával

a beállítás után is indulhat. Rendkívül hasznos, így mire hazaérkezik mindig frissen mosott ruhanemű várja, és a maradékidő kijelzésnek köszönhetően elég egy gyors pillantás, hogy tudjuk, mikor lesz a program kész.

LCD-kijelző piktogramokkal

Programok nyomonkövetése egy szempillantás alatt

Előny: Az összes lényeges funkció egy szempillantás alatt áttekinthető.

Az információk a legapróbb részletekig mindenkor rendelkezésre állnak.

Nagy méretének köszönhetően könnyen leolvashatók.

Technika:

Szimbólumokkal jelzi az aktuális programfázist, segítségével

a centrifuga-fordulatszám, hőmérséklet, késleltetett indítás, gyerekzár egyaránt beállítható. Szárítógépek esetén a ruhanemű pillanatnyi szárazsági foka nyomonkövethető, nem beszélve a számtalan egyedi beállításról, mellyel készülékeink testreszabható.

Magyar nyelvű szöveges kijelző

Interaktív szöveges kijelző, egyszerű kezelhetőség, könnyű áttekinthetőség

Előny: Egyszerű kezelést tesz lehetővé. Nagyméretű, könnyen áttekinthető kijelző és programválasztás gombok. Foltspecifikus programok igény szerint. Memória funkció, az egyedi programok gyors eltárolására és lehívására.

Technika:

Előre eltárolt foltfajták tisztítására alkalmas mosóprogramok, vagy más mosási tulajdonságok gombnyomásra hívhatók elő a készülék memóriájából.

Mix program

Új fogalom a mindennapi mosásban

Előny: Kisebb ruhamennyiségek, különböző ruhaféleségek egyszerre moshatók, amivel időt, mosószert, vizet, egyszóval pénzt takarít meg számunkra.

Technika:

Az egyszer használt, kevésbé szennyezett azonos színű ruhát, legyen az akár pamut, akár vegyes szálból készült, egyszerre lehet mosni az új mix program segítségével. Ez nagy könnyítést jelent, mert a naponta váltott, egyszer használt fehérnemű (ing, blúz, stb.) mindig tiszta lesz, és nem gyűlik össze hétvégére. Mindez felezett dobtöltet és mosószermennyiség mellett érvényes.

SpeedPerfect

Akár 60% időmegtakarítás a mosóprogramon

Előny: A SpeedPerfect opció használata lehetővé teszi, hogy bármelyik mosóprogramot* akár felénél rövidebb időtartamúra rövidítsük.

Technika:

A SpeedPerfect opció alkalmazásával a készülék megnöveli a víz- és áramfelvételt, melynek következtében a program lefutási ideje 60%-kal csökken, úgy, hogy a tökéletes mosási végeredmény megmarad. * Kivétel: super15, öblítés, gyapjú

Súlyautomatika

Kevés ruhát is takarékosan moshat

Előny: A mosógépben kis töltetmennyiség esetén is optimális fogyasztási értékek mellett moshatunk.

Technika:

A mosógép a behelyezett ruhanemű által felvett vízmennyiség függvényé- ben dönt a felhasználandó vízmennyi- ségről, és ennek megfelelően az energiafogyasztrásról.

Super 15 perces mosás

15 perces mosóprogram: világrekord

Előny:Hihetetlen, de 15 perc alatt mosás, öblítés, centrifugázás és a ruha már szárítható is! Ez új világrekord! Ideális minden olyan háztartásban, ahol jelentős mennyiségben képződik egyszer használt, kevésbé szennyezett ruhanemű.

Technika:

A 3D felsőmosási rendszer részeit képző speciális emelőlapátok, erőteljesen perforált dob szolgálják az intenzívebb átnedvesítést, és egyenletesebb ruhaeloszlást, ez biztosítja a legrövidebb mosási időket.

Super 40’ program

Szárítás percek alatt

Előny:Nagyon rövid szárító program a kényes textiliák számára.

Technika:

Az optimális hőmérséklet lefutásnak köszönhetően a készülék kíméletesen, mindössze 40 perc alatt végzi el

a szárítást.

Töltősúly szenzor (F20)

Tökéletes és takarékos mosás automatikusan

Előny: Ez az intelligens technika felismeri a mindenkori betöltött ruha mennyiségét és ezzel egyidőben egy mosószeradagolási ajánlást ad.

Technika:

A dob felfüggesztésén mérleg található, ami a töltet valódi súlyát érzékeli, és ennek megfelelően segíti a mosószer adagolását.

Tolltöltetű ruhamosó program

Speciális mosóprogram tolltöltetű ruhák tisztításához

Előny: Tolltöltetű kabátok és más ruhaneműk könnyen és kényelmesen moshatók.

Technika:

40 °C-on, kímélő dobmozgás mellett eredményesen tisztít.

TouchControl érintő- gombos kezelőpanel

Tisztaság egy érintésre

Előny: Elegáns és különösen felhasználóbarát a Bosch mosógépek érintőgombos kezelőpanele.

Technika:

Elegendő a gombokat könnyedén megérinteni, és a kívánt funkciót máris kiválasztottuk. LED-kijelző, valamint akusztikus szignál jelzi, hogy a mosóprogram elindult. A sima felületen nehezebben képződik szennyeződés, és a tisztántartás is jóval egyszerűbb.

Többletvíz

Öblítés mesterfokon

Előny: A mosott ruha teljesen mentes a mosószermaradványoktól.

echnika:

A beiktatott extra öblítésnek köszönhetően a ruhák tökéletesen mosószermentesek lesznek.

Allergiás vagy kisgyermekes felhasználók számára optimális megoldás.

Többszörös vízvédelem

Megbízható védelem vízkárok ellen

Előny: A többszörös vízvédelem megvéd a vízkároktól.

Technika:

Egy speciális duplafalú vízbekötő- csőből, és gépen belüli csőrendszer- ből áll, mely az átlagos hálózati nyomás 7-szeresére van méretezve. A túlfolyás elleni védelem és a mosás közbeni betöltőnyílás zárolása szinén a rendszer része. Ez a megoldás az összes mosógépnél megtalálható, így teljeskörű védelmet nyújt a vízkárok ellen.

Töltöttség szenzor

Méri a behelyezett ruhanemű mennyiséget, kíméli ruháit, környezetét, pénztárcáját

Előny: Mindenfajta programhoz és ruhaféleséghez kijelzi az optimális töltetmennyiséget. Kis ruhamennyiségek is gazdaságosan moshatók, víz, energia, mosószer tekintetében egyaránt.

Technika:

A ruhák által felvett víz mennyiségét mérve a készülék pontosan szabályozza a mosás során elhasznált víz és áram mennyiségét.

Utántöltési funkció

A feledékenység nem akadály

Előny: A kifelejtett ruhadarabok utólag is a készülékbe helyezhetők.

Technika:

A Start/Pause kapcsoló használatá- val a mosóprogram megszakítható és további töltet helyezhető a gépbe.

A mosás ezután ugyanabban a fázisban folytatható.

VarioPerfect

Lehetőség a választásra: időt vagy energiát takaríthat meg

Előny: A mosóprogramok módosításával csökkenthető a mosási idő vagy az energiafogyasztás.

Technika:

Megnövelve az energia és vízfelvételt a programidő jelentősen lecsökken. Ha megnöveljük a programidőt, vizet és áramot takarítunk meg.

VarioSoft dob

Intenzívebb tisztítás a speciális dobkialakításnak köszönhetően

Előny: Gyorsabb és kíméletesebb mosás az egyedülálló dobrendszernek köszönhetően.

Technika:

A mosódob palástjának felületén elhelyezkedő speciális vízcsepp formájú kiemelkedéseknek és az egyedi kialakítású aszimmetrikus vízemelőlapátoknak köszönhetően a dob forgásirányának függvényében változik a mosási intenzitás.

Így a ruhaféleséghez kiválasztott megfelelő program kíméletesen, lágyan, vagy erőteljesen, intenzíven tisztítja ruhaneműit. 

Vario dob

Új mosódob generáció

Előny: Intenzív tisztító hatás a textília kímélésével.

Technika:

Az új, hullámos mintázatú dobkialakításnak köszönhetően a mosás még alaposabb, és közben a textíliákkal is kíméletes (a dob forgási irányától függően a mosóhatás intenzív vagy kímélő is lehet).

Nézze meg a Bosch mosógépeket >>>

Olvasson tovább, tudjon meg többet:

TOP 3 Bosch mosógép

Legolcsóbb, legnagyobb, energiabarát? Mi a fontos Önnek a szárítógép választásnál?

Imád Önre mosni - Bosch mosógép

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Márc 03.