facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Miért NE vegyen szárítógépet?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Sokan kérdezik, megéri-e szárítógépet venni, de leginkább csak az Isteni sugallatot várják, vagy más néven az ürügyet, hogy megvegyék. Persze, hogy kell. Annak, aki meg tudja fizetni. Kiskeresetűeknek egyáltalán nem ajánlom. Az ára csak a kezdet, a havi villanyszámlát is megdobja.

Nézzünk egy példát:

40 Ft-os árammal, átlagosan heti 3-4 (havi kb. 14) normál pamutprogramos szárítással számolva:
Whirlpool DDLX 70110 (Ár:94.990 Ft): kb. 2368 Ft/hó
Whirlpool HSCX 80420 (214.990 FT): kb. Ft/hó 952 Ft/hó
Az árkülönbség 120 000 Ft, ami 1416 Ft fogyasztáskülönbséggel nagyjából 7 év alatt térül meg, tehát 7 év után lesz olcsóbb, ha a drágább készüléket vesszük meg.

Ezek az összegeket sok mindentől befolyásolja, az áramárak is szolgáltatónként, településenként változnak, de arra mindenképpen jó, hogy tudjuk, körülbelül mire számíthatunk.

Tehát, ha túljutottunk azon, hogy van-e rá pénzünk, nézzük meg miért is kell nekünk. Az egyik legfontosabb tényező az egészség. Ha bent a lakásban teregetünk hűvösebb időszakokban, amikor már nem is szellőztetünk olyan gyakran, mint nyáron, a magas párának köszönhetően megjelennek a penészfoltok. Eleinte csak a sarkokban, azt még kezelni is lehet, de ha tovább tápláljuk őket, kiirthatatlan mennyiségben szaporodnak el. Látványra is zavaró, de ha allergiás van a családban, tönkreteheti a mindennapjait. Ugyanígy az érzékenyebbekre való tekintettel, ha allergiaszezonban a szabad levegőn teregetünk, a pollenek rárakódnak a ruhákra, a párnahuzatra, ezért az édes álom helyett rémálom jöhet.

Az egészséget kevésbé, de az egészséges önbizalmat rombolhatja, ha a szomszédnak pont akkor jutott eszébe, hogy elégesse a kerti gazokat, amikor a száradó ruháknak a friss virágillatot kellett volna magukba szívniuk. Ha nincs időnk újramosni, és pont azt a ruhát kell felvenni, vajon mit gondolhatnak rólunk az emberek?

Ezzel szemben a szárítógépben szárított ruhát nem érik külső tényezők, sőt lehet kapni illatosító kendőt is, ami akár az öblítő illatát is helyettesítheti, és a textilek tapintása is kellemesebb. Persze itt is fontos, hogy milyen típusú és minőségű a gépünk.

Vásárlói visszajelzések és kilométer hosszú fórumok olvasása után kijelentem, hogy nem éri meg az olcsóbbat venni. Főleg ha nekiállunk számolgatni, hosszútávon az olcsóbb gépek többet fogyasztanak, mint amennyivel drágább a másik. A gyengébb típusoknál sokan panaszkodtak arra, hogy a ruhák szárítás után is nedvesek maradnak. Az újabb technika lehetővé teszi, hogy a szárítás ideje érzékelők alapján változzon, így nem fordul elő az sem, hogy vizes marad a ruha, és az sem, hogy a gép "túlszárítja", ezért tönkreteszi azt.

Az idő pénz. Itt ez duplán érvényes, ha azt nézzük, hogy a napsugarak ingyen is megszárítják a ruhát, csak tovább tart. Viszont, ha valamiért a munkaidőből vesz el a teregetés, gyorsabb a szárítóba átpakolni, és a "szekrényszáraz" funkcióval akár vasalás nélkül elpakolni. Mert bizony vasalni sem kell mindent. Az még múlt századi probléma, hogy kivasalhatatlan gyűrődéseket "égetett" bele a ruhákba, a mai szárítógépek úgy lettek kialakítva, hogy folyamatos igazítással megelőzik ezt.

Előfordul, hogy csak hétvégén, netán csak a második hétvégén tud mosni? Főleg télen, egy síelős hét után hazatérve, rengeteg a szennyes, lassan száradó vastag kabátokkal. Ilyenkor két dolgot tehet: napokat vár, míg berakhatja a következő adagot, vagy minden létező és képzelt felületet beterít a nedves ruhákkal, miközben azon töri a fejét van-e harmadik megoldás?!

És van! Két típus közül is lehet választani manapság. Az egyik, az alacsonyabb árkategóriás kondenzációs készülék, mely a ruhákban levő vizet magas hővel alakítja párává, majd az lecsapódik, és egy tartályban gyűjti össze, amit használat után ki kell önteni. Csak egy konnektor szükséges hozzá, ezért a lakáson belül bárhol el lehet helyezni. A másik típusban fűtőszál helyett hőszivattyú dolgozik. Előnye, hogy alacsonyabb hőmérsékleten szárít, ezért kevesebbet is fogyaszt, és a ruhákat is kíméli. Hátránya, hogy hangosabb, cserébe viszont exkluzív programokat is találunk bennük, és ma már a szupertakarékos A+++ energiaosztályú modell sem ritka, ami pár éve még elképzelhetetlen volt szárítógép fronton.

Végeredményben is azt mondom, hogy nem kell ürügy ahhoz, hogy szárítógépet vásároljunk. Ha megteheti, és használni is fogja, egészen biztosan nem bánja meg.

Tekintse meg a Szárítógép Szalon teljes kínálatát!

Szuper ajánlat:

Igényes vásárlóink nem véletlen választják legtöbbször ezt a szárítógépet, gazdaságos, A+++ kategóriás fogyasztása mellett számtalan olyan extrával rendelkezik amivel az Ön szívébe is belopja magát.

SelfCleaning Condenser technológiája biztosítja, hogy nincs szükség többé a kondenzátor kézi tisztítására.

A további extra funkciókért tekintse meg a készülék adatlapját!

Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA