Mire jó a maghőmérő (Perfect Roast) a sütőben, és hogyan kell használni
Mire jó a maghőmérő (Perfect Roast) a sütőben, és hogyan kell használni
Húsimádónak kötelező!
Az egész családom húsevő, és mikor vendégek jönnek mindig izgultam, hogy tuti átsült-e a pulyka, vagy, hogy belül szaftos és kívül ropogósan tudjam elkészíteni a finomságokat. Amióta maghőmérőt használok, a sütő szinte önmaga tökéletesre készíti a husikat, melyeket boldogan falatozik a család.
Ismerje meg a maghőmérőt!
A Bosch Serie8-as a sütőben a sültek és a halak legtökéletesebb elkészítési módját a PerfectRoast maghőmérővel érhetjük.
Ez az eszköz egy olyan hőmérő, amely az ételbe szúrva folyamatosan méri az ételnek a belső hőmérsékletét. A maghőmérő használatakor, nem azt kell beállítani a sütőnél, hogy mennyi ideig süljön az étel, hanem azt kell beállítania, hogy milyen belső hőmérsékletet szeretnénk elérni.
Hogyan működik PerfectRoast?
A készülékben a kijelölt helyre be kell helyezni a maghőmérőt.
Ezután az ételbe kell szúrnia.
A maghőmérő három ponton méri az ételnek a belső hőmérsékletét és a három pont adataiból átlagol majd a készülék.
Amikor a kívánt értéket elérte a sütés, akkor a készülék leállítja magát.
Önnek két lehetősége van a maghőmérő használatára:
1/Manuális mód.
Ekkor kiválasztja a sütési módot, egy sütési hőmérsékletet, majd azt a belső hőmérsékletet amit el szeretnék érni. Elindítja a készüléket a belső hőmérséklet elérése után a készülék leállítja a folyamatot.
2/ Az Assist módban, amely az automata programok gyűjteménye a Bosch Serie8-as készülékekben.
Kiválasztja az adott ételt, ekkor a készülék felajánlja az optimális sütési módot, optimális hőmérsékletet. Ön természetesen alakíthatja az Ön ízlésének megfelelően. A start gomb megnyomásával a folyamat ugyanaz mint manuális módban, a készülék gyakorlatilag le folytatja azt a sütést, amit kiválasztottunk majd annak elérésekor leállítja a készüléket.
Az alábbi táblázat segít, a manuális beállításnál a tökéletes hőmérséklet kiválasztásában
Hús típusa |
Alapanyag |
Maghőmérésklet (Celsiusban) |
Elkészítés módja |
Bárány |
gerinc |
60 |
medium |
Bárány |
comb |
64 |
medium |
Borjú |
comb |
55 |
medium |
Csirke |
egész csirek |
78 |
done (átsült) |
Csirke |
csirkemell |
72 |
done (átsült) |
Fácán |
egész fácán |
72 |
done (átsült) |
Hal |
lazac |
45 |
rózsaszin |
Hal |
tőkehal |
58 |
done (átsült) |
Hal |
tonhal |
50 |
rózsaszin |
Kacsa |
kacsacomb |
85 |
done (átsült) |
Kacsa |
kacsamell |
65 |
medium |
Marha |
egyben marha |
53 |
medium |
Marha |
steak |
53 |
medium |
Marha |
hamburger |
55 |
medium |
Marha |
bélszín |
55 |
medium |
Marha |
hátszín |
56 |
medium |
Pulyka |
egész pulyka |
74 |
done (átsült) |
Sertés |
sonka |
65 |
done (átsült) |
Sertés |
sertésszűz |
63 |
rózsaszin |
Sertés |
császár |
75 |
done (átsült) |
Sertés |
tarja |
70 |
done (átsült) |
A hús pihentetése fontos
Köztudott, hogy sütés után a hús pihentetni kell. Miért? Azért hogy a felvágásnál kevesebb nedvességet veszítsen az elkészült étel. Azonban, tudnia kell, hogy amikor a hús pihen a maghőmérséklet még 2-3°C fokkal emelkedik. Ezt is bele kell számolni a beállításba, mert ha nem így teszünk, ételünk túlkészülhet a kívánthoz képest.
Látja milyen hasznos a PerfectRoast, maghőmérő, hogy tökéletes sültet készítsen? Próbálja Ön is ki!
Válogasson a Bosch maghőmérős sütői között:
Bosch HRG6769S6 Sütő 15 funkcióval >>>
Bosch HBG676ES6 Beépíthető Sütő 13 funkcióval >>>
Bosch HBG676EB6 Beépíthető Sütő 13 funkcióval >>>
Bosch HRG5785S6 Beépíthető Sütő 9 funkcióval >>>
Bosch HBA5785S6 Beépíthető Sütő 9 funkcióval >>>
Bosch HBA5577S0 Beépíthető Sütő 7 funkcióval >>>
Böngésszen a Bosch onlinemárkabolt beépíthető sütői között >>>
Tudjon meg többet, olvasson tovább:
Változtassa meg az életét egy pirolitikus (öntiszító) sütővel!
Mi a különbség a hagyományos és modern beépíthető sütők között
Mi a Bosch 3D-4D forró levegő technológiája?