Mire jó a maghőmérő (Perfect Roast) a sütőben, és hogyan kell használni

maghőmérő bosch

Mire jó a maghőmérő (Perfect Roast) a sütőben, és hogyan kell használni

Húsimádónak kötelező!

Az egész családom húsevő, és mikor vendégek jönnek mindig izgultam, hogy tuti átsült-e a pulyka, vagy, hogy belül szaftos és kívül ropogósan tudjam elkészíteni a finomságokat. Amióta maghőmérőt használok, a sütő szinte önmaga tökéletesre készíti a husikat, melyeket boldogan falatozik a család.

Ismerje meg a maghőmérőt!

bosch perfectroast maghőmérő használata

A Bosch Serie8-as a sütőben a sültek és a halak legtökéletesebb elkészítési módját a PerfectRoast maghőmérővel érhetjük.

Ez az eszköz egy olyan hőmérő, amely az ételbe szúrva folyamatosan méri az ételnek a belső hőmérsékletét. A maghőmérő használatakor, nem azt kell beállítani a sütőnél, hogy mennyi ideig süljön az étel, hanem azt kell beállítania, hogy milyen belső hőmérsékletet szeretnénk elérni.

Hogyan működik PerfectRoast?

A készülékben a kijelölt helyre be kell helyezni a maghőmérőt.

bosch perfectroast maghőmérő használata

Ezután az ételbe kell szúrnia.

A maghőmérő három ponton méri az ételnek a belső hőmérsékletét és a három pont adataiból átlagol majd a készülék.

Amikor a kívánt értéket elérte a sütés, akkor a készülék leállítja magát.

Önnek két lehetősége van a maghőmérő használatára:

1/Manuális mód.

bosch perfectroast maghőmérő használata

Ekkor kiválasztja a sütési módot, egy sütési hőmérsékletet, majd azt a belső hőmérsékletet amit el szeretnék érni. Elindítja a készüléket a belső hőmérséklet elérése után a készülék leállítja a folyamatot.

2/ Az Assist módban, amely az automata programok gyűjteménye a Bosch Serie8-as készülékekben.

bosch perfectroast maghőmérő használata

Kiválasztja az adott ételt, ekkor a készülék felajánlja az optimális sütési módot, optimális hőmérsékletet. Ön természetesen alakíthatja az Ön ízlésének megfelelően. A start gomb megnyomásával a folyamat ugyanaz mint manuális módban, a készülék gyakorlatilag le folytatja azt a sütést, amit kiválasztottunk majd annak elérésekor leállítja a készüléket.

Az alábbi táblázat segít, a manuális beállításnál a tökéletes hőmérséklet kiválasztásában

Hús típusa

Alapanyag

Maghőmérésklet (Celsiusban)

Elkészítés módja

Bárány

gerinc

60

medium

Bárány

comb

64

medium

Borjú

comb

55

medium

Csirke

egész csirek

78

done (átsült)

Csirke

csirkemell

72

done (átsült)

Fácán

egész fácán

72

done (átsült)

Hal

lazac

45

rózsaszin

Hal

tőkehal

58

done (átsült)

Hal

tonhal

50

rózsaszin

Kacsa

kacsacomb

85

done (átsült)

Kacsa

kacsamell

65

medium

Marha

egyben marha

53

medium

Marha

steak

53

medium

Marha

hamburger

55

medium

Marha

bélszín

55

medium

Marha

hátszín

56

medium

Pulyka

egész pulyka

74

done (átsült)

Sertés

sonka

65

done (átsült)

Sertés

sertésszűz

63

rózsaszin

Sertés

császár

75

done (átsült)

Sertés

tarja

70

done (átsült)

A hús pihentetése fontos

Köztudott, hogy sütés után a hús pihentetni kell. Miért? Azért hogy a felvágásnál kevesebb nedvességet veszítsen az elkészült étel. Azonban, tudnia kell, hogy amikor a hús pihen a maghőmérséklet még 2-3°C fokkal emelkedik. Ezt is bele kell számolni a beállításba, mert ha nem így teszünk, ételünk túlkészülhet a kívánthoz képest.

Látja milyen hasznos a PerfectRoast, maghőmérő, hogy tökéletes sültet készítsen? Próbálja Ön is ki!

Válogasson a Bosch maghőmérős sütői között:

Bosch HRG6769S6 Sütő 15 funkcióval >>>

Bosch HBG676ES6 Beépíthető Sütő 13 funkcióval >>>

Bosch HBG676EB6 Beépíthető Sütő 13 funkcióval >>>

Bosch HRG5785S6 Beépíthető Sütő 9 funkcióval >>>

Bosch HBA5785S6 Beépíthető Sütő 9 funkcióval >>>

Bosch HBA5577S0 Beépíthető Sütő 7 funkcióval >>>

Böngésszen a Bosch onlinemárkabolt beépíthető sütői között >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Változtassa meg az életét egy pirolitikus (öntiszító) sütővel!

Mi a különbség a hagyományos és modern beépíthető sütők között

Mi a Bosch 3D-4D forró levegő technológiája?

 

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Aug 17.