Változtassa meg az életét egy pirolitikus (öntisztító) sütővel!

öntisztitó pirolitikus sütő

Változtassa meg az életét egy pirolitikus (öntisztító) sütővel!

Autóiparból „lopták” az sütőtisztító ötletet :)

A pirolitikus sütők az öntisztítás varázserejével bírnak.

A pirolitikus tisztítású sütőkben csodálatos, hogy búcsút inthet a sikálásnak, hogy tiszta sütőbelsője legyen. Ránk csupán csak egy apró feladat vár, a pirolitikus sütő tisztító program lefuttatása után az, hogy kitöröljük a hamut a sütő belsőből és tiszta csillogó készülékünk lesz.

A pirolitikus sütők ugyanúgy működnek, mint az átlagos sütők. Sokféle sütési móddal vannak felszerelve, és működésük hasonló a többi modern készülékhez. A pirolitikus sütők is ugyanannyira koszolódnak. A fröccsenő olajok, zsírok és egyéb ételek a pirolitikus sütők belsejét sem kímélik. Gondolom, nem kell bemutatnom a sütő ajtajára, oldalfalára és tetejére ragadt szennyeződéseket. Ráadásul a magas hőmérséklet miatt extrán makacs foltok alakulnak ki, hiszen szinte ráégnek a felületekre.

pirolitikus sütő

Mi köze az autóknak a sütőtisztításhoz?

A pirolitikus tisztítás technikáját az autóiparból lesték el: csak úgy, mint a legmodernebb autók, amelyek a kipufogógáz káros részeit hamuvá égetik, a pirolitikus sütő is hasonló funkciót követ. Körülbelül 500°C-ra felhevülve égeti le a zsírt és a szennyeződéseket a sütő belsejéről. Ezt a folyamatot hívjuk pirolízisnek – innen származik a sütő neve is.

Kinek ajánlom a pirolitikus öntiszító sütőt?

Bárkinek! Ha sokat grillezik vagy pirít zöldségeket és húsokat, akkor a pirolitikus sütők kimondottan Önnek valók! Azoknak is hasznos, akik nem szeretik az erős vegyszereket, hiszen ez teljesen vegyszermentes tisztítást tesz lehetővé. Persze azoknak is hasznos, akiknek nincs idejük a sütő sikálására, de tiszta készüléket szeretnének.

Mi a dolga, mielőtt elindítja a pirolitikus tisztítást?

Ürítse ki!

Egyetlen dolgot kell még megtennie az automatikus tisztítás előtt: ürítse ki a sütőt! Vegye ki a rácsot, az üvegtálat, a grillkészletet, a húshőmérőt… Egyszóval mindent, ami nem a sütő része. A nagyobb ételmaradékokat, szennyeződéseket is söpörje ki.

Még a prémium pirolitikus sütők is, amelyek extra üveggel vagy szigeteléssel vannak ellátva, felmelegednek kívülről takarítás közben! Ezért Ne akasszon konyharuhát az ajtajára!

Indítsa el a programot. A készülék automatikusan lezár, így kiküszöbölve azt, hogy valaki véletlenül kinyissa az ajtót. Az esetleges érintőkijelzőt is lezárja, így nem kell izgulnia, hogy véletlenül valaki elállítja a beállításokat.

Távolítsa el a hamut!

A pirolitikus a leghatékonyabb takarítási módszer: az extrém magas hőmérséklet ragyogóvá varázsolja a sütőt. A sütő elvégzi Ön helyett a munka oroszlánrészét, Önre már csak a hamu eltávolítása vár. Miután kihűlt a sütő, egy nedves ruhával törölje át a sütő belsejét!

Nézze meg a Gorenje pirolitikus sütőit és élvezze a maximális kényelmet >>>

Böngésszen az összes Gorenje sütő között >>>

Havi egyszeri tisztítás

Milyen gyakran kell tisztítatni a pirolitikus sütőt? A gyártók egy átlagos sütőhasználat esetén havi egy tisztítást javasolnak. A Gorenje pirolitikus sütőit ráadásul egy extra funkcióval is ellátták: beállíthatja a tisztítás intenzitását is. A végeredmény mindig tökéletes.

Megéri?

Inkább visszakérdeznénk: mennyit ér az ideje? Szeret zsíros foltokat vakarni? Ugyan a pirolitikus sütők többe kerülnek, mint átlagos társaik, az öntisztítás megfizethetetlen. Kérdezze meg pirolitikus sütővel rendelkező ismerőseit: egyet fognak érteni, hogy életük egyik legjobb befektetése volt.

Nézze meg a Gorenje pirolitikus sütőit és élvezze a maximális kényelmet >>>

Böngésszen az összes Gorenje sütő között >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Tavaszi megújulás gőzsütővel

Ahol a tökéletes ízek születnek - Gorenje beépíthető sütők

Mi a különbség a hagyományos és modern beépíthető sütők között

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Jún 25.